پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تهوع میتواند دلایل زیادی داشته باشد. برای درمان آن باید ابتدا عامل اصلی را تشخیص داد. در این مقاله برخی از مواد غذایی که در هنگام بروز تهوع مفیدند، بیان شدهاند.
دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه می گوید: حالات تهوع ممکن است در اثر مسمومیت غذایی، مصرف زیاد غذا یا الکل، حرکت، ویا دوران بارداری یا عارضه جانبی برخی داروها ایجاد شود.
سنگ صفرا، بیماری کلیه و عملکرد ضعیف کبد نیز میتوانند باعث حالت تهوع شوند.
چنانچه کبد به درستی نتواند سموم را از بدن دفع کند و یا ترکیبات هورمونی مختلف که در بدن در دوران بارداری تولید میشوند را از بدن دفع کند، این سموم وارد خون میشوند و با رسیدن به مغز باعث تحریک حالت تهوع و حتی استفراغ میشوند.
دمای هوای بالا در کودکان، میگرن، عفونت گوش و اضطراب نیز از سایر علل حالت تهوع هستند.
درمانهای رایج تهوع
قبل از هر درمان باید علت اصلی ایجاد کننده این حالت تشخیص داده شود و درمان برای علت زمینهای انجام شود.
داروهای ضد تهوع و استفراغ به جز در موارد بارداری میتوانند مصرف شوند.
مواد غذایی مفید برای تهوع
کربوهیدرات و تهوع
برنج، پوره، کیک جو، جو دو سر، نان و بیسکویت منبع کربوهیدراتی خوبی هستند و معمولا باعث تحریک تهوع نمیشوند.
زنجبیل و تهوع
زنجبیل به دفع احساس تهوع به ویژه در موقع حرکت کمک میکند. برای این منظور استفاده از 2 قاشق چایخوری زنجبیل خرد شده که به مدت 5 تا10 دقیقه در آب جوش قرار داده شده است مناسب است.
بیسکویت زنجبیلی، نوشیدنیهای زنجبیلی یا چای زنجبیل به دفع حالت تهوع کمک میکنند.
تخم مرغ و تهوع
تخممرغ پخته یا لوبیای پخته بدون آب و نان تست ساده معمولا به راحتی تحمل میشوند.
پروتئین و تهوع
شیر کم چرب و پودینگ شیر، گوشت سرد، ماست و پنیر، معمولا منابع پروتئینی خوبی هستند که طعم و بوی شدیدی ندارند و نسبتا راحت تحمل میشوند.
چربی و تهوع
سالاد میوه و پنیر منابع غذایی کم چربی هستند که توسط افرادی که حالت تهوع دارند به راحتی تحمل میشوند.
رازیانه و تهوع
رازیانه دم کرده نیز میتواند به رفع حالت تهوع کمک کند.
برای این منظور باید 2 قاشق چایخوری رازیانه را در یک لیوان ریخته و آب جوش روی آن ریخته و به مدت 5 تا 10 دقیقه روی آن را بپوشانید و سپس آن را به صورت داغ بنوشید.
رژیم مایع و تهوع
سوپ سبزیجات بدون ادویه معمولا به خوبی تحمل میشوند.
مواد غذایی که باید پرهیز شوند
غذاهای چرب و سرخ شده باعث تشدید علائم میشوند.
غذای پر ادویه و بودار مانند کلم پخته باعث ایجاد حالت تهوع در افراد حساس میشوند.
سایر اقدامات
کاهش استفاده از مواد بودار به هنگام تهیه غذاهای داغ
حذف غذاهایی که باعث حالت تهوع میشوند.
منبع: زندگی آنلاین