arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۴۳۰۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۰ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶

ابهام در حمایت اعضای جامعه مدرسین از رئیسی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه 19 دی نوشت: آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی، آیت‌الله علی‌اکبر مسعودی‌خمینی، آیت‌الله ابراهیم امینی، آیت‌الله محمدعلی فیض گیلانی(لاهیجی) حمایت ازسیدابراهیم رئیسی را تکذیب کرده‌اند.
 
به گزارش انتخاب، حمایت جامعه مدرسین از نامزدهای انتخاباتی پیش از هر انتخابات یکی از شاخص‌های تعیین‌کننده میزان مقبولیت در میان اقشار مذهبی مردم است. از طرفی این حمایت نوعی اعتبار برای هر نامزدی محسوب می‌شود. در سال‌های گذشته نظرات موافق و مخالف بسیاری درباره اعلام نظر جامعه مدرسین در زمینه انتخابات مطرح می‌شود. در این میان نحوه اعلام حمایت از یک کاندیدای مشخص موضوعی نبوده که خالی از اما و اگر باشد.
 
هفته گذشته در رسانه‌ها مطرح شد که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده است. این خبر از همان ابتدا مورد پرسش افراد قرار گرفت. کسانی که از نزدیک مشی جامعه مدرسین و نظر عموم اعضای آن را می‌شناختند، از این اطلاعیه متعجب بودند.
 
به گفته یک منبع آگاه، در جلسه‌ای که در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، از 51 عضو جامعه مدرسین، 26 نفر حضور داشتند که 21 نفر به حمایت از حجت‌الاسلام رئیسی رای دادند.
 
این روزها اما حامیان این نامزد انتخاباتی در فضای مجازی مدام فهرستی از اعضای جامعه مدرسین منتشر کرده و مطرح می‌کنند که این افراد از وی در انتخابات حمایت کرده‌اند درحالیکه بسیاری از علمای معتبر و با سابقه جامعه مدرسین در این جلسه حضور نداشته و خبرها حاکی از نارضایتی آنان از این وضعیت است.
 
در این راستا دفتر آیت‌الله جوادی آملی با صدور اطلاعیه‌ای حمایت وی از هر یک از کاندیداهای ریاست‌جمهوری را تکذیب کرد.
 
در اطلاعیه‌ای که دفتر این مرجع تقلید صادر کرده آمده است: «به اطلاع عموم مردم متدین و فهیم می‌رساند، آیت‌الله جوادى آملى ضمن دعوت از آحاد ملت بزرگ ایران برای حضور پرشور، حماسی و عاقلانه در انتخابات پیش رو، در خصوص هیچ یک از کاندیداهای محترم انتخاباتی اظهار نظری نداشته و ندارند.
 
همچنین بدینوسیله اعلام مى‌دارد معظم‌له با توجه به مشغله‌های علمی گسترده، سالیان متمادى است که در «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» عضویت نداشته و در جلسات آن شرکت نمی‌کنند، لذا هرگونه صدور اطلاعیه مبنی بر حمایت ایشان از کاندیدای خاص مورد تایید نیست.»
 
در همین راستا، آیت‌الله مسعودی خمینی حمایت از یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری را تکذیب کرد.
 
آیت‌الله علی اکبر مسعودی خمینی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم مطالب پخش شده در فضای مجازی مبنی بر حمایت وی به عنوان عضو جامعه مدرسین از یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری را تکذیب کرد و گفت: بنده زمانی است که در جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شرکت نمی‌کنم و در جریان حمایت از یک نامزد انتخاباتی نیز با من هیچ صحبتی نشده و چیزی را در حمایت از کسی امضاء نکردم.
 
فرزند آیت‌الله ابراهیم امینی عضو مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از کسانی بود که شرکت پدرش در جلسه مذکور جامعه مدرسین و حمایت از یک کاندیدای خاص انتخابات ریاست جمهوری را تکذیب کرد.
 
