arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۰۹۷۷
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۲ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

«ترامپ» تلفن را به روی نخست وزیر استرالیا قطع کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
علیرغم ضد و نقیض گویی ها درباره مکالمه تلفنی رهبران آمریکا و استرالیا، آنچه مشخص است، این بار سایه ابهام سیاست مهاجرتی ترامپ بر توافق واشنگتن-کانبرا برای استقرار پناهجویان افتاده است.

به گزارش مهر، تماس تلفنی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری نه چندان خوش نام آمریکا شنبه گذشته با «مالکوم ترنبول» نخست وزیر استرالیا پیرامون مهاجرت داشت، از وقتی که «واشنگتن پست» به شرح جزئیات آن پرداخته است از یک سو به سوژه ای پر مخاطب برای رسانه ها تبدیل شده و از سوی دیگر سیاستمداران را به دلهره انداخته که مبادا ماجرا بیخ پیدا کرده و به شکاف دیپلماتیک بین آمریکا و متحد کلیدی اش در آسیا-پاسیفیک بدل شود.

ماجرایی که البته نخست وزیر استرالیا روایت تلطیف شده ای از آن را در گوش رسانه ها زمزمه می کند، از این قرار است که ترامپ بر سر اصرار ترنبول به اجرای توافقی که در دولت قبلی واشنگتن بر سر انتقال ۱۲۵۰ پناهجو به آمریکا بسته شده، حسابی عصبانی شده و گوشی تلفن را به روی طرف استرالیایی قطع کرده است!

البته ترنبول می گوید که اینها همه شایعه است و اگرچه مکالمه کوتاه بوده، ترامپ تا مرحله قطع آن پیش نرفته است. اما ظاهرا برداشت نخست وزیر استرالیا از نتیجه این مکالمه نیز با آنچه که دور و بری های ترامپ و حتی خود وی می گوید، متفاوت است.

ترنبول در روز دوشنبه گذشته، نتیجه مکالمه خود با ترامپ را «صادقانه و بی پرده» توصیف کرد و از رئیس جمهوری آمریکا به دلیل موافقت برای پایبندی به توافق مهاجرتی، تشکر کرد.

اما، ترامپ در روز چهارشنبه در یکی از پیام های توئیتری معروفش گفت: باورتان می شود؟ دولت «اوباما» قبول کرده که هزاران مهاجر غیر قانونی را از استرالیا تحویل بگیرد. آخر چرا؟ من این توافق احمقانه را بررسی خواهم کرد.

وی پیشتر نیز، مکالمه روز شنبه خود را بدترین مکالمه ای که تاکنون با یکی از رهبران جهان داشته، توصیف کرده بود. جالب آنکه در این توئیت، رئیس جمهوری آمریکا واژه پناهجویان را عمدا یا سهوا با عبارت مهاجرین غیر قانونی جایگزین می کند.

البته، در روایتی نسبتا متفاوت، «شون اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که ترامپ قصد عمل به توافق واشنگتن-کامبرا را دارد.

اما کمی بعد، یکی از منابع خبری استرالیا به نقل از یکی از منابع کاخ سفید گفت که توافق مورد مناقشه نیازمند بررسی است!

حالا بعد از آن سردرگمی که پس از صدور حکم اجرایی ترامپ مبنی بر ممنوع الورود کردن اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا برای یک بازه زمانی ۹۰ روزه به وجود آمد، ضد و نقیض گویی های اخیر دولت های واشنگتن و کانبرا هم، به ابهام تازه ای در سیاست مهاجرتی ترامپ تبدیل شده است.

از همه اینها که بگذریم، اگر روایت رسانه هایی چون واشنگتن پست و «نیویورک تایمز» از اقدام ترامپ به قطع کردن گوشی تلفن به روی طرف استرالیایی درست باشد، واشنگتن با دست خود کانبرا را به سمت چین که در دنیای پاسیفیک با آمریکا رقابت می کند و رابطه تجاری قوی با استرالیا دارد، هدایت کرده است.

نظرات بینندگان