arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۲۷۲
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۰۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۰

کنایه حسین شریعتمداری به احمدی‌نژاد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان امروز (سه‌شنبه) تحت عنوان «خواب خزانه دار!»، با ادبیاتی کنایه‌آمیز و با تلاش مجدد برای جدایی محمود احمدی‌نژاد از دایره اطرافیان مسأله‌دار، خواستار برخورد احمدی‌نژاد با آنان شده است.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

1- «خزانه‌دار» یکی از سلاطین که به روال جاری برای گزارش دخل و خرج ماهانه و میزان موجودی خزانه به ملاقات سلطان رفته بود، از او اجازه خواست تا خوابی را که شب گذشته دیده است بازگو کند. سلطان اجازه داد و خزانه دار نفسی تازه کرد و خواب شب گذشته را با آب و تاب و ذکر تمامی جزئیات برای سلطان تعریف کرد. بعد از آن که خزانه‌دار از شرح مفصل خواب خویش فارغ شد، سلطان رو به وزیر اعظم خود کرده و دستور عزل خزانه‌دار را صادر کرد. خزانه‌دار که از برکناری خویش مات و مبهوت شده بود، علت را پرسید و سلطان در پاسخ گفت: خزانه‌داری که با وجود وظیفه خطیر و مسئولیت حساس مراقبت از خزانه، اینهمه وقت برای خوابیدن دارد و اینگونه به خواب سنگین فرو می‌رود و خواب‌های دور و دراز می‌بیند، شایسته منصب خزانه‌داری نیست. از کجا معلوم که وقتی به دیدن خواب‌های دور و دراز مشغول است، دست حرامیان به خزانه دراز نباشد!

2- حجم خدمات دولت آقای دکتر احمدی‌نژاد در عرصه‌های مختلف اقتصادی، عمرانی، علمی، تکنولوژیک، سیاست خارجی و تلاش پیوسته ایشان برای فقرزدایی، توزیع عادلانه ثروت، تأمین رفاه عمومی و مخصوصاً رسیدگی به اقشار محروم و مستضعف به اندازه‌ای انبوه و متراکم است که ارائه فهرستی از آن نیز به آسانی ممکن نیست ولی متأسفانه چند ماهی است که حاشیه‌سازی یک جریان انحرافی همراه با کینه‌توزی اصحاب داخلی فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 و سنگ‌اندازی برخی از رقبای سیاسی دولت، بخش قابل توجهی از فرصت و ظرفیت رئیس‌جمهور محترم را به مسائل حاشیه‌‌ای و کم اهمیت و چالش‌های غیرضروری و فرصت‌سوز اختصاص داده است و از این روی، شماری از وظایف اصلی و حیاتی دولت محترم به حاشیه رفته و یا از کانون توجه ایشان بیرون افتاده است. مقابله قانونمند با گرانی افسارگسیخته برخی از کالاها و خدمات مورد نیاز مردم را می‌توان از جمله این مسئولیت‌های تقریباً فراموش شده و یا به حاشیه رفته تلقی کرد.

3- طرح هدفمندی یارانه‌ها، آرزوی همه مسئولان دلسوز نظام بود که بیش از دو دهه بر زمین مانده و دولت‌های سازندگی و اصلاحات علی‌رغم آگاهی کامل از ضرورت انجام و دست‌آوردهای سرنوشت‌ساز این طرح، بنا به دلایلی، جرأت و جسارت اجرای آن را نداشتند. این طرح با آمادگی تحسین‌برانگیز دولت احمدی‌نژاد و پس از مطالعات فراوان و چاره جویی برای کاستن از پی آمدهای طبیعی و زودگذر و در مواردی به ظاهر ناگوار آن، نظیر گرانی برخی از کالاها و خدمات، به اجرا درآمد و از آنجا که طرحی ملی و فراگیر بود، تمامی ارکان نظام نیز در اجرای آن به یاری دولت شتافتند. توده های مردم، مخصوصا اقشار مستضعف که حامیان همیشگی اسلام و انقلاب بوده و هستند، اگرچه می دانستند شاهد افزایش قیمت برخی از کالا و خدمات مورد نیاز خود خواهند بود ولی این «بها» را در مقایسه با «متاعی» که از اجرای هدفمندی یارانه‌ها به دست می‌آورند، پذیرفتنی و قابل قبول تلقی می‌کردند. از این روی صادقانه به کمک دولت شتافتند.

