پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: برای داشتن خواب سالم وعده شام را هرگز حذف نکنید.
وجیهه عرب شاهی در گفتگو با خبرنگاران افزود: خواب مناسب و کافی برای حفظ تندرستی اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا با داشتن خواب معتدل و لازم تمامی اعمال طبیعی شامل هضم موادغذایی، متابولیسم و سوخت وساز مواد غذایی و دفع سموم یهبود یافته و موجب تجدید قوای اعضای مختلف بدن میشود.
وی، خوردن شام حداقل 2-3 ساعت قبل از زمان خواب، نخوردن تنقلات سنگین و چرب و شور بعد از وعده شام، مصرف وعده شام شامل سبزیجات رنگی و دارای برگ سبز مانند اسفناج، ریحان، شوید و نعنا، سالاد کاهو و کم بروکلی بخارپزشده به همراه کمی ماست کم چرب و روغن زیتون، استفاده از منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3 مانند غذاهای دریایی، عدم مصرف شام سنگین و حجیم و دیرهضم مانند آب گوشت تلیت شده، نخوردن غذاهای پر ادویه و عدم مصرف غذاهای پرچربی را از اصول مهم تغذیه مناسب جهت داشتن خواب مناسب و رفع بی خوابی و بدخوابی عنوان کرد.
وی، استفاده از غلات سبوسدار مانند برنج قهوه ای یا نان سنگک، مصرف سوپ جو، شیر و جوانه گندم یا گوشت بوقلمون و سفیده تخم مرغ به عنوان یک وعده شام مناسب، مصرف یکی از دمنوش ها مثل گل گاوزبان، سنبل الطیب و کمی عسل 30 الی 60 دقیقه پیش از خواب، مصرف میوه جاتی نظیر انواع توتها، انواع آلوها، آلبالو، گیلاس، شلیل، هلو، هندوانه و کمی تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، شیر و عسل، بادام و موز و مویز یا کشمش در میان وعده قبل از شام یا حداقل 2.5 ساعت پس از شام از دیگر اصول تغذیه نام برد.