arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۸۹۹
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۹ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۰
از هيچ بسته حمايتي رونمايي نشد؛

تعطيلي يکي پس از ديگري نانوايي ها

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
يکي از مشاغل بسيار حساس، سخت و مشقت بار در کشور، نانوايي است که مدام

زير نظر کارشناسان و مردم قرار دارد و متأسفانه تاکنون کسي به صورت جدي به درد دلها و نجواهايي که بازگوکننده مشکلاتشان است، توجه نکرده و مي توان گفت هم دولت و هم مردم به صورت مجزا فقط نقش نقاد بازي کرده و «نان باکيفيت» طلب مي کنند.

براي رصد و پيگيري مسايل اين قشر از جامعه که پس از هدفمندي يارانه ها مشکلاتشان افزايش يافته است، به ميان آنها رفته تا مسايل شان را به گوش دولت و مردم برسانيم. در زير درد دلهايشان را مکتوب کرده ايم تا شايد با سعه صدر مسؤولان و همراهي مردم بتوانيم گوشه اي از بي مهري هاي وارده به اين قشر زحمتکش را تسکين بخشيم.

افول درآمد

به سراغ يکي از متصديان نانوايي در سطح شهر ايلام مي رويم، پس از در ميان گذاشتن موضوع مورد بحثمان گلايه هاي وي چنين شروع مي شود: شغل ما به گونه اي است که افزون بر دولت، مردم نيز به نحوي خود را ناظر ما مي دانند و اين خود باعث ايجاد اختلال در امور خبازيها مي شود.
«خاک بيمار» شرايط خود را از لحاظ کسب درآمد و تعداد مشتريان پيش از هدفمندي يارانه ها مناسب تر مي داند و مي گويد: کسب و کار ما رونق زيادي داشت، اما متأسفانه پس از هدفمندي يارانه ها برخلاف انتظار، وضعيت درآمدي اين شغل رو به افول گذاشته است.

وي با بيان اينکه قبل از هدفمندي يارانه ها روزانه بيش از 15 کيسه مصرف آرد داشتيم و پخت نانمان تا پاسي از شب ادامه داشت، مي افزايد: شرايط موجود بسيار نامطلوب است و انتظار ما از مسؤولان اين است به شعارها و قولهاي خود جامه عمل بپوشانند که اين مهم به همت و تلاش آنان وابسته است.

يکي ديگر از متصديان نانوايي در سطح شهر ايلام مي گويد: پيش از هدفمندي يارانه ها در هر خبازي به طور ميانگين 5 نفر مشغول کار بودند که پس از اجرايي شدن طرح هدفمندي يارانه ها با بيکار شدن حداقل سه نفر در هر کارگاه، افراد زيادي به جامعه بيکار اضافه شده و اين در حالي است که جامعه امروز ما بايد بيش از هر زمان ديگري به مقوله اشتغال بپردازد.

وضعيت بحراني

شاه محمدي با بيان اينکه پس از هدفمندي يارانه ها با کاهش درآمد بسيار بالايي روبه رو هستيم، مي افزايد: پس از هدفمندي يارانه ها، بهاي گاز، آب و برق افزايش يافته و از طرف ديگر هزينه هايي همچون بيمه، گازوئيل، آرد و... سير صعودي به خود گرفته است و طبعاً ما با اين وضعيت قادر به ادامه حيات نخواهيم بود.

وي با اشاره به اينکه متأسفانه دولت با وجود قولي که داده بود، هيچ گونه بسته حمايتي را براي نانوايان در نظر نگرفته است، تصريح مي کند: اکثر نانوايي ها از لحاظ درآمدي داراي وضعيت بحراني هستند و اگر اوضاع اقتصادي ما با اين روند ادامه يابد بدون شک تا چند ماه آينده شاهد تعطيلي کامل اين واحدهاي نانوايي خواهيم بود.

يکي ديگر از صاحبان صمون پزي ها با اشاره به اينکه با گران شدن نان به نظر همه درآمد بالايي نصيب ما مي شود، مي افزايد: با کسب درآمد در شرايط جديد به هيچ وجه قادر به پرداخت هزينه هاي روزانه و ماهيانه نيستيم.

سليمان کرمي با بيان اينکه بيشتر هم صنفان ما مجبور به تعطيلي کارگاه هاي خود شده اند، اظهار مي دارد: متأسفانه کارگاه هايي که هر کدام از آنها دست کم براي 5 خانوار نان آور بودند، يکي پس از ديگري در آستانه تعطيلي هستند.

اميد است از آنجا که نان برکت اول سفره همگان است، مسؤولان با نگاهي متخصصانه اين مهم را رصد نمايند و وعده هايي که به اين صنف داده اند را اجرايي کنند، زيرا اگر به اين قشر پرزحمت که قوت غالب(نان) مردم را تأمين مي نمايند توجه نشود، چه بسا بحرانهاي بزرگي رقم خواهد خورد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
CANADA
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
1
2
عیب نداره ... چند سال آینده ایرانیان متناسب ترین اندام را در جهان پیدا میکنند!!! والللااااااا
علي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
0
0
نان يك كالاي استراتژيكه كه اگر اده از كنارش رد بشن واقعا مشكل سازه با توجه به آزاد سازي آرد وعدم پرداخت حواله به نانواييها اين احتمال ايجاد بحران دور از ذهن نيست چه بسا كه خيلي از اين واحدها در خيابانهاي اصلي قرار دارند كه حاضرند يه پولي به دولت بدن تا تغيير شغل انجام بدن به همين خاط بسته حمايتي دولت هم جوابگو نيست وتنها يه مسكنه بايد اساسي فكر كرد .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
2
0
یک عمر با درآمد عالی گذران کردند. چند صباحی هم با درآمد خوب! بگذرانند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
0
0
چه بايد كرد؟؟؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
0
0
سال به سال دريغ از پارسال
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
54
1
سزای مردمی که اسراف کنند همینه درود بر احمدی نژاد گل گلاب
پاسخ ها
ناشناس
| UNITED STATES |
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۶
shoma halet khob nist boro doktor khodeto neshon bede
حج احمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
1
2
سلام
من نانوا هستم اتفاقا الان از قبل درآمد نانوايي خيلي بهتر است به شرط اينكه نان باكيفيت باشد ومقدار پخت بالا واگر كيفيت بالا باشد پخت هم بالا ميرود
نظرات بینندگان