امروزه اما، گرانی از محدوده کالا و خدماتی که افزایش قیمت آن پیش‌بینی شده و برای جبران این افزایش طبیعی از قبل و در متن طرح چاره‌اندیشی شده بود فراتر رفته است و متاسفانه دو عامل «سودجویی» عرضه‌کنندگان کالا و خدمات و نیز، «سوء‌مدیریت» در نظارت بر چرخه تولید و عرضه، برای مردم- مخصوصا اقشار کم‌درآمد و حقوق بگیران ثابت- دردسرساز شده است و در همان حال، بخش‌هایی از دولت محترم و برخی از مسئولان در کانون ها و مراکز دیگر نظام- با عرض پوزش- مانند «خزانه دار» مورد اشاره در صدر این وجیزه، امور خزانه را وانهاده و در چالش‌های غیرضروری و فرصت سوز به خواب و خواب گزاری مشغولند.

انتظار آن است که مسئولان دلسوز و مخصوصا رئیس‌جمهور محترم اجازه ندهند شیرینی هنر دولت در اجرای موفقیت آمیز طرح هدفمندی یارانه‌ها با حاشیه‌هایی از این دست به کام ملت تلخ شود.

شنیده‌ها حاکی از آن است که جلسات تخصصی هدفمندی یارانه‌ها که در فاصله‌های کوتاه برای نظارت بر حسن اجرای این طرح و پیشگیری از پی آمدهای ناهنجار و احتمالی تشکیل می‌شد، این روزها به طور منظم و آنگونه که قرار بود، تشکیل نمی‌شود!

4- دیروز خبرنگاران کیهان برای نمونه به چند فروشگاه عرضه گوشت قرمز و مرغ در چند محله مختلف تهران مراجعه کردند و با قیمت‌های متفاوت برای کالای واحد روبرو شدند! و این فقط یک نمونه است. مردم در تماس تلفنی و یا مراجعه حضوری به روزنامه، گلایه می‌کنند که هر از چند روز با افزایش قیمت برخی از کالاها و خدمات مورد نیاز خود روبرو هستند و تقریبا هیچ مرکزی برای کنترل بازار و یا شکایت از تولیدکنندگان و عرضه کنندگان سودجو و اخلال آفرین وجود ندارد و در صورت مراجعه، جواب‌های «سربالا» تحویل می‌گیرند!

روز شنبه یکی از مسئولان محترم که «کنترل بازار» بخشی از مسئولیت سازمان متبوع ایشان است در مصاحبه ای گفته بود «برخی از افزایش قیمت‌ها، ربطی به هدفمندی یارانه ها ندارد» که این سخن ایشان به وضوح قابل قبول است ولی سخن درباره افزایش قیمت برخاسته از هدفمندی یارانه‌ها نیست، چرا که افزایش قیمت این گروه از کالا و خدمات قبلا پیش بینی شده و دولت محترم با همکاری مجلس، برای پیشگیری از فشار بر محرومان و کم درآمدها، با پرداخت نقدی یارانه‌ها، چاره‌جویی کرده است ولی آنچه نگران کننده است بی‌توجهی مسئولان مربوطه نسبت به افزایش قیمت و گرانی لگام‌گسیخته بسیاری از دیگر اقلام مورد نیاز مردم است که قرار بود از طریق بازرسی‌های مستمر و کنترل قانونمند قیمت‌ها از این پدیده آسیب رسان پیشگیری شود که متاسفانه در بسیاری از موارد، نشده و نمی‌شود!

اشاره به این نکته نیز ضروری است که برخی از تولیدکنندگان از کم توجهی دولت محترم به این بخش گلایه دارند و افزایش قیمت کالای تولیدی خود را ناشی از افزایش بهای خدمات دولتی نظیر گاز و آب و برق و یا افزایش بی حساب و کتاب قیمت مواد اولیه مورد نیاز خود می‌دانند و معتقدند دولت به تعهدات خود در حمایت از بخش تولید آنگونه که پیش بینی شده بود، عمل نکرده است و این در حالی است که قرار بود بخشی از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به تقویت تولید اختصاص یابد.

