arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۲ - ۲۴ تير ۱۳۹۰

خاندانی که همه وزير شدند

دنیای اقتصاد نوشت: خاندان «آموزگار» تا پيش از فروپاشي رژيم شاهنشاهي، از مردان نامدار ايران بودند كه در مناصب و مشاغل مهم فعاليت مي كردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دنیای اقتصاد نوشت: خاندان «آموزگار» تا پيش از فروپاشي رژيم شاهنشاهي، از مردان نامدار ايران بودند كه در مناصب و مشاغل مهم فعاليت مي كردند.

    حبيب الله آموزگار بزرگ خاندان آموزگار در 1269 متولد شد و در 1301 به علي اكبر داور نزديك و بعدها با تيمور تاش و نصرت الدوله نيز همكار شد. حبيب الله در 1329 وزير فرهنگ شد و پس از پايان كار دولت علاء رييس بانك عمران شد.

    جمشيد آموزگار يكي از فرزندان حبيب الله در 1302 در تهران متولد شد، پس از اخذ درجه دكترا از آمريكا در 1330 به ايران آمد. او يكي از كارمندان بلندپايه سازمان اصل 4 بود كه آمريكايي ها تاسيس كرده بودند.

    جمشيد آموزگار از نخستين تحصيلكرده هاي آمريكايي بود كه مقام بالايي در نظام سياسي ايران گرفت و در 1334 به معاونت وزارت بهداري رسيد.

    وي يك دهه بعد و در 1344 وزير دارايي شد و 8 سال در اين منصب ماند و با موضوع نفت آشنا و نماينده ايران در اوپك شد. او در 1353 به وزارت كشور رفت و همچنين سرپرست سازمان امور اداري و استخدامي شد و در 1355 به جاي اميرعباس هويدا دبيركلي حزب رستاخيز نيز به او رسيد. او 17 سال وزير بود و سرانجام در 1356 نخست وزير شد.

    جهانگير يكي ديگر از فرزندان حبيب الله آموزگار بود كه به آمريكا رفت و اقتصاد خواند و در 1340 دركابينه اميني ابتدا وزير بازرگاني و بعد وزير دارايي شد. جهانگير آموزگار پس از كناره گيري از دولت وزير مختار اقتصادي ايران در آمريكا شد و در اواخر عمر رژيم گذشته به مقام سفارت اقتصادي نائل شد.

    كورس آموزگار نيز از فرزندان حبيب الله بود كه در 1307 متولد و در رشته راه و ساختمان درجه مهندسي گرفت و به سازمان برنامه پيوست. او بعدها پيمانكار ساختماني شد و در سال 1342 در كابينه حسنعلي منصور معاون فني وزير آباداني و مسكن شد و بار ديگر در سال 1348، اما اين بار در منصب وزير در اين وزارتخانه شاغل شد.

    هوشنگ آموزگار يكي ديگر از فرزندان حبيب الله است كه در 1300 متولد و از دانشگاه تهران ليسانس اقتصاد گرفت و به استخدام بانك ملي درآمد... وي بعدها به لندن رفت و كارآموز ميدلز در رشته بانكداري شد. اما هوشنگ پس از برگشت به ايران به رياست كتابخانه ملي برگزيده شد، او در سال 1334 و پس از طي دوره فوق ليسانس به موسسه علوم اداري رفت و چند وقت نيز در روابط عمومي سازمان اوپك در اتريش فعاليت كرد و چند سال نيز از مديران ارشد سازمان جلب سياحان شد.
نظرات بینندگان