پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شهید مظلوم آیتالله بهشتی به آیتالله هاشمی رفسنجانی گفته بود مظلومیت به سراغ تو هم خواهد آمد و دیدیم که آمد. اگر بهشتی آماج حملات منافقین و دشمنان بود، هاشمی رفسنجانی علاوه بر منافقین و دشمنان، زخمهایی از دوستان نادان نیز بر تن داشت و با همین زخمها از میان ما رفت. این، یعنی مظلومیتی بیشتر از مظلومیت بهشتی.
روزنامه «جمهوری اسلامی» مینویسد: خبر، ناگهانی و تکاندهنده بود. ساعت ۶:۳۰ بعدازظهر دیروز، خبرگزاریها از بروز عارضه قلبی برای آیتالله هاشمی رفسنجانی و انتقال ایشان به بیمارستان خبر دادند. تلفنها در سراسر کشور بکار افتادند تا از وضعیت جسمی این یار دیرین امام و انقلاب جویا شوند. هرچند خبرهای اولیه از مناسب بودن حال آیتالله حکایت داشت ولی این امیدواری بسیار زودگذر بود و ساعتی بعد خبر رسید که این استوانه انقلاب بعد از عمری مجاهدت در راه اسلام و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و خدمت صادقانه به مردم ایران به لقاءالله پیوست...
فقدان آیتالله هاشمی رفسنجانی، ضایعهای بزرگ برای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی و مصیبتی جبرانناپذیر برای ملت ایران و ملتهای آزاده و مظلوم جهان است. او، از استوانههای انقلاب اسلامی و پشتوانهای کمنظیر برای نظام جمهوری اسلامی بود. بسیاری از بزرگان و صاحبنظران، به آیتالله هاشمی رفسنجانی عنوان «شناسنامه انقلاب» دادند؛ عنوانی که بسیار دقیق و مناسب این شخصیت کمنظیر انقلابی است. او از آغازین روز نهضت امام خمینی، یار همراه امام بود و در تمام نشیب و فرازهای انقلاب و دفاع مقدس با مردم مجاهد ایران همراهی کرد.
از ۸۲ سال عمر آیتالله هاشمی رفسنجانی، غیر از سالهای تحصیل در حوزه علمیه قم، بقیه که متجاوز از ۶۰ سال است به مجاهدت و فعالیتهای انقلابی، خدمت به مردم در سنگرهای مختلف و مسئولیتهای بزرگ و خطیر گذشت. ویژگی آیتالله هاشمی رفسنجانی این بود که همچون شناسنامه، که با صداقت، شفافیت و آئینهوار واقعیتهای صاحب شناسنامه را مینمایاند، او هم واقعیتهای انقلاب را با صداقت در برابر چشمان عموم قرار میداد. با مردم، صادق بود و از ملامتهای ملامتگران هراسی نداشت.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، مرد بحرانها بود و در تمام دوران مبارزه با طاغوت و خدمت به انقلاب و نظام و مردم، از آزمایشها سربلند بیرون آمد. عدهای او را به دلیل صراحت لهجه و شفافیت در بیان مواضع آماج حملات ناجوانمردانه قرار دادند ولی تهمتها هرگز او را از مسیری که انتخاب کرده بود، باز نداشت.
تاریخ انقلاب اسلامی زندگی مردان بزرگی را در سینه خود ثبت کرده است که در عین شجاع بودن، مظلوم هم بودند. آیتالله هاشمی رفسنجانی یکی از این مردان است. شهید مظلوم آیتالله بهشتی به او گفته بود مظلومیت به سراغ تو هم خواهد آمد و دیدیم که آمد. اگر بهشتی آماج حملات منافقین و دشمنان بود، هاشمی رفسنجانی علاوه بر منافقین و دشمنان، زخمهایی از دوستان نادان نیز بر تن داشت و با همین زخمها از میان ما رفت. این، یعنی مظلومیتی بیشتر از مظلومیت بهشتی.
اکنون هاشمی رفسنجانی در میان ما نیست ولی راه او، مرام او، جوانمردی او و صداقت او در میان ما خواهد ماند و همچون مشعلی راه انقلاب اسلامی و ملت ایران را روشن نگاه خواهد داشت. این، همان وعدهای است که امام خمینی در پیامی که به مناسبت ترور هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۵۸ صادر کردند دادند و فرمودند: مردان تاریخ تا آخر زنده هستند. بدخواهان باید بدانند هاشمی زنده است چون نهضت زنده است.