arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۲۹۶۵
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۰۸ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵

منتجب نیا:اصولگرایان،در انتخابات96 به سه دسته تقسیم می شوند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رسول منتجب نیا به روزنامه اعتماد گفت:جریان اصولگرا منهای تعدادی از چهره‌های شاخص آنها که از آقای روحانی حمایت یا لااقل سکوت کرده‌اند و تعدادشان چندان زیاد نیست، هرچه تلاش می‌کنند به وحدت نظر برسند تاکنون موفق نشده‌اند.

به گزارش انتخاب، احتمال زياد است كه اين جريان سياسي در ماه‌هاي باقيمانده نتواند به وحدت فراگير دست پيدا كند. چرايي اين امر در انگيزه‌هاي مختلف طيف‌ها و گروه‌هاي سياسي اين جريان نهفته است. بخشي از جريان اصولگرا به حكم وظيفه ملي و سنتي كه احساس مي‌كردند وارد صحنه مي‌شوند و كانديدايي را مشخص كرده و به مردم معرفي مي‌كنند. آنها معتقدند كه با كانديداتوري به وظيفه خود عمل مي‌كنند؛ چه اين كانديدا راي بياورد و چه نياورد. بخشي از جريان سنتي اصولگرا چنين كنشي در انتخابات آتي خواهند داشت. طيف ديگر تند و افراطي اين جريان سياسي نمي‌خواهند فقط بر حسب وظيفه وارد ميدان شوند، بلكه داعيه موفقيت و پيروزي در انتخابات دارند.
 
اين انگيزه در آنها قوي است يا حداقل هدف‌شان اين است كه آراي آقاي روحاني را بشكنند و از اقتدار و صلابت او در دوره دوم رياست‌جمهوري‌اش بكاهند. گروه ديگري از اصولگرايان كه هواداران آقاي احمدي‌نژاد هستند، بعيد است بتوانند با اصولگرايان سنتي كنار بيايند و حتي با اصولگرايان افراطي نيز همگام نمي‌شوند. به جرات مي‌توان گفت كه طيف هوادار احمدي‌نژاد در جريان اصولگرا در اين انتخابات با طيف تند و افراطي اين جريان سياسي ائتلاف نخواهند كرد.
 
هدف آنها نه رسيدن به رياست‌جمهوري است و نه ضربه زدن به آراي آقاي روحاني. آنها براي عرض اندام، نشان دادن خودشان و ابقاي جايگاه سياسي خود در جامعه دست و پا مي‌زنند و حركتي را سامان مي‌دهند. پيش از انصراف آقاي احمدي‌نژاد اين دسته اميد داشتند كه در انتخابات پيروز شوند اما با كناره‌گيري او مايوس هستند و كانديدايي را براي معرفي ندارند. لذا آنها فقط به اين دليل كه از عرصه سياست و افكار عمومي حذف نشوند، كانديدايي را مطرح مي‌كنند.

*از اين رو لااقل سه دسته در بين اصولگرايان شكل مي‌گيرد كه ممكن است هيچ كدام با هم كنار نيايند و همچنين ممكن است كه دو تا از آنها كنار بيايند. جبهه مردمي نيروهاي انقلاب تاكنون نتوانسته چنين وحدتي را ايجاد كند. ضمن اينكه اين جبهه با يك اسم جديد نمي‌تواند در جامعه كشش ايجاد كند يا كانديداي مورد نظر مردم را مشخص كند. اين عناوين چندان كارساز نيست.

*با توجه به آنچه از وضعيت اصولگرايان نمايان است، وحدت را به دست نخواهند آورد و آراي آنها پراكنده خواهد شد. از اين رو آقاي روحاني در انتخابات ٩٦ رقيب قدرتمند و قابل طرحي نخواهد داشت. آنچه مهم است اين است كه افكار عمومي سامان گيرد و مردم حضور گسترده در صحنه انتخابات داشته باشند. اگر مردم در انتخابات حضور فعال داشته باشند، با حمايت‌هايي كه اصلاح‌طلبان و اعتدالگرايان از آقاي روحاني داشته‌اند، پيروزي چندان بعيد نيست.

نظرات بینندگان