5- دود حاصل از پدیده گرانی در صورتی که با آن مقابله جدی نشود، فقط به چشم مردم کم درآمد یعنی حامیان پا به رکاب و همیشگی نظام نمی‌رود، بلکه چشم نظام نیز از این دود در امان نیست. چرا که اولا؛ درآمد نامشروع حاصل از گرانی به جیب سودجویان حرام‌خوار که طیفی اندک و کم شمار و همواره در تقابل با مردم و نظام هستند می ریزد و پی‌آمدهای سوء آن به حساب نظام و دولت محترم نوشته می شود. ثانیاً؛ پیدایش این تلقی که مسئولان نظام، امور اصلی را وانهاده و به مسائل کم اهمیت -و یا در درجه چندم اهمیت و اولویت- مشغولند، به اقتدار نظام در سایر عرصه ها نیز آسیب می رساند. مثلا در حالی که طرح سرنوشت ساز و جهش آفرین هدفمندی یارانه ها نیاز به توجه جدی دولت محترم دارد، چرا باید، پیشنهاد واگذاری 1000 متر زمین به هر خانوار که نه کارشناسانه است و نه- با توجه به شرایط و مختصات جغرافیایی و اجتماعی- امکان‌پذیر، به «موضوع روز»! تبدیل شود و ذهن و وقت و ظرفیت گره‌گشای دولت را به خود اختصاص دهد؟ و یا شماری از نمایندگان محترم مجلس بی توجه به نیازهای قانونی نظام و مردم، وقت و امکانات مجلس شورای اسلامی را که امانت ملت است برای دور زدن قانون اساسی و تبدیل لیسانس مجلسی- و نه علمی- خود به فوق لیسانس- باز هم مجلسی- هزینه کنند و این تلقی را پدید آورند که در پی موروثی کردن نمایندگی خود در مجلس هستند و حال آن که ده‌ها زمینه خدمت دیگر پیش روی آنان گسترده است. و باز هم از همین قبیل است افزایش قیمت برخی از خدمات شهرداری محترم تهران. آیا شهرداری نمی‌توانست و نمی‌تواند از بسیاری هزینه‌های غیرضروری خود بکاهد و در شرایط کنونی به کمک دولت آمده و کرایه وسایل حمل و نقل عمومی را افزایش ندهد؟! و...

6- و اما، در این میان، «درازدستی» اصحاب «کوته آستین» فتنه نیز، شنیدنی و خندیدنی است! «بنی‌فتنه» که در دوران مسئولیت خویش بیشترین دست‌درازی به بیت‌المال مسلمین را داشتند و دست‌های آلوده آنان در بسیاری از کلان‌ترین پرونده‌های فساد اقتصادی دیده شده و می‌شود، و در جریان فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88، آشکارا به خدمت مثلث آمریکا و انگلیس و اسرائیل درآمده بودند و از فلان پادشاه عرب و فلان مرکز اروپایی و آمریکایی برای فتنه‌انگیزی علیه مردم مظلوم وطن خویش بودجه اختصاصی دریافت می‌کردند و... این روزها، دایه مهربان‌تر از مادر شده و زبان و قلم علیه دولت می‌چرخانند که باید گفت؛ غریبه‌های در دامن دشمن خزیده را به این حلقه راهی نیست و ظاهراً فراموش کرده‌اند که در دوران مسئولیت خود وقتی سخن از رسیدگی به معیشت مردم در میان بود، به تمسخر از محرومان با عنوان «لشگر قابلمه به دست‌ها»! یاد می‌کردند و آن دیگری که امروزه به آمریکا پناهنده شده است با وقاحت از پشت تریبون مجلس می‌گفت؛ این مردم!! اگر مرگ موش هم توزیع شود برای دریافت آن صف می‌کشند! و...

