پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، و به نقل از ساینس همیشه تصور کردهایم که رژیم غذایی شور منجر به تشنگی در افراد میشود، اما محققان بر این باورند که شوری در رژیم غذایی منجر به گرسنگی میشود.
نتایج مطالعات جدید نشان داده است، غذاهای شور تشنگی را کاهش میدهند و این در حالی است که منجر به افزایش گرسنگی به علت نیاز بیشتر به انرژی میشوند.
غذاهای شور باعث تشنگی در افراد میشوند؛ این جملهای است که شاید بارها شنیده باشید. این بررسی در یک ماموریت شبیهسازی شده مریخ انجام شد و نتیجه دقیقا برعکس بود.
در این آزمایش، فضانوردانی که نمک بیشتر مصرف کردند، نیاز به انرژی بیشتری پیدا کردند، اما تشنه نشدند.
محققان اظهار کردند: مصرف تنقلات شور در درازمدت منجر به نوشیدن کمتر خواهد شد.
این مطالعه برای اولینبار است که ارتباط بین مقدار نمک در رژیم غذایی افراد و عادات آشامیدن را مورد بررسی قرار میدهد.
دانشمندان دریافتند افزایش مصرف نمک منجر به تحریک تولید ادرار بیشتر میشود و تصور میشود که این مایع اضافی، از "نوشیدن" تولید شده است که این نتیجه درست نیست.
نتایج بررسیها نشان داد، مصرف نمک بیشتر منجر به تولید نمک بیشتر در ادرار میشود.
محققان افزودند: بین مقدار مصرف نمک و مقدار ادرار ارتباط وجود دارد، اما این افزایش به دلیل نوشیدن بیشتر نیست و در واقع رژیم غذایی شور منجر به نوشیدن کمتر میشود.
این بررسی بر روی موشهای آزمایشگاهی هم انجام شد و محققان مشاهده کردند نمک بیشتر در رژیم غذایی منجر به تشنگی نمیشود، بلکه گرسنگی را افزایش میدهد.
این بررسی در نشریه Clinical Investigation آمده است.