پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : صعود ايران به مرحله مقدماتي جام جهاني برزيل قطعي شد. شايد اين سؤال به وجود بيايد که پس نام اين مرحله چه بود؟ طبق آنچه در سايت کنفدراسيون فوتبال آسيا هم آمده اين مرحله پيش مقدماتي نام گذاري شده است و نه مقدماتي.
نزول فوتبال ايران به خصوص در بازي هاي مقدماتي دوره قبل منجر به اين شد که کنفدراسيون فوتبال آسيا، ايران را در مرحله پيش مقدماتي قرار دهد. همين گونه هم شد و ملي پوشان ايران برابر يک تيم ضعيف قرار گرفتند و در نهايت هم در 2 بازي رفت و برگشت به برتري رسيدند.
نام حريف پيش مقدماتي ايران براي فوتبال دوستان نام غريب و نا مأنوسي نبود. مالديو را از سال 1997 مي شناسيم. تيمي که آن سال در شهر حلب سوريه 17 بار مقابل ملي پوشان نامدار ايران به زانو درآمدند وشکست تلخي براي جزاير مالديو بود. آن روز همه خبرگزاري هاي بزرگ دنيا اخبار مربوط به اين بازي را پوشش دادند. رکورد خارق العاده اي به دست آمده بود. فدراسيون تاريخ و آمار فوتبال جهان بلافاصله اين پيروزي را پرگل ترين بازي تاريخ ناميد. بگذريم از اينکه 2 سال بعد رکورد شکست. اما نتيجه شگفت انگيزي بود. پس از آن شکست اما مالديوي ها به خود آمدند.
شکست آن ها در بازي بعد به 9 بر صفر کاهش يافت.چند سال بعد دوباره با مالديو رو به رو شديم.اين بار نيز آن ها به ارتقاي سطح کيفي بازي خود پرداختند.شکست 3 بر صفر مقابل ايران نشان از پيشرفت فوتبال مالديو مي داد. گذر زمان دوباره ايران و مالديو را برابر هم قرارداد. اين بار توانستيم در تهران 4 بار دروازه مالديو را بازکنيم اما در بازي برگشت اتفاق غيرقابل پيش بيني رخ داد.ايران تنها با يک گل مالديو را شکست داد؛نتيجه اي که پس از تساوي مالديوي ها مقابل تيم ملي کره جنوبي دومين نتيجه خوب آن ها در تمام دوران حيات شان به حساب مي آيد.
شکست خفيفي بود. باختي که بار ديگر طرح اين سؤال را ضروري کرد : " آيا فوتبال ما افت کرده يا مالديوي ها رشد کرده اند؟ " اگر چه صعود نرم و بي هياهويي بود و ملي پوشان ايران رهسپارمرحله مقدماتي شدند اما کيفيت بازي مردان ايران به اندازه اي نگران کننده است که بي تعارف با اين سبک وسياق تيم ملي ايران بارديگر از صعود به جام جهاني باز خواهد ماند.
درتهران به خصوص نيمه اول بازي با مالديو ديده شد که هافبک هاي ايران طرحي جز راه انداختن خسروحيدري ندارند و تنها برنامه ايران براي ايجاد موقعيت گل سانترها و بازي سازي خسروحيدري است . نه قاسم حدادي فر بازي سازي مي کرد نه علي کريمي آن بازيکن دلخواه بود.
کندي در حرکت هاي مازيار زارع هم که موج مي زد. از جناح چپ هم هيچ حمله اي نمي شد. مهردادپولادي اغلب به کارهاي دفاعي مي پرداخت.در بازي برگشت همين ترکيب درميدان قرارگرفت.اما کيفيت بازي ايران نه تنها بهتر نشد بلکه رو به افول گذاشت. هافبک ها در بازي سازي ناموفق بودند.حرکت هاي درعمق بيشتر عقيم مي ماند و مهاجمان نيز در زدن ضربه هاي آخر بسيار بي دقت بودند. کريم انصاري فر همچون بازي تهران مهاجمي بود بسيار فرصت نشناس. او يکي از متهمان بازي نه چندان دلچسب ايران برابرمالديو بود. هادي نوروزي هم همچون بازي تهران در قواره يک بازيکن ملي قد علم نکرد و بي گمان کي روش را در فکر فرو خواهد برد که در آينده نزديک بازيکن ديگري را جانشين اش کند. البته دايره تغييرات تنها بازيکني مثل نوروزي را در برنخواهد گرفت.تيم ايران به تغييرات ديگري هم نيازدارد.
بي گمان کي روش مجبور خواهد شد جوادنکونام را به تيم ملي برگرداند.حضورآندرانيک تيموريان هم از جمله نياز هاي ضروري تيم ايران است.در خط حمله نيز کريم انصاري فر با افت فاحشي رو به رو شده که وي نيز نمي تواند نيازهاي تيمي درقواره ايران را دربازي هاي بزرگ برآورده کند.بي گمان بايد منتظر تغييرات تازه اي در تيم ملي بود . شنيديم مرد پرتغالي پس ازبازي با مالديو دستي روي صورتش کشيده و گفته است: " خيلي کارداريم .تيم دلخواهم اين نيست "!
***
دور برگشت از مرحله دوم مسابقات فوتبال انتخابي جام جهاني 2014 در قاره آسيا با برگزاري ديدارهايي در قاره کهن پيگيري شد.
ملي پوشان فوتبال کشورمان که در بازي رفت مقابل تيم 160 رنکينگ فيفا برتري 4 بر صفر را از آن خود کرده بودند در بازي برگشت مقابل مالديو به برتري يک بر صفر رسيدند.
بدين ترتيب تيم ملي فوتبال کشورمان با برتري 5 بر صفر مقابل مالديو در 2 بازي رفت و برگشت جواز حضور در مرحله سوم مسابقات فوتبال انتخابي جام جهاني 2014 در قاره آسيا را بدست آورد.قرعه کشي مرحله سوم مسابقات فوتبال انتخابي جام جهاني 2014 در قاره آسيا روز شنبه در ريودوژانيرو برزيل برگزار مي شود.
در مرحله نخست گروهي، تيم ها به 5 گروه 4 تيمي تقسيم مي شوند که در نهايت دو تيم برتر هرگروه به مرحله بعدي صعود خواهند کرد.
تيم هاي ملي فوتبال استراليا، ژاپن ، بحرين و کره جنوبي و شمالي تيم هاي سرگروه مرحله نخست گروهي جام جهاني در قاره آسيا هستند. در پايان اين مرحله از مسابقه ها، 10 تيم صعود کننده به 2 گروه تقسيم مي شوند تا دو تيم اول و دوم هر گروه به طور مستقيم راهي جام جهاني برزيل شوند. دو تيم سوم هر گروه نيز در دو ديدار رفت و برگشت به مصاف هم مي روند که تيم برنده براي راهيابي به جام جهاني به ديدار تيم چهارم منطقه کونکاکاف مي رود. تيم هاي عراق- امارات-ازبکستان- کويت- چين- سوريه- اردن- عمان- عربستان- سنگاپور- قطر- لبنان- ايران- اندونزي و تايلند با عبوز از سد حريفانشان وارد مرحله بعدي شده اند.
*حميد عرب
خدا وکیلی یک تیم از محلات درست کنید یکسال هم برای انها تمرین بگذارید از این مفت خورها بهتر نتیجه می گیرند - اگر مردید نظرم را سانسور نکنید