پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در پی آتشسوزی و فروریختن ساختمان «پلاسکو» که صبح روز پنجشنبه (۳۰ دی) در خیابان جمهوری تهران رخ داد، بعضاً تصاویری دلخراش و غمانگیز در شبکههای اجتماعی منتشر شد که واکنش معاون دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت را نیز به دنبال داشت.
به گزارش انتخاب، معاون دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت عنوان کرد که «تصاویر دلخراشی که از طریق تلگرام منتشر میشوند به شدت باعث ایجاد عارضه روانی و افزایش استرس مردم میشوند و بُعد منفی دارند. در عین حال انتشار این تصاویر هیچ کمکی به مردم نمیکند. شرایط اورژانسی است و نیاز به اطلاعرسانی وجود دارد. این کار نیز از طریق رسانهها صورت میگیرد، کاری که مردم میتوانند در این مواقع انجام دهند که کمک بزرگی نیز به حادثه دیدگان میکند، مدیریت ارسال این تصاویر است.»
بیژن نفیسی - روزنامهنگار با اشاره به گسترش حضور شبکههای مجازی در عرصه فعالیتهای رسانهای، اظهار کرد: به طور کلی رسانههای رسمی باید بتوانند در این شرایط نیازهای مردم به آگاهی را برطرف کنند تا دیگر برای دریافت خبر و اطلاعات به سراغ شبکههای اجتماعی نروند.
نفیسی با بیان اینکه امروز هر فردی یک رسانه در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: امروز رسانههای اجتماعی در اختیار مردم قرار گرفتهاند و چون مردم ما از سواد رسانهای خوبی برخوردار نیستند و از اطلاعرسانی و پوشش اخبار در مواقع بحرانی اطلاعاتی ندارند، اغلب شاهد بیاخلاقیهایی در این رسانههای اجتماعی هستیم.
این روزنامهنگار باسابقه با تاکید بر اینکه باید به صورت جدی سواد رسانهای به مردم آموزش داده شود، گفت: امروز جامعه ما به آموزش سواد رسانهای آن هم در سطح گسترده نیازمند است. چراکه امروز به نوعی رسانهها در اختیار مردم قرار گرفتهاند و از آنجایی که به اصول طلاعرسانی آشنا نیستند، اغلب شاهد چنین اتفاقاتی هستیم که همانند امروز در پی فروریختن ساختمان پلاسکو تصاویر امناسبی منتشر میشوند.
او ادامه داد: افرادی که در رسانههای اجتماعی خبررسانی میکنند، نمیدانند که گاهی مسائل اخلاقی را فراموش و اصول حرفهای را زیر پا میگذارند. ما الان در کشورمان آموزشهای راهنمایی و رانندگی از دبستان آغاز میشود، ولی برای موضع مهم و تاثیرگذاری مثل حضور در رسانههای اجتماعی هیچ برنامهریزی وجود ندارد.