arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۲۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۰۱ - ۲۱ تير ۱۳۹۰

سخنان لاریجانی در دیدار با وزیر امور خارجه تركیه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت كه آمریكا و غرب منافع خاص حوزه خود را از این تحولات جستجو می‌كنند و به دنبال پایان تاریخ مصرف دیكتاتورهای حاكم بر برخی كشورها، خود را مزورانه بر امواج دموكراسی آنها سوار كرده‌اند.

به گزارش انتخاب به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در دیدار احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه تركیه با اشاره به پیشینه روابط دوستانه بین دو كشور گفت: دو كشور بزرگ مسلمان و همسایه از دیرباز روابط خوب و مستحكمی را بر پایه‌های دوستی و همجواری با یكدیگر داشته‌اند.

وی با اشاره به همكاری‌های ایران و تركیه در گذشته در زمینه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بر ضرورت استمرار رایزنی‌های نزدیك بین دو كشور تاكید كرد و اظهار داشت: تهران و آنكارا به عنوان دو كشور تاثیرگذار و مهم منطقه می‌توانند نقش غیرقابل انكاری در حل بحران‌های منطقه‌ای داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تحولات ماه‌های اخیر در منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه افزود: آنچه تحت عنوان خیزش‌های انقلابی مردمی در كشورهای مصر، تونس، لیبی و بحرین شاهد بودیم بازخوردی از خواسته‌های دموكراتیك بر علیه دیكتاتور‌ی‌های حاكم و نتیجه احساس تحقیر مسلمانان این كشورها در قبال وابستگی حاكمان به بیگانگان بود.

وی همچنین گفت: آمریكا و غرب منافع خاص حوزه خود را از این تحولات جستجو می‌كنند و به دنبال پایان تاریخ مصرف دیكتاتورهای حاكم بر برخی كشورها، خود را مزورانه بر امواج دموكراسی آنها سوار كرده‌اند.

لاریجانی در ادامه با تاكید بر لزوم حل مشكلات جهان اسلام توسط خود آنها و حفظ وحدت مسلمانان در مواجهه با بحران‌های داخلی كشورها خاطرنشان كرد: حمایت كشورهای مسلمان از تحولات انقلابی باید معطوف به افزایش توان امت اسلامی در مقابله با توطئه‌های طراحی شده از سوی صهیونیست‌ها و طرفداران مناقشات قومی و مذهبی بین مسلمانان باشد.

در ادامه این دیدار همچنین احمد داوود اوغلو سیاست كشور خود در قبال كشورمان را توسعه هرچه بیشتر همكاری‌ها و رایزنی‌ها منطقه‌ای و بین المللی با جمهوری اسلامی ایران توصیف كرد و گفت: تركیه با ایران به عنوان یك همسایه قدرتمند و با ثبات روابط بسیار خوبی دارد و بر این باور است كه بسیاری از مشكات كنونی در منطقه با همكاری نزدیك این دو كشور قابل حل و فصل است
نظرات بینندگان