پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : يك شاعر كودك و نوجوان گفت: تيراژ کتابهاي کودک پاسخگوي مخاطبان نيست، حتي در اغلب شهرهاي بزرگ در کتابفروشيها کتاب خوب کودک پيدا نميشود که اين امر در پايين آمدن سطح مطالعه بيتاثير نيست.
مصطفي رحماندوست در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، با بيان اين مطلب، اظهار كرد: در حالي كه 30 ميليون کودک و نوجوان در كشور زندگي ميكند، اما فقط تيراژ کتابهاي کودک و نوجوان 15 ميليون نسخه است كه به بياني روشنتر بايد عنوان كرد كه در هر سال به هر دو کودک ايراني فقط يک جلد کتاب تعلق ميگيرد.
وي، مهمترين چالش پيشروي ادبيات کودک را پايين بودن سطح مطالعه عنوان كرد و گفت: مطالعه در کشور هنوز بهصورت صنعتي و حرفهيي در نيامده است و نه نويسنده از اين راه ميتواند امرار معاش کند و نه ناشر اميدي به سرانجام کار خود دارد و نه خانوادهها استقبالي از کتابهاي منتشره ميکنند.
رحماندوست، قصهگويي را عاملي مهم در پرورش علاقهمندي به مطالعه در کودکان عنوان كرد و يادآور شد: ترويج قصهگويي بايد از نهاد خانواده آغاز شود و پس از آن نهادهايي همچون کانون پرورش فکري كودكان و آموزش و پرورش اين امر را بايد ترويج دهند.
رييس بخش کودکان و نوجوانان کتابخانه ملي كشور همچنين با انتقاد از سياست آموزش و پرورش در زمينه اصول تربيتي كودكان و نوجوانان، گفت: اگر آموزش و پرورش نظام پرورشي صحيحي داشت اين قشر از جامعه، روز به روز ديندارتر ميشدند، نه دينگريز.
وي با ابراز تاسف از اين که مسؤولان آنچنان که بايد در زمينه ادبيات کودک کار نکردهاند، گفت: اصلا مايل نيستم در اين مورد چيزي بگويم، چون کاري صورت نگرفته است و در واقع چند سالي است که در رکود بهسر ميبريم.
اين شاعر و نويسنده حوزه كودك و نوجوان تاکيد کرد: مشکل ديگر در اين حوزه، كمسوادي برخي شاعران است. در حالي که ذوق ادبي بالايي دارند ولي اشعار آنها بهدليل اين كه ريشه عميقي ندارند ماندگار نميشود. حافظ اگر حافظ شد يک دنيا ادب عرفاني و قرآني داشت و همه آنرا در يک غزل جاي ميداد. يک اثر وقتي خوب است که بتواند با مخاطب احساس همدردي کند و وقتي اين حس بهوجود آمد ماندگار ميشود. شعر بايد پشتوانه فکري داشته باشد تا جاودانه شود.
رحماندوست در پاسخ به اين پرسش که چگونه ميتوان وارد دنياي کودکان شد؟ گفت: مگر در شرايطي كه شاعراني همچون ما وارد اين حوزه از شعر و ادبيات شديم، کسي به ما گفت که چه کنيم و چه راهي درست است يا نه؟ و معتقدم در هر زمينهاي كه انسان علاقهمند به آن باشد و جهد و کوشش داشته باشد موفق خواهد شد، به بيان ديگر راه خود پرورشدهنده استعداد است و انسان را هدايت ميکند، ولي بايد توجه داشت که مهمترين اصل در هر زمينهاي پشتکار است.
آِی ی ی ی گوش شنوا میخریییییییییییم !!!