arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۸۹۳۰
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۳ - ۱۵ آذر ۱۳۹۵

پیشنهاد لاریجانی برای اداره کشور:‌ باید 6 حزب قوی داشته باشیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعدد احزاب فی نفسه مشکلی ندارد، گفت: اما اگر قرار است احزاب در جایگاه اداره کشور فعالیت کنند با این تعداد نمی شود و باید حدود ۵ یا ۶ حزب به صورت قوی داشته باشیم.

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی عصر امروز با جمعی از اعضای خانه احزاب دیدار و گفت و گو کرد.

 لاریجانی با بیان اینکه معتقدیم احزاب در کشور ما جایگاه خود را پیدا نکرده اند، گفت: اگر می خواهیم در حوزه احزاب قوی باشیم باید ساختار تشکیلاتی تقویت شود چنانچه قصد داشتیم در زمان انتخابات، این کار با تکیه بر احزاب صورت گیرد اما اشکالاتی وجود دارد.

لایحه قانون جامع انتخابات قانون جامعی برای جایگزینی قوانین خُرد انتخاباتی باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه باید روی قانون انتخابات بر اساس سیاست های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری کار شود، افزود: دولت لایحه ای در خصوص انتخابات در دست بررسی دارد که امیدواریم کامل باشد و قانون جامعی را به جای قوانین خرد انتخاباتی ارائه کند.

وی اضافه کرد: لازم است قانون انتخابات قوی شود و شکل فعلی قانون انتخابات که روی افراد مستقل کار می کند به سمت احزاب نیز برود چنانچه افراد حزبی می توانند در داخل مجلس بسیار عمیق تر فعالیت کنند اما تمام این ها به شرطی است که احزاب نیز وظیفه اصلی خود یعنی تربیت افراد را انجام دهند و صرفا در زمان انتخابات فعالیت نکنند.

تعدد احزاب فی نفسه مشکلی ندارد

لاریجانی همچنین با اشاره به این مطلب که اینکه به هیچ حزبی اتکا نداریم جالب نیست، عنوان کرد: احزاب باید بتوانند برنامه تهیه کرده و کار ارائه کنند که ممکن است بخشی از این مشکلات در قالب قانون انتخابات برطرف شود؛ بخشی هم مربوط به گلایه از شورای نگهبان است که افرادی که در شورای مرکزی برخی احزاب هستند رد صلاحیت می شوند که در این خصوص باید گفت ممکن است این رد صلاحیت ها در مواردی درست باشد چرا که حتی امکان دارد افرادی که در شورای مرکزی احزاب حضور دارند شرایط نمایندگی نداشته باشند لذا به صورت کلی باید مسائل در جلسات مشترک مطرح و راه حلی پیدا شود.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه تعدد احزاب در کشور فی نفسه مشکلی ندارد، اظهار داشت: تعدد احزاب در مواردی می تواند خوب هم باشد اما اگر قرار است در جایگاه اداره کشور فعالیت کند با این تعداد نمی شود و باید حدود 5 یا 6 حزب فعالیت کنند که احزاب قوی باشند و توسط مردم همراهی شوند در این خصوص نیز دولت نمی تواند کاری کند و اگر احزاب می خواهند در صحنه عملیاتی حضور مثمرثمری داشته باشند باید خود اقدام کنند.

ارتباط احزاب داخلی با خارجی طبق قانون امکان‌پذیر است

وی ادامه داد: احزاب می توانند تکثر داشته باشند اما شکل قابل گفت و گو پیدا کنند به این معنا که 240 حزب باشد اما 6 حزب بزرگ و شاخص تشکیل شود که بتواند وارد گفتمان شود.

لاریجانی در خصوص گلایه ای که برخی احزاب از دستگاه قضایی داشتند، بیان داشت: در این خصوص نیز باید در جلسات مشترک و از طریق گفت و گو مشکلات برطرف شود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان همچنین در حوزه ارتباط با احزاب خارجی اشاره کرد: در حال حاضر ارتباط با احزاب خارجی در قانون آمده است و پیشنهادی هم که برای حضور در گروه های دوستی پارلمانی داده شد به شکل عضویت امکان پذیر نیست چرا که حتما باید نماینده مجلس باشند اما می توانند گروه های دوستی جلساتی با احزاب داشته باشند تا نظرات انتقال یابد.

وی افزود: درخصوص این موضوع که اشاره ای به توسعه سیاسی در برنامه ششم توسعه کشور نشده لازم است اگر پیشنهادی وجود دارد ارائه شود که اگر خلاء قانونی در برنامه ششم وجود دارد به صورت دقیق بررسی شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان درباره قانون جرم سیاسی خاطرنشان کرد: قانونی در این خصوص به تازگی تصویب شد و در حال حاضر تغییر سریع قانون شکل خوبی ندارد و باید بعد از چند سال بررسی و ایرادات آن گرفته شود.


نظرات بینندگان