پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مصطفی هاشمی طبا در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اولویتهای سیاست خارجی دولت، گفت: طبیعی است که ما از هرزهگویی و استفاده از کلمات و حرکاتی که فقط دل خودمان را خنک میکند باید پرهیز کرده و خویشتندار باشیم.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، مصطفی هاشمی طبا در پاسخ به این پرسش که مهمترین اولویتهای سیاست خارجی شما چیست و چه سیاستی جهت تقویت جریان مقاومت و مقابله با تروریستها دارید؟ گفت: نگهداری شان جمهوری اسلامی ایران در همه دنیا از یک سو و ارتباطات حسنه و تعامل فی مابین دولت جمهوری اسلامی ایران با دولتهای دیگر که به رسمیت شناخته شدهاند از سوی دیگر در تمام زمینهها مدنظر است. البته این بستگی به عملکرد و نگاه دولتهای مقابل دارد. من معتقدم با دولتهای مختلف باید رفتار متفاوت داشت.
وی با اشاره به اینکه ما همسایگانی داریم که با حفظ عزت و اقتدار خود باید با آنها در تعامل باشیم اظهار کرد: فرهنگ ارتباطی ما باید بر اساس آنچه در تاریخ اسلام و آموزههای اسلامی آمده است باشد. طبیعی است که ما از هرزهگویی و استفاده از کلمات و حرکاتی که فقط دل خودمان را خنک میکند باید پرهیز کرده و خویشتن دار باشیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه تاکید کرد: ما همواره مقابل عناصری که از صهیونیستها دستور میگیرند باید مقاومت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر انعطاف و اخلاقی خوش داریم استقامت نیز داریم، گفت: در مورد منطقه و آنچه که کشورهای اطراف ما تهدید میشوند در نهایت این تهدید نیز به ما برمیگردد. در همین زمینه در مرحله اول مردم آن کشور باید نسبت به آینده خود فکر کنند. در مرحله بعدی همانطور که در گذشته نیز وجود داشته طبیعتاً ما کمکهای فرهنگی و مستشاری خود را در راستای ارتباطات خود با آنها حفظ خواهیم کرد.
هاشمی طبا افزود: با دیپلماسی مثبت با عناصری که از تروریسم حمایت میکنند نیز میتوانیم تعامل داشته باشیم و آنها را تحلیل کنیم. اگر بخواهیم موضوع را به سادگی ببینیم و در هر مورد دقتی لازم برای پیشرفت کار نداشته باشیم قطعاً ضربهای خواهیم خورد.
وی تأکید کرد: باید با استراتژی صحیحی که مورد تأیید نظام است تصمیمات لازم را به اجرا درآوریم. در این راستا ما باید حتماً بنیه دفاعی خود را به بهترین وجه تقویت کنیم و عناصر فرهنگی خود در کشورهای دیگر را تقویت نماییم و عناصر خود را برای عملکرد بهتر مورد توجه قرار دهیم.
اسحاق جهانگیری در واکنش به صحبتهای هاشمیطبا گفت: ما در سیاست خارجی نیازمند این هستیم که از تمام ظرفیتهای کشور استفاده کنیم. وزارت خارجه به عنوان مرکز اصلی تنظیم روابط خارجی بر اساس جهتگیریهای مرتبط با امنیت ملی است.
وی ادامه داد: از طرفی ما باید به دیپلماسی عمومی کشور هم توجه کنیم. معنی آن این است که اقشار مختلف جامعه که قادر هستند در فضای بینالمللی چهره دقیقی از ایران ترسیم کنند باید به این دیپلماسی باور داشته باشند.
جهانگیری افزود: هنرمندان ما باید در صحنه بینالمللی بدرخشند. ما از هنرمندانی که در صحنه بینالمللی باعث میشوند پرچم ایران برافراشته شود به آنها افتخار میکنیم. فرهادی یک فرد است که در اسکار جایزه میگیرد و با تمام محدودیتها میتواند فیلم بسازد و جایزه بگیرد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ورزشکاران ما میتوانند چهره ما را نشان دهند و توریسم بسیار مهم است. ما باید صنعت گردشگری را تقویت کنیم که این کار با درست شدن روابط خارجی ایجاد میشود. ما همراه قدرت سخت باید قدرت نرم خود را هم تقویت کنیم. مهمترین قدرت نرم انسجام داخلی کشور و اقتدار اقتصادی کشور است که درباره اقتصاد در جلسه آینده به صورت مشروح صحبت میکنم که چه کارهایی کردهایم.