arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۲۷۵۱
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۷ - ۰۱ فروردين ۱۳۹۶

تل آویو به دنبال آزمایش آستانه صبر مسکو

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیپلماسی ایرانی: در پی حمله اسرائیل به سوریه که باعث خشم مقامات روسیه شد، مسکو سفیر اسرائیل در روسیه را فراخواند و مراتب اعتراض مسکو را به این نقض آشکار حریم هوایی سوریه اعلام کرد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان این پایان کار تفاهم نظامی روسیه و اسرائیل از ابتدای ورود روسیه به سوریه از سپتامبر 2015 محسوب می شود.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، وزارت امور خارجه روسیه از سفیر اسرائیل خواست درباره حمله ای که جنگنده های این رژیم بامداد جمعه به خاک سوریه انجام دادند، توضیح دهد.

میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه روسیه الیوم گفت که از سفیر اسرائیل، گاری گورین خواستیم که درباره نقض حریم هوایی سوریه توسط جنگنده های اسرائیلی توضیح دهد. وی تاکید کرد که توافق میان روسیه و اسرائیل بر رعایت مسیر عملیات هوایی در سوریه تاکید دارد و گفته شده است که هر گونه عملیاتی از سوی اسرائیل در سوریه باید به اطلاع مقامات روسی برسد.

منابع آگاه می گویند که مسکو نگرانی های نتانیاهو نسبت به نفوذ ایران در سوریه را درک می کند اما در عین حال نمی تواند بپذیرد که اسرائیل بدون هیچ گونه هماهنگی با مسکو دست به هر کاری در خاک سوریه بزند. در حالی که اسرائیل می گوید که مقابله فوری با نفوذ ایران اولویت آن است، روسیه چنین اعتقادی ندارد.

این منابع همچنین می گویند که روسیه در حال حاضر آمادگی دارد از اتحاد خود با ایران در سوریه چشم پوشی کند به شرطی که به تفاهمی همه جانبه در این رابطه با دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده برسد، در غیر این صورت مسکو در حال حاضر در پرونده سوریه تکیه بسیاری به قدرت نظامی زمینی ایران در سوریه دارد و نمی تواند به این راحتی از توانایی ها و نفوذ بالای ایران در سوریه چشم پوشی کند.

منابع دیپلماتیک در مسکو تاکید می کنند، احضار سفیر اسرائیل توسط وزارت امور خارجه روسیه با هدف راضی کردن و مبرا دانستن مسکو نزد متحدانش در دمشق و تهران صورت گرفته و روسیه به این ترتیب می خواهد به این دو کشور این پیام را بدهد که در حملات اخیر اسرائیل در خاک سوریه هیچ دخالتی نداشته و حتی با آن مخالف است. در عین حال می خواهد این پیام را به طرف اسرائیلی برساند که باید در تمامی تفاهم های سابق تجدید نظر شود و دستورالعمل جدیدی را برای سوریه در نظر بگیرد.

با وجود این که حکومت سوریه از موشک های زمین به هوا علیه جنگنده های اسرائیلی در جریان بمباران خاک سوریه استفاده کرد، بسیاری می گویند این اقدام سوریه در حقیقت پیامی از سوی ایران به اسرائیل بوده که نفوذ ایران در خاک سوریه قابل حذف شدن نیست و تل آویو باید با واقعیت جدید ایران در منطقه کنار بیاید. در عین حال از آن جایی که مناطقی که در سوریه توسط اسرائیل بمباران شدند همگی در تیررس رادارهای روسی هستند، بسیاری بعید نمی دانند که این نظامیان روسیه بوده اند که چراغ سبز به طرف های سوریه نشان داده اند تا به جنگنده های اسرائیلی حمله شود. اسرائیل از زبان آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع خود هشدار داده است که اگر یک بار دیگر سوریه بخواهد جنگنده های اسرائیلی را هدف بگیرد، اسرائیل سامانه های دفاعی سوریه را نابود خواهد کرد. پیامی که بسیاری معتقدند در حقیقت خطاب آن قبل از همه روسیه و ایران است. اسرائیل مدعی است که در حملات خود به خاک اسرائیل محموله های تسلیحاتی که به سمت حزب الله لبنان روانه می شده را بمباران کرده است. ادعایی که هیچ گاه از سوی هیچ منبع رسمی سوریه یا حزب الله یا ایران یا روسیه تایید نشده است.

با وجود این که به نظر می رسد بمباران اخیر سوریه توسط جنگنده های اسرائیلی با اعتراض صریح روسیه همراه شده، اما دیپلمات های غربی بعید می دانند که مواضع مسکو و تل آویو تیره شود و وضعیت به سمت خصومت میان این دو پیش برود.

رسانه های اسرائیلی می گویند که هدف اسرائیل از انجام این بمباران از بین بردن آن چه تهدید برای امنیت خود می داند، بوده اما در عین حال قصد داشته بفهمد آستانه صبر روسیه تا کجاست و مسکو تا چه اندازه می تواند در برابر اقدامات اسرائیل سکوت اختیار کند.
نظرات بینندگان