عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در دومین روز همایش ملی سبک زندگی با اشاره به ضرورت پرداختن به موضوع سبک زندگی در حوزه های مختلف، گفت: ضرورت توجه به موضوع سبک زندگی، امری عینی، واجب و لازم به شمار می آید و نکته مهم این است که به بحث سبک زندگی، تغییر و تحولات آن، نحوه پرداختن و ساماندهی و مدیریت آن توجه شود.
به گزارش انتخاب، به نقل از روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور، رحمانی فضلی در این همایش با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر موضوع سبک زندگی، عنوان کرد: رهبری در دو سخنرانی، موضوع سبک زندگی را به صورت کامل، تشریح کرده اند، نخست در دانشگاه سمنان و دوم در سفرشان به استان خراسان شمالی که معتقدم این سخنان به نوعی مانیفست سبک زندگی را به صورت کامل در بر می گیرد.
وی ادامه داد: آنچه برای همه عینی و واقعی است، لزوم پرداختن به موضوعات مختلف خانواده و حوزههای اجتماعی است، در این میان به دنبال تغییرات اجتماعی بسیار سریعی که در دنیای امروز با آن روبرو هستیم، تبیین و تدوین سبک زندگی متناسب با این شرایط اهمیت ویژهای دارد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ما در 50 سال اخیر در بعد تفکر، با تغییرات سریع و بسیاری روبرو هستیم، یادآور شد: تغییر و تحول زندگی سرعت زیادی گرفته است، از آنجایی که حجم اطلاعات روز به روز افزایش پیدا می کند و ما به نوعی با انفجار اطلاعات و همچنین با گستردگی علوم در حوزههای مختلف روبرو هستیم، مدیریت اهمیت ویژهای پیدا میکند.
وزیر کشور یادآور شد: تغییر و تحول یک موضوع حتمی و قطعی است که هر روز رخ میدهد، در این میان اگر ما باید بتوانیم مسیر، جهت و هدف تغییرات را مدیریت و سپس از آنها استفاده کنیم، زیرا امروز مرزهای جغرافیایی دیگر معنای سابق را ندارند و به مرور شاهد یکپارچهسازی فرهنگی و اجتماعی در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه باید در کشور جایگاه حق مطلق خداوندی را توسعه و گسترش دهیم و زمینهای فراهم کنیم تا جوانان به این سمت حرکت کنند، گفت: امروز در جامعه مباحث بسیاری در زمینه ایجاد ابهام و شبهه در میان جوانان مطرح میشود و تفکرات و اعتقادات را زیر سوال میبرند، در این میان ما نیازمند برنامهریزی کلانی هستیم تا به صورت اصولی و واقعی آنچه را که حق است به عنوان عنصر ثابت، پایه دار، مستمر و اصیل تقویت کنیم.
به گفته رحمانی فضلی، با این اقدام خروجی حق گرایی از حوزه اعتقادی و جهانگرایی به مرور به سبک زندگی تبدیل میشود و به سمت نقطه کانونی میرود که همان توجه به اعتقادات، باورها و اندیشهها است، در همه جای دنیا بدی، دروغگویی، بینظمی و بیعدالتی مذموم و ناپسند است اما باوری که در این زمینه وجود دارد، چیست و پس چرا در جامعه عملی نمیشود؟
وی با بیان اینکه لزوم تقویت باور دینی در جامعه و قشر جوان یکی از ضروریات جامعه امروز است، گفت: ما باید با ایجاد صیانت در نسل جوان، ترویج ارزشهای دینی و اخلاقی، همچنین مباحث اعتقادی و اصولی و هدایت آنها به سمت حق باوری، سبک زندگی آنان را به ارتقا دهیم.
وزیر کشور یادآور شد: در این میان اعتقادات در کشور ما نقش موثری دارند، اگر جوانان را باور کنیم، اعتقادات آنها حفظ میشود و به مرور میتوانند به دنبال الگوهایی که ارائه میشود سبک زندگی خود را اصلاح کنند تا مسیر جامعه در آینده روشن باشد، اگر ارزش ها در ایران حاکم شوند، شرایط اجتماعی بهتر خواهد بود.
وی همچنین به لزوم توجه مقام معظم به آسیب ها و مسائل اجتماعی موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: ما در یک بازه زمانی یکساله، گزارشی از وضعیت جامعه تهیه و به مقام معظم رهبری تقدیم کردیم، کمی بعد جلسهای با حضور سران سه قوه و مسئولان و دست اندرکاران حوزههای فرهنگی و اجتماعی برگزار و مسائل مختلف در این زمینه تببین شد، سپس در جلسه دوم، اولویت های مشکلات اجتماعی مشخص و قرار شد نهادهای مختلف در زمینه اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، فساد و فحشا و بحران حاشیه نشینی برنامه ریزی و فعالیت کنند.
همایش ملی سبک زندگی، از روز گذشته آغاز شده و تا پایان امروز 15 آذر ماه، برپا خواهد بود.