arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۲۵۵۵
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۷ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶

مادران دارای فرزندخوانده زیر 3 سال،مرخصی «دوره مراقبت» می‌گیرند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از اجرایی شدن مرخصی دوره مراقبت برای مادران دارای فرزندخوانده زیر 3 سال -که از سازمان بهزیستی کشور پذیرفته اند- خبر داد.
 
به گزارش انتخاب به نقل از سازمان بهزیستی کشور، محمد نفریه گفت: مطابق ماده 21 قانون فرزندخواندگی جدید و ضوابط مندرج در بخشنامه تامین اجتماعی، زنان شاغلی که سرپرستی کودک زیر سه سال را برابر حکم دادگاه می‌پذیرند، می‌توانند از مزایای مرخصی دوره مراقبت بهره‌مند شوند.
 
وی تاكيد کرد: میزان این مرخصی، معادل مرخصی دوره زایمان است. یعنی مادران فرزندپذیر می‌توانند ضمن استفاده از مرخصی و ترک کار، حقوق خود را دریافت کنند.
 
وی ادامه داد: شروع این مرخصی از تاریخ صدور حکم سرپرستی آزمایشی شش ماهه از مرجع قضایی است. باید توجه داشت در این قانون فرض بر این است که مادرخوانده قرار است در دوران مرخصی از نوزاد خود مراقبت کند و به طور کلی این برنامه برای حمایت از خانواده‌‌‌‌‌‌ها و حفظ سلامت جسمی و روانی کودک و والدین فرزندپذیر است.
 
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، اضافه کرد: برابر این بخشنامه سازمان تامین اجتماعی مرخصی 84 روز «دوره مراقبت» ویژه زنان شاغل که فرزندی را از بهزیستی به حضانت می‌گیرند، اعمال خواهد شد. این بخشنامه از یک ماه گذشته ابلاغ شده و قابل اجرا است.
 
نفریه گفت: بیمه شده زنی که براساس قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست یا بدسرپرست کودک زیر سه سال را به فرزندخواندگی قبول می‌کند، با ارائه مدارک و مستندات مربوطه از جمله قرار سرپرستی آزمایشی از مرجع ذیصلاح قضایی به همراه نامه اداره بهزیستی مربوطه می‌تواند از 84 روز مرخصی بابت مراقبت از کودک استفاده کند.
 
وی ادامه داد: تاریخ صدور قرار سرپرستی آزمایشی مبنای شروع مدت خدمت دوره مراقبت و همچنین احراز شرایط مقرر در ماده 67 قانون تامین اجتماعی خواهد بود. همچنین با توجه به اینکه قانونگذار استفاده از مزایای حمایتی حق اولاد و مرخصی دوره مراقبت برای سرپرست را تا سن سه سالگی در نظر گرفته است، نباید مجموع سن کودک و میزان مرخصی استفاده شده از سن کودک (حداکثر 3 سالگی) تجاوز کند.
 
نفریه گفت: نکته قابل توجه آن است که مبنای تعیین سن فرزندخوانده، از جمله مستنداتی است که باید به اداره بیمه ارائه شود. چنانچه سن کودک در مدارک ارائه شده به بیمه عنوان نشده باشد، اداره بیمه مربوطه باید سن کودک را از اداره بهزیستی مربوطه استعلام کند.
 
وی یادآور شد: در سال 1392 قانون حمایت از فرزندخواندگی مورد بازنگری قرار گرفت که هدف اصلی تغییرات این قانون، برخورداری خانواده‌ها و کودکان فرزندپذیر از حمایت‌های اجتماعی و اقتصادی بیشتری است. تدوین‌کنندگان قانون در ماده 21 مقرر داشتند «شخصی‌که سرپرستی افراد تحت حمایت این قانون را بر عهده می‌گیرد از مزایای حمایتی حق اولاد و مرخصی دوره مراقبت برای کودکان زیر سه‌ سال (معادل مرخصی دوره زایمان) بهره‌مند است. کودک یا نوجوان تحت سرپرستی نیز از مجموعه مزایای بیمه و بیمه‌های تکمیلی و حق مقررات قانونی برخوردار خواهد شد.»
 
نفریه افزود: این در حالی بود که برابر اعلام مسئولین سازمان تامین اجتماعی اعطای مرخصی دوره مراقبت به مادر خوانده به همراه حقوق و مزایا برای آن سازمان امکانپذیر نبود. بنابراین به منظور رفع موانع و مشکلات اجرایی قانون در این خصوص، جلسات مستمری کارشناسی بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی صورت گرفت.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه، این تلاش‌ها مثمر ثمر واقع شد و در نهایت بخشنامه ای در این زمینه به ادارات کل تامین اجتماعی استان‌ها ابلاغ شد.
نظرات بینندگان