پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتایج یک تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان می دهد که عصاره چای سبز در قطع سریع خونریزی حفره ایجاد شده بعد از کشیدن دندان و کاهش خونابه (oozing) آن، تاثیر قابل ملاحظه دارد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 'مهرداد فنایی' دانش آموخته دانشکده داروسازی این دانشگاه در رساله دکترای عمومی خود، اثر عصاره چای سبز بر جلوگیری از خونریزی لثه بعد از کشیدن دندان های آسیاب فک تحتانی را بررسی کرد.
مواد تانن دار مانند چای سبز از دیرباز جهت بند آوردن خونریزی قسمت های مختلف بدن در طب ایران باستان مورد توجه قرار گرفته است.
تانن ماده ای است که در عصارهٔ بسیاری از گیاهان از جمله چای وجود دارد.
تعداد زیادی از گیاهان تانن دار به عنوان قابض و خونبند در ناراحتی های گوارشی و جلدی به کار می رود.
با توجه به اینکه کشیدن دندان با آسیب به بافت لثه منجر به خونریزی می شود در تحقیق مذکور درباره تاثیر چای سبز بر جلوگیری از خونریزی لثه بررسی شده است.
در این مطالعه بر روی دو گروه 31 نفره از بیماران داوطلب کشیدن دندان های آسیاب فک تحتانی آزمایش شد.
در گروه اول بعد از کشیدن دندان از گاز استریل آغشته به عصاره چای سبز و در گروه دوم گاز بدون عصاره مذکور استفاده و خونریزی فعال در فواصل پنج دقیقه ای تا قطع آن و نشت خونابه تا یک ساعت بعد بررسی شد.
نتایج آزمایش نشان داد میانگین زمان خونریزی در گروه چای سبز بطور معناداری کمتر از گروه شاهد است.
همچنین تعداد افرادی که یک ساعت پس از جراحی دارای نشت خونابه (oozing) در محل جراحی بودند در گروه چای سبز بطور معناداری کمتر از گروه شاهد ارزیابی شد.
در این گزارش تصریح شده است با انجام مطالعات تکمیلی شاید بتوان این موضوع را در بیشتر اقدامات بالینی به کار گرفت.
مهرداد فنایی از رساله دکترای عمومی خود که به راهنمایی دکتر رسول سلطانی، دکتر عباس حقیقت و دکتر غلامرضا اصغری انجام شده است با موفقیت دفاع کرد.