arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۵۱۲۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵

چگونه سلامت روان خود را بعد از شکست عاطفی حفظ کنیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رابطه‌های بسیاری هستند که استحکام لازم را ندارند، اما دو طرف صرفاً به خاطر وابستگی عاطفی کنار هم می‌مانند. وقتی از نحوه مدیریت یک رابطه آگاه نباشیم، ناخودآگاه به نوعی وابستگی عاطفی اعتیاد پیدا می‌کنیم که معمولاً در پس آن، آسیبی تلخ به نام شکست عاطفی نهفته است.
 
ایران آنلاین: این بحران ما را به چالش می‌کشد و شاید نتوانیم براحتی از این مرحله از زندگی گذر کنیم و نیاز به کمک داشته باشیم. برای مدیریت عبور از این مرحله سخت با روان درمانگری به گفت‌و‌گو نشسته‌ایم که روی درمان «آشفتگی‌های ناشی از شکست عاطفی» کار کرده است.
 
مازیار جلوه در ابتدا با اشاره به این نکته که «عکس‌العمل افراد مختلف به هنگام شکست عاطفی متفاوت است»، می‌گوید: در خلال بحران‌های عاطفی عده‌ای در دام احساس‌های ناخوشایندی چون خشم، نفرت، حقارت، غم، اضطراب و افسردگی می‌افتند یا با انجام زنجیره‌ای از رفتارهای آسیب زا مانند پرخاشگری، سرزنش، مصرف موادمخدر، الکل، پرخوری، اعتصاب غذا، غرق شدن در روابط جنسی و... عرصه را برای خود و اطرافیان‌شان تنگ می‌کنند.به گفته این روانشناس بالینی برای مقابله با این بحران غالباً 4 گزینه برای انتخاب دارید: نخست اینکه می‌توانید با اشک و التماس و ناله به دنبال شریک زندگی خود باشید، دوم، هیجانی عمل کنید و با توسل به خشم و انجام رفتارهای پرخاشگرانه به شریک زندگی یا دست کم به خود آسیب بزنید. سوم، به زندگی خودتان ادامه دهید و طوری که انگار اتفاقی نیفتاده، مسائل را نادیده بگیرید؛ که احتمالاً در این شرایط در دام تجربه روابط مشابه گرفتار و مجدداً شکست را تجربه خواهید کرد.
 
انتخاب چهارم و آخر اینکه برای خود ارزش قائل باشید. صفحه زندگی‌تان را ورق بزنید و راه‌های جدید برای یک زندگی توأم با روان سالم را بیاموزید.
 
قطعاً سه انتخاب اول چندان با عقل جور در نمی‌آید، اما راه چهارم گرچه به نظر خیلی سخت می‌آید، اما نباید نگران باشید چرا که دکترجلوه برای حرکت در این مسیر پیشنهادهایی عملی و کاربردی دارد که می‌تواند شما را به یک زندگی سالم امیدوار کند.جلوه می‌گوید: همه ما می‌دانیم که فقدان یک رابطه عشقی تا چه حد دردناک است، پس لطفاً احساسات منفی خود را سرکوب نکنید.
 
ممکن است احساس عدم امنیت کنید، حتی فکر کنید که جذاب نیستید. شما حق دارید غمگین شوید و گریه کنید، متنفر یا خشمگین باشید. آنچه مهم است این که شما باید در این مرحله برای رابطه‌تان سوگواری کنید، ممکن است شدت احساسات شما را شوکه کند اما نگران نباشید شما در حال سوگواری هستید؛ اگر فکر می‌کنید به تنهایی نمی‌توانید این مرحله را پشت سر بگذارید، مشاوره گرفتن را فراموش نکنید، افراد متخصص می‌توانند نقشه صحیح راه را به شما نشان دهند.به گفته او، برخی فکر می‌کنند اگر بلافاصله بعد از جدایی بسرعت رابطه جدیدی را شروع و با فرد دیگری ازدواج کنند، اوضاع بهتر می‌شود.
 
باید بگویم، در این صورت نه تنها اوضاع بهتر نمی‌شود بلکه احتمال شکست به مراتب بیشتر هم خواهد بود. به جای این کار باید اهداف‌تان را مشخص کنید، برای ساعت‌های تنهایی برنامه‌ریزی کنید، به خود احترام بگذارید و به خودتان اهمیت دهید و روابط اجتماعی‌تان را گسترده‌تر کنید.او در ادامه اضافه می‌کند: سبک زندگی خود را از نو تعریف کنید، استراحت کنید و به جسم‌تان بیشتر برسید. مثلاً ورزش کنید، خوب غذا بخورید، خوب بخوابید، یادتان باشد که آرامش حق شماست باید به خودتان حسابی وقت بدهید و در آرامش به شناسایی نقاط قوت و ضعف رابطه قبلی خود بپردازید تا بتوانید رابطه جدید را با یک سازمان دهی مشخص شروع کنید.
 
این مدرس دانشگاه در پایان توصیه می‌کند: «نوشتن» یکی از فعالیت‌های بسیار مهم است. بنا نیست مثل یک نویسنده حرفه‌ای بنویسید. فقط سعی کنید صادقانه درباره خودتان بنویسید. نوشتن باعث می‌شود تا شما براحتی بتوانید احساسات منفی خود را بروز بدهید و هیجان‌های مثبت‌تان را جایگزین آنها کنید.
نظرات بینندگان