arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۸۲۶۴
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۵ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۵

افراد صفراوی را بشناسیم

چای، قهوه، سرخ کردنی، سس و رب، غذای چرب و پرحجم، سیر و ادویه‌جات تند، شیرینی قنادی، آجیل شور، بادمجان، موز، سمبوسه، پیتزا، همبرگر، سوسیس، گوشت قرمز، نوشابه، زیاده‌روی در مصرف گرمی‌ها، توقف زیاد در گرمای آفتاب را برای افراد صفراوی مضر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 محقق طب اسلامی و ایرانی گفت: صفرا سبک‌ترین جزء خون است و مانند کف روی خون قرار می‌گیرد، صفرا موجب تسهیل حرکت خون در عروق می‌شود.

مریم نواب‌زاده، گفت: صفرا زرد رنگ و ضد عفونت است و باعث افزایش حرکت روده و تیزی‌ذهن می‌شود و تحرک‌آفرین است.

محقق طب اسلامی و ایرانی افزود: لاغر اندام بودن، داشتن بدن گرم، پوست خشک و زبر، پرکار و فعال بودن، تمایل به سردی‌ها و ترشی‌ها، دارای رفتار تند و واکنش سریع، کم‌خواب، دارای تحمل گرسنگی، تمایل به هوای خشک، زردی پوست و زبان و چشم، تند بودن ضربان قلب و نبض، حس برتری‌جویی و تسلط مشخصات فرد صفراوی است.

نواب‌زاده اظهار کرد: تشنگی و سوزش جگر، تلخی دهان، سردرد و درد شقیقه (جلوی سر)، ترک خوردن پوست دست و پا، خواب جنگ و ستیز و آتش و اشیاء زرد دیدن، شوره سر، بی‌اشتهایی، تندخویی، بهانه‌جویی، زردی مدفوع، خارش بدن، استفراغ سبز و زرد و حالت تهوع از نشانه‌های غالب صفرای غیرطبیعی است.

وی، چای، قهوه، سرخ کردنی، سس و رب، غذای چرب و پرحجم، سیر و ادویه‌جات تند، شیرینی قنادی، آجیل شور، بادمجان، موز، سمبوسه، پیتزا، همبرگر، سوسیس، گوشت قرمز، نوشابه، زیاده‌روی در مصرف گرمی‌ها، توقف زیاد در گرمای آفتاب را برای افراد صفراوی مضر دانست.

محقق طب اسلامی و ایرانی، مرکبات، انار، رب انار خانگی، شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، آب زرشک طبیعی، هندوانه، گرمک، کدو خورشتی، هویج، روغن زیتون، سوپ‌ جو، آلو بخارا، سبزیجات، گشنیز، لیموترش تازه، برگه زردآلو، لیمو عمانی، خاکشیر، شیرخشت، ترنجبین، شربت عسل (آب و عسل و لیموی تازه)، انگور، کاهو، لیمو شیرین، نان جو، کاسنی، شیر، آب، آب انار ترش را برای افراد صفراوی مفید دانست.

نواب‌زاده افزود: پایه مزاج هر فرد ارثی بوده، ولی ممکن است به واسطه تأثیر غذا و یا محیط کار و زندگی، مزاج دیگری بر او غلبه کند.

وی ادامه داد: ممکن است پایه مزاج یک فرد صفرا باشد، اما به علت زیاده‌روی در مصرف غذاهای سرد یا کار در کارخانه مواد شیمیایی، سودا در او غلبه کند و علائم دو یا چند مزاج در او دیده شود.

محقق طب اسلامی و ایرانی گفت: ممکن است هر یک از اخلاط بر جای خاصی از بدن به طور غیرطبیعی غلبه کند، مثلا صفرا در سر غلبه کند و موجب سردردهایی در ناحیه جلوی سر و احتمالا ریزش مو در این ناحیه شود.

نواب‌زاده اظهار کرد: ممکن است صفرا بر دستگاه گوارش غلبه کند که نتیجه آن سوزش جگر و عطش شدید است و اگر کیسه صفرا بیش از حد پر شود، منجر به سرطان کبد یا سنگ کیسه صفرا ‌می‌شود.

وی با بیان اینکه غلبه بیش از حد صفرا در استخوان‌ها باعث پوکی استخوان می‌شود، تصریح کرد: گرم مزاج‌ها بهتر است با غذای خود سماق، خرفه، آبلیمو یا سرکه مصرف کنند.

محقق طب اسلامی و ایرانی با بیان اینکه افراط در مصرف سردی‌ها باعث غلبه سردی بر بدن می‌شود، گفت: ممکن است پایه مزاج فرد گرم باشد اما در اثر مصرف بیش از حد سردی‌ها دچار بیماری‌های سرد "رماتیسم، آرتروز" شود و سردی بر اندام‌های پائینی او غلبه کند.

نظرات بینندگان