arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۰۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۰

افشار: حياي چشم بايد در ايران فرهنگ سازي شود

شايد در برخي از مسائل عفاف و حجاب ابهامات ناچيزي باشد اما براساس اقدامات ستاد و پيش از آن دستاوردهاي وزارت ارشاد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ديگر سازمان‌ها، ديگر زمان اقدام عملي در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب رسيده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي و فرهنگي در اولين هم‌انديشي ملي فعالان ترويج فرهنگ عفاف و حجاب بر ضرورت اقدام عملي در زمينه ترويج اين فرهنگ تاكيد كرد و گفت: به نظر مي‌رسد ديگر خلايي در مباحث نظري وجود نداشته باشد.

به گزارش "انتخاب" به نقل از ایسنا ، عليرضا افشار روز پنجشنبه در اين هم‌انديشي كه به همت ستاد صيانت از حريم امنيت عمومي و حقوق شهروندي برگزار شد، اظهاركرد: براي حركت به سمت شبكه‌سازي فعاليت ترويج عفاف و حجاب سه دستور كار وزارت كشور شامل بررسي نقش فرهنگ ساز موسسات مردم نهاد در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب، بررسي راهكارهاي دستگاه‌هاي دولتي با دستگاه‌هاي خصوصي و ارائه برنامه‌ها و راهكارهاي پيشنهادي در زمينه عفاف و حجاب در سطح ملي و استاني است.

وي افزود: شايد در برخي از مسائل عفاف و حجاب ابهامات ناچيزي باشد اما براساس اقدامات ستاد و پيش از آن دستاوردهاي وزارت ارشاد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ديگر سازمان‌ها، ديگر زمان اقدام عملي در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب رسيده است.

وي با ضروري خواندن انعكاس فعاليت افراد و موسسات فعال در اين زمينه تاكيد كرد: قطعا اين فعاليت‌ها كافي نبوده است چرا كه ما شاهد اثربخشي مطلوب آن در جامعه نيستيم. البته نبايد سياه‌نمايي كنيم، اما بايد آسيب‌هاي مرتبط بخش‌هاي مختلف را مطرح كنيم، به عنوان نمونه در بخش خانواده؛ افزايش طلاق و بالا رفتن سن ازدواج و يا در بخش فرهنگي مي‌توان آسيب‌هاي فضاي مجازي و ماهواره‌ها را مي‌توان ذكر كرد.

افشار استمرار و ثبات قدمي در سياست‌گذاري‌ها و اقدامات در بحث توسعه فرهنگ عفاف و حجاب را باعث جلوگيري از اختلال در پياده‌كردن سياست‌ها دانست و گفت: اين برنامه‌ها بايد كلي باشند تا با تعويض و جابجايي افراد و حتي تغيير دولت‌ها برنامه‌ها به صورت مستند پيش برود.

 جريان قدرتمندي براي تعالي‌بخشي خانواده‌ها نداريم

قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي و فرهنگي با بيان اينكه وقتي مي‌خواهيم هنجاري وارد كشور شود و يا يك ناهنجاري حذف گردد بايد تمام دستگاه‌ها و نهادها هماهنگ عمل كنند،‌ عنوان كرد: خانواده مهم‌ترين نهادي است كه در زمينه‌ ترويج فرهنگ عفاف و حجاب نقش دارد، به طوري كه هر قدر براي تحكيم و تعالي بنيان خانواده تلاش كنيم خروجي آن با مسائل فرهنگي ديده مي‌شود، اما متاسفانه ما جريان قدرتمندي براي تعالي‌بخشي به خانواده‌ها نداريم.

افشار ادامه داد: از نهادهاي موثر ديگر مي‌توان به آموزش و پرورش، صداوسيما و حتي تبليغات شهري اشاره كرد.

حياي چشم بايد در ايران فرهنگ سازي شود

وي با مبنايي‌ خواندن نقش حيا در جامعه در اين باره به آيات و احاديثي اشاره كرد و گفت: حياي چشم بايد در ايران فرهنگسازي شود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ما پس از جنگ به ويژه در دوره‌ اصلاحات مقطعي از اشاعه‌ اباهه گري داشته‌ايم كه لطمات زيادي را به عفاف و حجاب در جامعه وارد كرده وكه بازسازي آن ضروري است.

