پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو شورای عالی فضای مجازی و رئیس اسبق صدا و سیما گفت: انتخابات ریاست جمهوری سال 96 با توجه به عمق و سطح فکری عمومی مردم و بصیرت آنها، از استثنایی ترین دوره های انتخابات خواهد بود.
به گزارش ایرنا، عزت الله ضرغامی، ظهر روز دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان افزود: برخلاف آنچه که عده ای تصور می کنند، انتخابات سال 96 سوت و کور نخواهد بود بلکه یکی از پرشورترین انتخابات کشور رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: صرفنظر از اینکه چه کسی برنده این انتخابات خواهد بود، عمق و سطح فکری مردم به حدی رسیده است که یکی از استثنایی ترین دوره های انتخاباتی را رقم می زنند.
ضرغامی همچنین در باره برجام گفت: 'دموکرات ها که اکنون در آمریکا روی کار هستند، مقداری آبروداری کنند و حداقل مقداری ظاهر توافقات را نگه دارند، برجام را خدا آورد که خیلی چیزها روشن شود'.
وی اضافه کرد: من در این زمینه با آقای روحانی هم عقیده هستم که برجام را خدا آورد زیرا با آمدن برجام، بسیاری از مسائل روشن شد.
به گفته وی، همه رسانههای بزرگ قبل از انتخابات آمریکا، پشت کلینتون بودند اما بعد از انتخابات، این اَبرَ رسانهها رسوا شدند.
ضرغامی برجام را فرصتی برای دولتمردان کشورمان توصیف کرد و افزود: در مذاکره های هسته ای توانستیم با آمریکا گفتوگو کنیم و میتوان گفت که دولتمردان ما نیز با قوت مذاکره کردند.
وی ادامه داد: دولت یازدهم، مزیت نسبی خود را در گفتوگوهای دیپلماتیک میداند و این کار هم اشکال ندارد.
وی همچنین با تاکید براینکه دانشجویان امروز نسبت به دانشجویان اوایل دوران انقلاب، عقب نرفته اند،گفت: جوانان امروز نسبت به جوانان اوایل انقلاب، برتری های محسوسی دارند.
ضرغامی افزود: در کشور ما آسیب ها و انحراف هایی وجود داشته که مواضع دانشجویان، آنها را حل کرده و تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: تاثیرگذاری کار دانشجویان زمانی بیشتر می شود که بصورت گروهی کار کنند و با مبنای عقلی و مصالح ملی حرف حق بزنند و کمپین(پویش) راه اندازی کنند.
وی با با بیان اینکه جایگاه دانشجویان، آزاداندیشی است، اظهار کرد: دانشجویان در زمینه های مختلف حرف هایی برای گفتن دارند و باید بتوانند با استفاده از فضای مجازی و امکانات رسانه ای فراگیری که امروز بطور رایگان در دسترس همگان است، حرف های خود را منتقل کنند.
***ارتقاء جنبش دانشجویی در گرو نوآوری، احساس تعهد و مساله یابی است***
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی خود که با موضوع 'دانشجو و رسانه ' بود، گفت: نوآوری، خلاقیت، احساس تعهد و مساله یابی درست می تواند جنبش دانشجویی را ارتقاء بخشد.
ضرغامی با بیان اینکه دانشجویان، هشداردهنده خوبی هستند، افزود: مسئولانی که مسئولیت خود را فراموش کرده اند باید این هشدارها را دریافت کنند.
وی با تاکید براینکه فضای مجازی متعلق به جوانان است، گفت: ما نباید از فضای مجازی فرار کنیم بلکه باید وارد آن شویم و از فرصت ها و امکانات آن در جهت مثبت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اما در جاهایی که 'آنتروپی'(میل به بی نظمی) و دریچه های غیراخلاقی زیاد است، باید فرار کنیم زیرا این مساله باعث افزایش آسیب اجتماعی، سرگردانی و از دست رفتن قدرت حل مساله و تمرکز ذهنی می شود.
