arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۵۰۸۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵

یکی از رازهای جوانی را بدانید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فکر می‌کنید برای حفظ جوانی و دست یافتن به طول عمر باید چه کرد؟
دکتر محمد دریایی، متخصص علوم زیستی، تغذیه وگیاهان دارویی، برخورداری از غذاهایی خوب، مفید و مناسب و کافی را مهم می‌داند و چنین می‌گوید: دستگاه گوارش در هضم و جذب این غذاها نقشی بسیار فعال بر عهده داشته و تمام  این کارها را انجام می‌دهد.در دهان ما غذاها به خصوص مواد نشاسته‌ای با ماده‌ای به نام پتیالین که از غدد بزاقی ترشح می‌شود، مخلوط شده و مقداری از مواد نشاسته‌ای به یک ماده قندی به نام مالتوز تبدیل می‌شود و این کار حتی در ساعاتی که غذا در معده است، ادامه می‌یابد،  بنابراین باید به لقمه غذایی خود آنقدر فرصت بدهیم که با پتیالین این ماده هضم‌کننده مواد نشاسته‌ای از قبیل نان و برنج و سیب زمینی خوب مخلوط شود.
 
در معده مواد غذایی مانند گوشت و تخم مرغ و شیر و پنیر تحت تاثیر ماده‌ای به نام پیسین و جوهر نمک که از سلول‌های معده ترشح می‌شود، مخلوط شده و نیمه هضم می‌شود. این هضم بعد از درمان روده تحت تاثیر آنزیم‌های لوزالمعده و روده مانند تریپسین، کیموتریپسین و کاربوسی پیتیداز قرار گرفته و هضم می‌شود. مواد نشاسته‌ای نیز در روده به وسیله آنزیمی به نام آمیلاز هضم می‌شود.همین طور چربی‌ها در روده تحت تاثیر صفرا قرار گرفته و با تقسیم شدن به ذرات بسیار کوچک، فرصت می‌دهد که آنزیمی به نام لیپاز مولکول آنها را شکسته و چربی‌ها را هضم کند. پس از آن موادی که تحت تاثیر شیره‌های دهان، معده، لوزالمعده و روده هضم شده و به سراسر بدن انتشار یابند و در دسترس سلول‌ها قرار گیرند.
 
حالا اگر هضم یا جذب در بدن به خوبی انجام نشده باشد؛ یعنی به علت بیمار  بودن دستگاه گوارش، غذاهای خورده شده نتواند در دسترس سلول‌های بدن قرار گیرد، سلول‌های بدن از دست یافتن به این مواد مقوی و مغذی محروم مانده و نمی‌توانند کار خود را به خوبی انجام دهند و بدن فرسوده، سست و پیر می‌شود.بنابراین برای آنکه بتوانیم جوان بمانیم و از غذاهایی خوب و مفید استفاده کنیم، باید دارای دستگاه گوارش سالم و قوی باشیم تا بتوانیم از انرژی‌ها بهره‌مند شویم.
 
ضمنا دانشمندان طب قدیم معتقد بودند غذا در دستگاه گوارش تحت تاثیر چهار فرآیند بیولوژیکی قرار می‌گیرد که عبارتند از: قوه هاضمه، قوه ماسکه، قوه جاذبه و قوه دافعه.اختلال در هــر یک از  این قوا  موجب بیمـاری و نقص عملکــرد سیســتم گـــوارش یا در بخـــشی از آن می شــود که  اگر تمــام مراحل یاد شده دچار اختلال شــود، بیمـــاری فراگیر، سیستم گـــــــوارش را مـــــورد مـــــخـــــــاطـــــره قــــــرار می‌دهد.
نظرات بینندگان