علي اکبري:متأسفانه عادات نادرست غذايي در ماه مبارک رمضان باعث مي شود برخي از هموطنان دچار چاقي شوند!
برخي از عادت هاي غلط غذايي در ماه مبارک رمضان که منجر به چاقي مي شود، عبارت است از:
1 - نخوردن سحري 2 - خوردن بيش از اندازه زولبيا و باميه و ... 3 - پرخوري در سحر 4 - پرخوري و با هم خوري در افطار
در اينجا شرح و تفسير هر کدام از اين عادت هاي نادرست غذايي بررسي مي شود:
نخوردن سحريخالي بودن دستگاه گوارش انسان آن هم به مدتي نزديک به 20 ساعت باعث مي شود در بلند مدت دستگاه گوارش دچار انواع و اقسام اختلالات گردد، اختلالاتي مثل زخم معده و ورم معده.توصيه به تمام کساني که اين عادت نادرست را دارند: اگر قصد داريد روزه بگيريد بايد سحري بخوريد، در غير اين صورت روزه براي شما سودي نخواهد داشت و باعث خواهد شد در آينده دچار انواع اختلالات در دستگاه گوارش خود بشويد.
خوردن بيش از اندازه زولبيا و باميهبه علت روزه دار بودن و نخوردن به مدت تقريباً طولاني در پايان روز در زمان افطار بدن انسان علاقه مند به جذب مواد قندي مي شود و بهترين منبع براي جذب شيريني ها موادي مثل زولبيا و باميه است، ولي متأسفانه زولبيا و باميه جز اثر چاق کنندگي هيچ اثر ديگري ندارد.
توصيه: براي جلوگيري از اشتهاي کاذب بعد از افطار و خوردن زولبيا باميه توصيه مي کنم در ابتداي افطار، روزه خود را با 3 عدد خرما + يک ليوان چاي کمرنگ + 2 کف دست نان + 3 مغز گردو + 12 عدد کشمش + 5 توت خشک افطار کنيد و خوردن زولبيا و باميه را تا شب به تعويق بيندازيد.
پرخوري در سحربسياري از روزه داران فکر مي کنند در سحر مي توانند هر آنچه دوست دارند بخورند و جالب اينکه اين خوردن بيش از اندازه باعث گرسنگي و تشنگي ايشان در طول روز مي شود، زيرا غالب غذاهاي استفاده شده در سحر از جنس کربوهيدرات ها بوده «برنج، نان، پنير، مربا و....» کربوهيدرات ها شايد در 2 تا 3 ساعت اوليه قدرت سيرکنندگي داشته باشند، ولي در ساعت هاي بعدي باعث ضعف و سستي سيستم بدني ما مي گردند و همچنين همانطور که خودتان توجه کرده ايد بعد از خوردن غذايي از جنس کربوهيدرات تشنگي بيش از حد سراغ ما خواهد آمد.
توصيه: براي جلوگيري از اين 2 حالت به نکات زير توجه کنيد:
1 - حداقل يک ساعت قبل از اذان صبح بيدار شويد تا بتوانيد غذاي خود را در مدت زمان مناسبي ميل کنيد.
2 - ميزان کربوهيدرات ها را محدود کنيد «به جاي خوردن 2 بشقاب برنج، نصف بشقاب يا کمتر ميل کنيد و به ازاي آن از سالاد فصل، خرما و گردو و همچنين ميوه ها استفاده کنيد.
3 - يک سحري مناسب براي شما: يک ليوان چاي، 3 عدد خرما + 3 کف دست نان + 3 عدد مغز گردو + 13 گرم پنير و نيم ساعت بعد از اين سحري يک عدد موز + يک هلو+ 2 زردآلو + يک خيار + يک عدد هويج ميل کنيد.
پرخوري و باهم خوري در زمان افطاردر اکثر سفره هاي ماه مبارک رمضان در زمان افطار شما موادغذايي زير را مي توانيد مشاهده کنيد:
شله زرد، نون و پنير و سبزي، خرما، فرني، چاي، زولبيا و باميه و همچنين انواع و اقسام پلو خورشت ها، آش ها و سوپ ها و نکته تأمل انگيز آن اين است که روزه داران سعي مي کنند از تمام اين مواد بخورند و اين با هم خوردن و زياد خوردن همان عاقبتي است که در ابتداي مقاله به آن اشاره کردم.
توصيه: سعي کنيد در هر افطار 1 يا 2 يا حداکثر 3 تا از اين موارد را بيشتر نخوريد، مثلاً سحر: نان و پنير و خرما و گردو، افطار پلو خورشت و آخر شب يک بشقاب شله زرد.
از سحر تا افطار که نباید تغذیه کرد!