پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: یک جراح ایرانی الاصل ساکن هوستون آمریکا به دلیل تردید درباره آینده فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره ممنوعیت سفر مهاجران و پناهجویان، سفرش به ایران را لغوکرد.
به گزارش انتخاب، دکتر «علیرضا شمشیرساز» جراح زنان و زایمان و استاد دانشکده پزشکی «بایلور/Baylor»هوستون، سفر خود به ایران برای انجام چند جراحی مهم را لغو کرد.
وی که در زمینه جراحی جنین تخصص دارد، تاکنون گفت وگوهای فراوانی از طریق ویدئو با والدینی داشته که انتظار داشتند وی نوزاد آنها را جراحی کند.
این جراح ایرانی به روزنامه «هوستون کرونیکل/ Houston Chronicle» گفت: نگران آن است که سرگردان شود و نتواند بار دیگر نزد همسر و بیمارانش در آمریکا بازگردد.
یک دادگاه فدرال از اجرای فرمان ترامپ که مانع سفر اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان به آمریکا می شد، جلوگیری کرد. دولت ترامپ با درخواست استیناف علیه این حکم، وعده داده است اقدام بیشتری بکار بندد.
از نظر فنی، هیچ مانعی بر سر سفر 10 روزه دکتر شمشیرساز وجود ندارد. وی دارای روادید دائمی و «کارت سبزی» است که آمریکا برای ساکنان دائمی غیرشهروند این کشور صادر می کند اما به دنبال فرمان اجرایی ترامپ، از ورود مسافران کشورهای خارجی و مسلمان دارای کارت سبز و سایر روادیدها در فرودگاه های آمریکا جلوگیری شد.
هر چند چنین ممنوعیتی در دادگاه های فدرال به تعلیق در آمده است اما دولت ترامپ درخواست بررسی دوباره پرونده در دادگاه استیناف را داده است. این بدان معناست که ممکن است فرمان او دوباره اجرایی شود. ترامپ روز جمعه گفت امضای فرمان جدیدی را برای جایگزینی ممنوعیت سفر قبلی مد نظر دارد.
به گزارش ایرنا، دادگاه فدرال رای صادره دادگاه سیاتل واشنگتن در مخالفت با تصمیم رئیس جمهوری آمریکا درباره ورود مهاجران و اتباع هفت کشور مسلمان را تایید کرد.
دادگاه تجدید نظر آمریکا افزود که دولت این کشور هیچ ادله ای به دادگاه ارائه نکرده است که نشان دهد افرادی از کشورهایی که ورودشان به خاک آمریکا ممنوع شده است، حمله ای در خاک آمریکا انجام داده اند.
دادگاه سیاتل واشنگتن پیشتر فرمان ریاست جمهوری آمریکا در محدود کردن سفر از 7 کشور مسلمان به آمریکا را به حال تعلیق درآورده بود.
در پی صدور این حکم، دولت آمریکا رسما خواستار تجدید نظر در حکم دادگاه سیاتل در بی اثر کردن فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شد.
پس از انتشار تصمیم نهایی قضات حوزه نهم دادگاه استیناف، طرف بازنده (دولت ترامپ) در دادگاه 14 روز فرصت خواهد داشت تا با ارائه یک دادخواست خواستار بررسی مجدد پرونده در حضور تمام قضات دادگاه استیناف شود. ارائه پرونده به دیوانعالی نیاز به تنظیم چنین دادخواستی ندارد.
دیوانعالی ایالت متحده آمریکا متشکل از 9 کرسی است که در حال حاضر تنها 8 قاضی دارد که از چهار قاضی نزدیک به دموکراتها و چهار قاضی منصوب یا نزدیک به جمهوریخواه تشکیل شده است.
تا زمانی که قاضی «نیل گورساچ»، گزینه ترامپ برای این سمت، در پروسه ای چند ماهه مراحل تأیید صلاحیت برای این کرسی را در سنا طی کند، کرسی نهم این دادگاه همچنان خالی خواهد ماند.
رسانه های آمریکا اعلام کردند که اگر قبل از رسیدگی به این شکایت، گزینه ترامپ یعنی گورساچ بتواند رای سنا برای کسب کرسی دیوانعالی را کسب کند، آن وقت به نظر می رسد دولت دست بالا را در این باره خواهد داشت و احتمالا به نظر دونالد ترامپ توجه می شود.