افشار اصلاح اخلاق در يك جامعه‌ ديني را اولويت اول حكمت خواند و گفت: ما بايد براي ترويج حيا در جامعه تلاش كنيم تا به سعادت دست‌ يابيم.

وي يكي از اقدامات ستاد صيانت از حريم عمومي و حقوقي شهروندي را وارد كردن مباحث مهارت‌هاي زندگي به آموزش‌هاي ارائه شده به نوآموزان دانست و گفت: يك سال است كه قراردادي در اين زمينه با يك موسسه‌ تحقيقاتي در قم بسته شده كه نتايج مطلوب آن در آينده‌ نزديك قابل مشاهده است.

وي همچنين افزود: آثار هنري و ادبي خوبي در زمينه‌ ترويج فرهنگ عفاف و حجاب خلق شده كه بايد از آنها حمايت دولتي بيشتري شود.

وي نمايشگاه قرآن را بستري براي حضور فعالان عفاف و حجاب خواند و گفت: در اين نمايشگاه همچنين موسسات مد و لباس فرصت خوبي براي حضور دارند كه البته بسياري از آن‌ها نيز شركت‌ كرده‌اند.

اين مقام مسول هدف از برگزاري اين هم‌انديشي را شناسايي موسسات مردم نهاد و غيرانتفاعي در زمينه‌ ترويج اين فرهنگ عنوان و خاطرنشان كرد: دولت با شناسايي و حمايت از اين موسسات فرصت فعاليت بيشتر را براي آنها فراهم مي‌كند، همچنين مي‌توان موسسات خصوصي را متولي طرح‌هاي ملي كرد.

وي افزود: درحال حاضر 75 موسسه فرهنگي ترويج كننده فرهنگ عفاف و حجاب را شناسايي كرده‌ايم و ساير موسسات مي‌توانند بخشي از فعاليت خود را به اين موضوع اختصاص دهند.

دستگاه‌هاي دولتي بايد حداقل دخالت را در زمينه‌ي عفاف و حجاب داشته باشند

وظيفه‌ي دولت فقط سياست‌گذاري و حمايت است

وي با بيان اينكه دستگاه‌هاي دولتي بايد حداقل دخالت را در زمينه‌ عفاف و حجاب داشته باشند، افزود: وظيفه دولت در اين زمينه فقط سياست‌گذاري و حمايت است.

وي همچنين گفت: اقداماتي كنترلي و نظارتي در برخورد با جرايم امري ضروري است كه در همين زمينه وزارت كشور دو برنامه‌ اجرايي در نظر دارد كه يكي درون سازماني و ويژه كارمندان و خانواده‌هاي آنها است و ديگري به تشكيل كميته‌ پوشش در مشاغل براي آن دسته از اداراتي كه پوشش فرم دارند، است.

افشار در ادامه گفت: تاكيد ما بر ايجاد يك شبكه‌ ارتباطي است كه بتواند موسسات فعال در زمينه‌ عفاف و حجاب را بشناسد و از آن‌ها حمايت كرده و از طرحهاي آن‌ها استفاده كند.

افشار افزود: تشكل‌هاي صنفي و شبكه‌هاي اجتماعي فعال در زمينه‌ ترويج فرهنگ عفاف و حجاب بايد نظام‌مند شوند و از اقدامات ما در اين زمينه فراهم كردن بستر ايجاد يك شبكه‌ اجتماعي فعال در ترويج عفاف و حجاب در دانشگاه‌هاست كه تاكنون حدود 2هزار نفر عضو دارد.
وي در ادامه گفت: دولت در سومين دوره‌ سفرهاي استاني خود اعتبارات قابل توجهي را به ترويج فرهنگ عفاف و حجاب در كشور اختصاص داده است كه اميدواريم موثر واقع شود.

قائم مقام وزير كشور دراموراجتماعي و فرهنگي در پايان گفت: بايد مخاطب خود را بشناسيم كه مثلا مرتبا براي افراد معتقد به عفاف و حجاب همايش و برنامه نگذاريم بلكه آنهايي را هم كه كمتر معتقدند پوشش دهيم.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
عباس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۶
0
7
شما وضعيت اقتصادي و معيشتي مردم را حل كنيد مطمئن باشيد بسياري از خلافها و جرمها و بي عفتي ها و فحشا كاهش پيدا مي كند.
نظرات بینندگان