ضرغامی با اشاره به کانال تلگرام گفت: هر کدام از این کانال ها یک رسانه هستند که امروزه ابعاد کمی و کیفی و تنوع آنها زیاد شده است.
وی با بیان اینکه برخی از این کانال ها بیش از یک میلیون عضو دارند، افزود: در کشور ما نشریه و روزنامه ها پس از گذراندن دردسرهای زیاد می توانند نشریه های خود را به دست مردم برسانند اما این کانال ها و سایت ها در فضای مجازی از همه امکانات مانند فیلم، عکس و متن برخوردارند و محدودیتی هم در حوزه اخلاقی ندارند.
وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم این قارچ ها و علف های هرز، جوانان ما را منحرف کنند.
وی همچنین با اشاره به جلسه هفته اخیر شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: در این جلسه گزارشی در باره فضای مجازی مطرح کردم که مورد توجه رئیس جمهوری قرار گرفت و در همین جا از همراهی آقای روحانی، تشکر می کنم.
مدیر اسبق صدا و سیما با تاکید براینکه طرفدار استفاده مثبت از فضای مجازی هستم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نیز اعلام کرده اند که جلوی تحول را نمی توان گرفت بلکه باید مدیریت شود.
ضرغامی با بیان اینکه فضای مجازی، امکانات بی بدیلی دارد، گفت: نخبگان ما باید با برنامه ریزی، طراحی و آسیب شناسی، پرچمداری این فضا را بر عهده بگیرند.
وی اظهار کرد: در فضای مجازی بخوبی در باره فاجعه منا، جریان سازی شد و اگر این اتفاق نمیافتاد بیبیسی با آرامش و بدون هیچ واکنشی، کار خود را در باره این فاجعه ادامه میداد.
وی با بیان اینکه فضای مجازی در حوزه رسانه، حرف اول را می زند، تصریح کرد: اکنون رهبری این فضا در اختیار نُخبگان نیست و نخبگان و اندیشمندان ما در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده اند.
عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه خود دانشجو، رسانه است و باید در حوزه رسانه فعال و تاثیرگذار باشد، تاکید کرد: دانشجویان باید پرچمدار فضای مجازی در تولید و انتشار محتوا باشند و کارهای خدمت محور را برای رفع نیازهای مردم انجام دهند.
وی همچنین در باره 16 آذر(روز دانشجو) گفت: در این روز خون سه دانشجوی آزادیخواه هنگام اعتراض به دیدار ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهوری وقت آمریکا و از سرگیری روابط ایران با بریتانیا بر زمین ریخته شد.
ضرغامی همچنین در باره دکتر مصدق و کودتای 28 مرداد بیان کرد: یکی از اشتباه های مصدق این بود که ماهیت آمریکا را نمیدانست.
وی گفت: تسخیر لانه جاسوسی یک حرکت ناب دانشجویی بود زیرا این حادثه مانند یک رسانه کامل بود که دنیا را متحول کرد و نگاه مردم را نسبت به جنایات آمریکا تعمیق بخشید.
وی همچنین در باره وقوع حادثه قطار در سمنان گفت: اشکال کار از یک سوزن بان و کارمند نیست بلکه از طراحی و رویه نویسی است، زیرا زمانی که میلیاردها تومان برای پروژه بزرگی هزینه می شود، برای آن رویه ای نمی نویسند تا مبادا یک اپراتور در اتاق کنترل برای خود تصمیمی بگیرد.
ضرغامی در باره کشته شدن یک نفر بر اثر سقوط از پل سی و سه پل اصفهان هنگام عکس گرفتن تصریح کرد: ما خواهان کشیدن حفاظ پشت ستون های این پل برای جلوگیری از تکرار این حادثه شدیم اما مسئولان سازمان میراث فرهنگی اعلام کردند که بدلیل اعمال نظارت یونسکو، نمی توانند این کار را انجام دهند.
سخنرانی ضرغامی در دانشگاه اصفهان به مناسبت 16 آذر (روز دانشجو) از طرف جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.