پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران و شورای تامین دام کشور با اعلام اینکه صادرات دام زنده متوقف نشده ، گفت: قیمت گوشت گوسفندی برای مصرف کننده نباید بیشتر از ۳۰ هزار تومان باشد.
به گزارش انتخاب، منصور پوریان امروز در نشست خبری مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده و شورای تامین دام کشور اظهار کرد: صادرات دام زنده متوقف نشده است هرچند که برای تنظیم بازار داخلی کمی محدوده شده و عملیات قرنطینه برای صادرات انجام نمیشود.
وی با اشاره به روند صادرات دام زنده اظهار کرد: در سال 93 یک میلیون و 452 هزار راس، در سال 94، یک میلیون و 232 هزار راس و در 9 ماهه سالجاری یک میلیون و 362 هزار راس دام سبک به ارزس 375 میلیون دلار صادر شده است.
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران و شورای تامین دام کشور ادامه داد: دام زنده ایران به طور مستقیم به کشورهای عمان، قطر و امارات و به صورت غیرمستقیم به کشورهای بحرین و عربستان صادر میشود.
پوریان تصریح کرد: در مجموع در 3 سال اخیر یک میلیارد و 280 میلیون دلار دام سبک از کشور صادر شده که ارزآوری مناسبی به حساب میآید.
وی گفت: با توجه به اینکه در سالهای 94 و 95 کشور خشکسالی ویژهای تجربه کرده است اما صادرات این محصول به طول کامل متوقف نشده و ما برنامههای هماهنگ با وزارت کشاورزی برای صادارت داشتهایم.
* قیمت گوشت گوسفندی برای مصرف حداکثر 30 هزار تومان است
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران با بیان اینکه 70 میلیون راس دام در کشور وجود دارد گفت: صادرات دام زنده سالیانه تنها دو درصد کل تولیدات ما را در نظر میگیرد و این رقم تاثیری در افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار ندارد. قیمت دام زنده درب دامداری اکنون 13 تا 14 هزار تومان است و با احتساب هزینه حمل 15 هزار تومان در اختیار قصابیها قرار میگیرد بنابراین قیمت هر گوشت شقه نباید بیش از 30 هزار تومان باشد.
پوریان با اشاره به اینکه گرانیهای اخیر گوشت قرمز در بازار مصرف مربوط به حلقههای توزیع است گفت: هر قصایی قیمتی را برای خود مشخص کرده و هیچ نظارتی بر روی آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد: قیمت فعلی گوشت قرمز در بازار مصرف کاذب است که این امر باعث کاهش مصرف مردم نیز شده است و در آینده باعث کاهش تولید نیز خواهد شد.
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران و شورای تامین دام کشور در پاسخ به سوال درباره قاچاق دام زنده گفت: دیگر قاچاق دام زنده توجیه ندارد زیرا صادرات به صورت قاچاق هزینه بیشتری از صادرات قانونی خواهد داشت.
وی درباره درجهبندی گوشت قرمز در بازار مصرف در پاسخ به تسنیم گفت: قرار بود که این طرح با کمک تعزیرات اجرا شود اما اکنون از اتحادیه گوشت قرمز باید سوال کرد که چرا اجرایی نشده است. مردم باید تشخیص دهند گوشتی که خریداری میکنند میش است یا بره و براساس آن هزینه پرداخت کنند.