پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آویشنگ یا خوش گوشت نامی است که در آشپزی به غدههای تیموس و لوزلمعده گوساله یا گوسفند کمتر از یک سال میدهند.
تیموس اندامی است که در گردن حیوان قرار دارد و مسئول تولید سلول های دستگاه ایمنی به نام سلولT است، اما این غده با از شیر گرفتن حیوان از بین میرود.
آویشنگ قلب بزرگتر و گردتر و آویشنگ گلو تا حدی استوانهای شکل است.
آویشکهایی که از تیموس تولید میشوند بر اساس شکلشان و اینکه از کدام بخش تیموس برداشته شده باشند به دو دسته آویشنگ قلب و آویشنگ گلو تقسیم میشوند.
در مواردی ممکن است از لوزالمعده غدهای که به تولید انسولین و سایر هورمونها میپردازد، در حیوانات کم سن بدست آید که در این مورد به آن آویشنگ شکلی میگویند.
آویشنگها ممکن است به اشکال متفاوت تهیه شود و برای مثال آرد سخاری پوشانده شود و کاملا در روغن سرخ شود.