و بالاخره از رئیس‌جمهور محترم و سایر مسئولان ذیربط در مجلس و دستگاه قضایی و سازمان‌های بازرسی و نظارتی انتظار می‌رود که امور کم اهمیت و یا در درجه چندم اهمیت را واگذارند و اطراف خود را از حضور احتمالی خزانه‌داران خواب‌آلود پاکسازی کنند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۷
اسد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
60
1
گلی به جمال ژورنالیست پیر و کار کشته سیاست ،که همواره بدون چشم داشت حق مطلب را ادا کرده.
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
ببخشید ایشون دیگه باید به کجا چشمداشتی داشته باشن؟ همه ی امکانات دراختیارشونه... ظاهرا آقای شریعتمداری رو نمیشناسین شما. هرچی دلش می خواد میگه و هرکار دلش می خواد می کنه و کسی جلودارش نیست. دیگه چی ازین بهتر دوست من؟
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
آخی!
خودم
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
باشه بهش مي گم
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
بقول مهران مدیری در برره . "ها !!! همه اینها که گفتی یعنی چه؟"
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
بنگر به اعداد قرمز کامنتت اسد جان.... اون دماسنج نیستا، نمره منفی هست عزیز دل برادر.
پولدار
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
2
10
توزیع عادلانه ثروت!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
قاسم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
0
9
آقای شریعتمداری ! برخی اظهارات و ادعاهای شما وحشتناک است .
1 - چگونه است که بسیاری از سیاسیون و علما و مراجع عظام و جامعه شناسان و خلاصه افراد خبره و صاحبنظر و حتی خیلی از افراد معمولی نظیر شما هم به گونه ای کاملا" روشن و آشکار ، " جریان انحرافی " را می شناسند، " نابسامانی ها و نارسائی ها " را به وضوح می بینند، "گرانی افسار گسیخته" و بسیاری گرفتاری های دیگر را با پوست و گوشت و استخوان خویش حس می کنند اما خود رئیس جمهور نه می داند، نه می بیند نه می شنود و نه حس می کند؟!
2 - آن چه مسلم است شما و امثال شما از ابتدا حامی دولت های نهم و دهم و به ویژه شخص رئیس جمهور بوده اید، و حال چنان که خود می گویید از سر دل سوزی و دغدغه و نگرانی و ... به اندرز و نصیحت و انتقاد و هشدار روی آورده اید؛ حال آیا اگر ادعاهای شما درست نباشد،مصداق تهمت ، هتک حرمت مسلمان ، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی و تنش آفرینی در جامعه نیست؟
3 - آیا مواردی چون " جریان انحرافی" ، " پرداختن به مسائل حاشیه ای و چالش های غیرضروری و فرصت سوز" ، " گرانی افسار گسیخته " ، " مسئویت های فراموش شده و به حاشیه رفته" ، " سوء مدیریت در نظارت بر چرخه تولید و عرضه" ، خواب و خواب گزاری بخش هایی ....و برخی مسئولان در کانون ها و مراکز دیگر نظام و وانهادن امور خزانه مانند خزانه دار مورد اشاره در صدر وجیزه" ، " عدم تشکیل منظم جلسات تخصصی هدفمندی یارانه ها" ، وجود نداشتن تقریبا" هیچ مرکزی برای کنترل بازار و نیز شکایت از تولیدکنندگان و عرضه کنندگان سودجو و اخلال آفرین و تحویل جواب های سربالا به مردم در هنگام مراجعه " ، " عدم کارشناسی و امکان پذیر نبودن پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر واگذاری 1000 متر زمین به هر خانوار" ، " و ..........
که شما به دولت نسبت داده اید، اگر درست باشد ، بیانگر ظلم به مردم نیست؟ اگر هست ، بگوئید که چه باید کرد و تکلیف مردم چیست؟
4 - در باره طرح هدفمندی یارانه ها ، از یک سو گفته اید:
" این طرح که بیش از دو دهه بر زمین مانده و دولتهای سازندگی و اصلاحات ، جرات و جسارت اجرای آن را نداشتند، با آمادگی تحسین برانگیز دولت احمدی نژاد و پس از مطالعات فراوان به اجرا درآمد " و از سوی دیگر پیامدها و تبعات نامطلوب آن را که مردم عملا" با آن ها
مواجه هستند برمی شمارید و مسئولیت این تبعات را هم متوجه دولت می دانید. حال پرسش این است که آیا هزینه های عدم اجرای طرح مزبور از سوی دولت های سازندگی و اصلاحات بیشتر و ناگوارتر بود و یا هزینه ها و عواقب اجرای آن توسط دولت ؟
البته پرسش ها فراوان است آقای شریعتمداری !
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
ايول ،ايول، قاسم آقا رو ايول
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
0
3
توپخانه وتوپ انداز ....يه توپ ديگه بنداز
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
0
9
این آقای شریعت نمی شنود فقط می فرماید . بیخودی به خود زحمت ندهید
بابا
|
GERMANY
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
0
1
حجم خدمات دولت آقای دکتر احمدی‌نژاد در عرصه‌های مختلف اقتصادی،؟ عمرانی؟، علمی؟، تکنولوژیک؟، سیاست خارجی!!؟؟ و تلاش پیوسته ایشان برای فقرزدایی؟؟، توزیع عادلانه ثروت؟؟، تأمین رفاه عمومی؟؟؟؟ و مخصوصاً رسیدگی؟؟ به اقشار محروم و مستضعف به اندازه‌ای انبوه؟؟ و متراکم؟؟ است که ارائه فهرستی از آن نیز به آسانی ممکن نیست

وجدانآ اگر شما بودید جایزه بهترین منتقد؟! قرن را به شریعتمداری نمیدادید؟
شيداي شمال
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
0
0
آقاي شريعتمداري ايندفعه ديكر از مردم عقب افتاد و نمي تواند همگام با مردم و مثل مذدم نظر بهد بلكه خبرها و فريادهاي مردم را مي شنود آنوقت يك نظر تحليلي بر آنها مي نويسد كه ديگر دير شده است ، بهترين روزنامه نگار و تحليلگر اجتماعي كسي است كه باتوجه به شواهد و قرائن معضلات اجتماعي بتواند مشكلات را پيش بيني كند تا شايد كسي قبل از نزول بلا خواست جلوي آن را بگيرد و يا حداقل اينكه مردم مي فهمند كساني هستند كه به حقيقت و به موقع دردشان را متوجه شده اند شايد برايشان كمي التيام و تشفي آلام باشد
نظرات بینندگان