arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۲۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۲ - ۲۱ تير ۱۳۹۰

آش «+ google» براي روزنامه نگاران

مديران شركت گوگل در حالي كه سخت مشغول برنامه ريزي براي توسعه و راه اندازي امكانات جديد «گوگل +» در اين شركت بودند، چند اتاق آن سوتر طراحان نرم افزاري آنان درباره موارد استفاده از اين امكانات جديد و چگونگي بالابردن بخش امنيتي آن براي كاربران ويژه از جمله روزنامه نگاران در حال بحث و گفت وگو و برنامه ريزي راه هاي جديد بودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مديران شركت گوگل در حالي كه سخت مشغول برنامه ريزي براي توسعه و راه اندازي امكانات جديد «گوگل +» در اين شركت بودند، چند اتاق آن سوتر طراحان نرم افزاري آنان درباره موارد استفاده از اين امكانات جديد و چگونگي بالابردن بخش امنيتي آن براي كاربران ويژه از جمله روزنامه نگاران در حال بحث و گفت وگو و برنامه ريزي راه هاي جديد بودند.

به گزارش انتخاب، قابليت هاي جديد كاربري شبكه اجتماعي جديد گوگل+ يكي از مباحثي است كه در مقايسه با شبكه پرعضو فيس بوك ظاهرا از فناوري هاي جديد و پيچيده تري برخوردار است و پيش بيني مي شود اخبار غافلگير كننده يي براي اعضاي فعلي گزينشي و اعضاي آينده خود داشته باشد.

    هنگامي كه كميته حمايت از روزنامه نگاران CPJ با شركت هاي اينترنتي در زمينه آسيب شناسي فعاليت روزنامه نگاران در شبكه هاي اجتماعي به مذاكره نشست، محور مهم اين مذاكرات مربوط به موارد استفاده و ايجاد خدمات ويژه يي در اين شبكه ها براي روزنامه نگاراني بود كه در كشورهاي پرخطر و در معرض آسيب زندگي مي كنند.

 همچنين بازبيني امكاناتي كه در شبكه هاي اجتماعي مي تواند مانند سپر دفاعي در برابر هكرها و مهاجماني عمل كند كه با كنترل زيرساخت هاي ارتباطاتي به پسورد كاربرها و اطلاعات شخصي آنان براحتي دسترسي پيدا كرده والي آخر. وقايع اخير در كشورهاي مختلف نشان داده است كه انتشار برخي اخبار جنجالي از طريق شبكه هاي اجتماعي يكي از مواردي است كه شاخك مسوولان دولتي را نسبت به كاركرد چنين شبكه هايي حساس كرده به طوري كه با آغاز راه اندازي چنين شبكه هايي آنان نيز دست به كار شده اند تا امكانات ضداطلاعاتي خود را روزآمد كنند.

 ضمن آنكه تجربه فيس بوك در مصر يا گوگل در چين نشان داد كه شبكه هاي اجتماعي كم كم تبديل به بخش ضروري و جدايي ناپذير زندگي مردم شده به طوري كه در شرايط مرگ و زندگي نيز مورد استفاده آنان قرار مي گيرد.

 روزنامه نگاران و خبرنگاران نيز با آگاهي نسبت به اين پتانسيل با ايجاد گروه هاي مختلف و اينكه مخاطبان ديگري نيز علاوه بر رسانه هاي خود در اين شبكه ها مي توانند داشته باشند، سعي كرده اند تجارب و اطلاعات خود را از اين كانال به مردم منتقل كنند.

 به گزارش CPJ در كشورهايي مانند تونس، مصر، يمن و بحرين كه شرايط ملتهبي را پشت سر گذاشته اند روزنامه نگاران اخبار مگوي خود درباره موضوعات حساس يا روز كشورشان را بيشتر از طريق شبكه هاي اجتماعي مانند فيس بوك با مردم در ميان گذاشته اند تا از طريق ارسال ايميل.

 اگرچه عواقب اين كار دامن برخي از آنان را گرفت و با شناسايي آنان محكوميت هاي آنچناني برايشان بريده شد اما پرونده تازه يي را در زمينه امنيت روزنامه نگاران و خبرنگاران در شبكه هاي اجتماعي را گشود كه منتهي به چاره جويي مديران شركت گوگل در اين زمينه شد.

حال چگونه محيط شبكه اجتماعي «گوگل + » براي روزنامه نگاران در معرض خطر امن شده است. از روز نخست راه اندازي اين شبكه همه چيز در گوگل + با httpsرمزگذاري شده است. اين بدان معناست كه هيچ كس حتي دولت هر كشور كه با كنترل ISPهاي محلي مكالمات خصوصي افراد را رهگيري مي كند اين بار رو دست خورده و نمي تواند ديگر هيچ مكالمه يي را رهگيري كند.

    شركت هايي مانند فيس بوك كه اين ترفند را براي بالابردن امنيت كاربرانش از ابتدا پياده نكرده بود پس از مدتي اين كار را اجرا كرد. ضمن آنكه برخي شركت هاي ثروتمند و مطرح مانند ياهو هنوز اين مساله را از دغدغه هاي خود ندانسته و كاربران وب ميلش را بيشتر از هر شركت ديگري تحت دسترسي هكرها قرار داده است.

    قانون «گوگل + » از چند جهت براي ايجاد اين امنيت با ديگر شبكه ها بطور كامل و ماهرانه يي متفاوت است: متقاضيان اين شبكه اجتماعي بايد با نامي كه معمولاشناخته شده اند عضو گوگل+ شوند و هيچ كس نمي تواند خود را به جاي شخص ديگري جا بزند. اما مديران اين شبكه باز هم اعلام كرده اند كه با وجود طراحي مكانيسمي جديد در اين زمينه بايد در عمل ببينند كه اين مكانيسم چگونه جواب مي دهد، اگرچه آنان پيش بيني مي كنند كه باز هم انتظار مي رود كساني كه در كشورهاي خاص زندگي مي كنند با اكانت هاي مختلف در اين شبكه عضو شوند و فعاليت كنند كه با وجود منع آنان در به كار بردن نام ها و اكانت هاي مختلف در فيس بوك با توجيه شرايط خاص كشورشان در اين عرصه فعاليت مي كردند.

 حاميان حريم شخصي بويژه روزنامه نگاران از زمان آغاز به كار شبكه هاي اجتماعي درخواست كرده اند تا به كاربران خود اجازه دهند براي تك تك محتواي به اشتراك گذاشته شده سطح دسترسي تعيين كنند.

به گزارش انتخاب به نقل از اعتماد، در حال حاضر در فيس بوك مي توان براي انواع مختلف محتوا دسترسي تعيين كرد اما نمي توان براي هر محتواي به اشتراك گذاشته شده سطح دسترسي متفاوتي داشت. «گوگل + » اما در شبكه اجتماعي جديد خود اين امكان را به كاربر مي دهد كه در زمان به اشتراك گذاري محتوا، حلقه هاي دوستان خود را نيز انتخاب كند.
نظرات بینندگان