پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه وقایع اتفاقیه در گزارشی درباره عدم حضور شهردار تهران برای پاسخگویی به نمایندگان مردم در مجلس نوشت: قالیباف که این روزها بیش از هر زمانی تحت فشارهای سیاسی و فنی است؛ تلاش میکند از حضور در موقعیتهایی که مجبور به پاسخگویی است، فرار کند.
به گزارش انتخاب این روزنامه در ادامه نوشت: اگر شهرداري مقصر حادثه پلاسکو نيست، چه کسي مسئول است؟ اين سؤالي است که قرار بود محمدباقر قاليباف، امروز با حضور در صحن علني مجلس شوراي اسلامي به آن پاسخگو باشد اما شهردار تهران که داوطلبانه براي حضور در مجلس اعلام آمادگي کرده بود، در نامهاي به بهانه برگزاري مراسم تشييع آتشنشانان، از پاسخگويي به نمايندگان مردم در مجلس انصراف داد و آن را به زمان ديگري موکول کرد. اين درحالي است که مجتبي عبداللهي، رئيس ستاد برگزاري مراسم تشييع جانباختگان فاجعه پلاسکو، روز گذشته در گفتوگويي با ديدهبان ايران اعلام کرد: اين مراسم روز يکشنبه برگزار نميشود. پس دليل حضورنیافتن محمدباقر قاليباف در جلسه علني امروز مجلس چيست؟
قاليباف که اين روزها بيش از هر زماني تحت فشارهاي سياسي و فني است؛ تلاش ميکند از حضور در موقعيتهايي که مجبور به پاسخگويي است، فرار کند. تنها دستاويزهاي شهردار تهران براي توجيه اين اتفاق - مثل روکردن فيلمي از حضورش در صحن غيرعلني شوراي شهر در مورد ساختمان پلاسکو - هم به نفع او تمام نشد و حتي او را بيشتر در اين انتقادات فرو برد.
تنها جلسه رسميای که قاليباف براي پاسخگويي به عملکردش درباره پلاسکو ظاهر شد، هفته گذشته بود؛ جلسهاي چهارساعته با کميسيون عمران مجلس که در اين جلسه هم نتوانست بسياري از نمايندگان مردم را قانع کند و به گفته عليم يارمحمدي، عضو کميسيون عمران، «شهردار تهران، دفاعي از عملکرد خود نداشت».
بعد از گذشت يک هفته از برگزاري جلسه کميسيون عمران مجلس با مسئولان و ازجمله شهردار تهران، روز گذشته سخنگوي هيأترئيسه مجلس شوراي اسلامي از به تعويق افتادن حضور قاليباف و رحمانيفضلي در صحن مجلس خبر داد و گفت: «پيرو نامه شهردار تهران به هيأترئيسه و اعلام خبر برگزاري مراسم تشييع پيکر شهداي آتشنشان، او در جلسه علني فرداي مجلس حضور نمييابد؛ همچنين بهدليل برگزاري مراسم تشييع پيکر آتشنشانان، وزير کشور هم در نشست علني فردا حضور نخواهد داشت.» اين درحالي است که مراسم تشييع پيکر آتشنشانان امروز برگزار نميشود و شنيدهها حاکي از آن است، اين مراسم به روز دوشنبه موکول شده است. به گفته بهروز نعمتي در روزهاي آينده پس از برگزاري مراسم تشييع پيکر آتشنشانان، جلسهاي براي حضور شهردار تهران و وزير کشور به منظور ارائه گزارش درباره حادثه پلاسکو برگزار ميشود.
اين در شرايطي است که کميسيون اصل «90» نيز به حادثه پلاسکو ورود کرده است. «قطعا در نخستين جلسه کميسيون، اين موضوع را مورد بررسي قرار خواهيم داد تا ببينيم باتوجه به قصور شهرداري تهران، بايد چه راهکاري براي اين مسئله بينديشيم.» اين را سخنگوي کميسيون اصل«90» مجلس به ايلنا گفت و تأکيد کرد که شهرداري تهران، مقصر اصلي حادثه پلاسکو است.
به گفته بهرام پارسايي، حضور قاليباف در مجلس، پيش از قرائت گزارش کميسيون مربوطه، درست نيست: «اين اقدامي نادرست است زيرا ابتدا بايد کميسيون مربوطه موضوع را بررسي کند و پس از تهيه گزارش و قرائت در صحن، درصورت نياز از شهردار براي پاسخگويي دعوت شود؛ البته اينکه قاليباف اعلام کرده خواستار حضور در صحن مجلس و ارائه توضيحات است، نشان ميدهد مسئول اصلي حادثه شهرداري تهران بوده اما حضور شهردار تهران در نشست علني روز يکشنبه و ارائه توضيحات قاليباف پيش از قرائت گزارش کميسيون مربوطه، بههيچ عنوان کار درستي نيست و مسير واقعي تحقيقات درباره اين حادثه تغيير داده و افکار عمومي را منحرف ميکند.» عضو فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي با بيان اين مطالب که عدمتجهيز آتشنشاني با بهانه کمبود بودجه ازسوي شهرداري را شوخي قرن ميداند و تصريح ميکند: «شهرداري و شوراي شهر در شرايطي نسبت به پرداختنکردن بودجه آتشنشاني ازسوي دولت انتقاد ميکنند که آتشنشاني، يکي از سازمانهاي زيرمجموعه شهرداري است و شهرداري با درآمدهاي کلاني که دارد، بايد تأمين بودجه کند.»
حافظي نيز ديگر منتقد محمدباقر قاليباف است که از تأميننشدن بودجه آتشنشاني گلهمند است: «از مجموع 492 ميليارد تومان بودجه توسعه آتشنشاني و ارتقاي تجهيزات، 200 ميليارد تومان هم پرداخت نشده است. اين موضوعي است که به شهردار تهران تذکر خواهم داد و در صورت ارائهندادن پاسخ مناسب، طرح سؤال از شهردار کليد خواهد خورد.» رئيس کميسيون سلامت، محيطزيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران با بيان اين مطلب به ضرورت بررسي جزئيات اين حادثه ميپردازد و ميگويد: «ساختمان پلاسکو در گذشته تذکرات متعددي دريافت کرده و بايد مشخص شود که تذکرات بايد به بهرهبردار داده ميشد يا مالک و چه کسي نسبت به انجام مداخلاتي مانند نصب پله فرار بايد اقدام ميکرد که همه اين موارد جاي بررسي دارد.»
او در يک برنامه راديويي در پاسخ به اين پرسش که گفته ميشود نيروهاي آتشنشان آموزشهاي لازم را نديده بودند، گفت: «سالها قبل در صالحآباد، مرکزي براي آموزش تخصصي نيروهاي آتشنشاني ايجاد شده اما نکته مهم، واگذاري مسئوليت و مديريت آتشنشاني به فردی غيرتخصصي است؛ کسي که از بدنه آتشنشاني نبوده و معاون توسعه يک دستگاه اجرايي بوده و شناختي نسبت به اين حوزه ندارد؛ درحاليکه بايد مسئول اين مجموعه تخصصي با طيکردن سلسلهمراتب انتخاب شود. وقتي نيرويي از خارج مجموعه بهعنوان مدير عامل آتشنشاني منصوب ميشود، جاي نگراني دارد و چنين اتفاقاتي بهوجود میآید.»