سعید امینی خاطرنشان کرد: به تازگی لیستی تحت عنوان حمایت اعضای جامعه مدرسین از یک نامزد در انتخابات پیش رو در فضای مجازی ارائه شده که نام آیت‌الله امینی در آن بود که مورد تایید نیست.
 
وی تصریح کرد: آیت‌الله امینی خود از بنیانگذاران جامعه مدرسین بوده ولی هم اکنون عضو این جامعه نیستند و در جلسات آن شرکت نمی‌کنند.
 
در همین ارتباط آیت‌الله امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اقدام برخی افراد در انتشار همه اعضای جامعه مدرسین در حمایت از رئیسی را بد اخلاقی انتخاباتی توصیف کرد وخاطر نشان ساخت: من همیشه مخالف حمایت جامعه مدرسین از کاندیداها در انتخاباتهای مختلف بوده‌ام
 
یک عضو دیگر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، هم ضمن صدور اطلاعیه‌ای، رأی‌گیری در جلسه‌ی شورای عالی جامعه مدرسین برای اعلام حمایت از حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی را رد کرد.
 
آیت‌الله محمدعلی فیض گیلانی (لاهیجی) در اطلاعیه‌ی خود اظهار داشته که در جلسه‌ی شورای عالی جامعه مدرسین تنها در باره‌ی کاندیداها و حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی بحث و گفت‌وگو صورت گرفت، اما آنچه به عنوان اطلاعیه‌ی شورای عالی جامعه مدرسین منتشر شده و مدعی رأی اکثریت قاطع حاضران در حمایت از یک کاندیدای مشخص است، دقیق و قرین به واقع نیست.
 
آیت‌الله فیض، از اعضای باسابقه جامعه مدرسین، دارای اجازه از مرحوم امام خمینی(ره) و مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت در امور حسبیه و در دوره‌های اول و دوم عضو مجلس خبرگان رهبری بود. او نماینده امام خمینی(ره) در دانشگاه الزهرا(س) و ۸ سال رئیس و قائم مقام دیوان عدالت اداری ایران بود.
 
در بخشی از اطلاعیه وی آمده است: آنچه در روزهای گذشته طی اطلاعیه‌ای به عنوان اعلام حمایت رسمی جامعه مدرسین از یک کاندیدای خاص منتشر شده است، با دقت و امانت‌داری تنظیم و منتشر نشده است.
 
در ادامه این اطلاعیه آمده است: واقع امر این است که در جلسه مذکور درباره کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت، اما رأی‌گیری برای حمایت از کاندیداها مطرح نبود. لذا اینجانب به عنوان یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که شکل‌گیری و تداوم آن محصول مجاهدت و کوشش علمای سلف صالح است، ضمن دعوت از ملت شریف و مؤمن ایران به حضور پرشور در صحنه‌ی انتخابات و انتخاب کاندیدای اصلح بر اساس واقع‌بینی، صداقت و حکمت در بیان برنامه‌های انتخاباتی و تدبیر در اداره آینده مملکت اسلامی، آنچه در اطلاعیه‌ی منتشر شده بدان شرح آمده را دقیق و قرین با واقع نمی‌دانم.
 
در نهایت گفته شده افراد زیر حمایتی از حجت‌الاسلام رئیسی نداشته‌اند: آقایان ۱.استادی ۲.اعرافی ۳.بهشتی ۴جمشیدی ۵.جوادی آملی ۶.حسینی بوشهری ۷.حسینی خراسانی ۸.حایری ۹.خایفی ۱۰.خرازی ۱۱.راستی ۱۲.مسلم داوری ۱۳.صابری همدانی ۱۴.غروی ۱۵.علیدوست ۱۶.فاضل لنکرانی ۱۷.فقیهی ۱۸.فیض ۱۹.سیدجعفرکریمی ۲۰.محفوظی ۲۱مسعودی ۲۲.مظاهری ۲۳.مقتدایی ۲۴.مکارم شیرازی ۲۵.میرمحمدی ۲۴.جوادمروی ۲۷.نظری شاهرودی ۲۸.نجم الدین طبسی ۲۹.نکونام۳۰.نیری.
نظرات بینندگان