کد خبر: ۳۴۳۲۴
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۰ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۰

ديابت هر 10 ثانيه يک قرباني مي گيرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدير آموزشي و پژوهشي بنياد بين المللي پيشگيري و کنترل ديابت گفت: ديابت شايع و گران ترين بيماري در جهان است به طوري که هر 10 ثانيه بر اثر اين بيماري يک مورد مرگ و 2 نفر به اين بيماري در جهان افزوده مي شود.

به گزارش انتخاب؛ جانا نورايي در مراسم تجليل از خبرنگاران، سن ابتلا به اين بيماري در جهان را 55 تا 60 سالگي عنوان کرد و گفت: اين سن در ايران بين 40 تا 55 سالگي است و اين نشان مي دهد اين بيماري و مهار آن براي کشور بايد مهم و جدي باشد.

وي با بيان اينکه از هر 5 نفر يک نفر مبتلا به اين بيماري است، گفت: با اين حال نيمي از مبتلايان از بيماري خود اطلاعي ندارند.

ديابت و 80 درصد مرگ و ميرها

وي با اشاره به اينکه 80 درصد مرگ و مير کشورهاي در حال توسعه مربوط به ديابت و عوارض آن است، افزود: بيش از نيمي از مبتلايان در گروه سني کمتر از 70 سال قرار دارند.

مدير آموزشي و پژوهشي بنياد بين المللي پيشگيري و کنترل ديابت هزينه عدم کنترل اين بيماري را سالانه يک ميليارد دلار اعلام و اضافه کرد: بيماري ديابت وقتي به مرحله عارضه مي رسد، هزينه درمان آن بين 12 تا 24 برابر افزايش مي يابد.

جانا نورايي با تأکيد بر اينکه 99 درصد مبتلايان به ديابت قادر نيستند بيماري را کنترل کنند، افزود: سالانه 7 ميليون نفر به آمار مبتلايان ديابت اضافه مي شود، ضمن اينکه قريب 4 ميليون نفر نيز به دليل عوارض اين بيماري فوت مي کنند.

وي در ادامه به مهمترين عوارض ناشي از ديابت اشاره کرد و گفت: بيماري هاي قلبي و عروقي، بيماري هاي چشمي و کليوي و مشکلات عصبي مهم ترين عوارض بيماري ديابت است.

وي احتمال مرگ و مير ديابتي ها را 2 برابر افراد فاقد اين بيماري دانست و گفت: اين بيماري مزمن و در حال گسترش که در 50 درصد موارد به شکل بي علامت است به شکل هاي مانند پر ادراري، پرخوري، پرنوشي خود را نشان مي دهد.

وي در عين حال يادآور شد: با همه اين اوصاف اين بيماري قابل کنترل و پيشگيري است.

بنياد و هدف خدمت به مبتلايان ديابت

مديرعامل بنياد بين المللي پيشگيري و کنترل ديابت نيز طي گزارشي از تاريخ تأسيس اين بنياد و اهداف آن گفت: در سال 84 با توجه به وضعيت ديابت در خراسان رضوي و مشهد جمعي از کارکنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد در کنار تعدادي از خيرين زمينه ايجاد اين بنياد را با هدف کمک به مبتلايان به اين بيماري فراهم کردند.جهاني مهر با اشاره به گسترش فعاليت هاي اين بنياد از مشهد به استان و کشور افزود: اطلاع رساني از مهم ترين برنامه هاي اين بنياد براي آشنايي مردم از بيماري ديابت و نيز ارايه اطلاعات به مبتلايان جهت کنترل و مهار بيماري ديابت است.

وي با بيان اينکه به طور متوسط 5 سال طول مي کشد تا فرد مبتلا به ديابت از بيماري خود آگاه شود، گفت: طي اين مدت بخشي از عوارض ديابت نمايان مي شود، بنابراين آگاه شدن افراد در کمترين زمان از بيماري ديابت مي تواند دامنه اين عوارض را کاهش دهد.

به گفته وي سن بيش از 30 سال، عدم تحرک و رژيم غذايي نامناسب سه فاکتوري است که مي تواند در بروز ديابت مؤثر باشد.

وي با بيان اينکه اکثر کارکنان دولت داراي اين سه فاکتور هستند، گفت: بالا بودن هزينه درمان ديابت باعث شده است در اکثر موارد بيماران از مراجعه مجدد به پزشکان و آزمايشگاه منصرف شوند و تنها به تجديد نسخه هاي اوليه پزشکان مراجعه کنند.

وي ادامه داد: در اين راستا اين بنياد نسبت به تعيين پزشک آزمايشگاه در هر منطقه به منظور ارايه خدمات به بيماران ديابتي به طور نيمه بها اقدام کرده است.
نظرات بینندگان