پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : «این صفحه مبارکه تحت نظر و مدیریت کامل امام زمان (عج) فعالیت میکند. ایشان جمعهها ساعت 9 شخصا آنلاین میشوند و پیامهای شما را میخوانند. نامههای شما در بخش «استوری» قرار میگیرند و حضرت آنها را میبینند....»
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، این سطور برای شما تعجببرانگیز است؟ این ادعا، ادعای عجیبی است؟ امام زمان (عج) واقعا حساب کاربری در اینستاگرام ایجاد کردهاند و یکی از نزدیکان مورد اعتماد خود را به عنوان «ادمین» صفحه انتخاب کردهاند؟ شاید این پرسشها برایتان گنگ و نامفهوم باشد اما این موضوع حقیقت دارد و اخیرا شخصی با ایجاد یک حساب کاربری در فضای مجازی خود را «سید یمانی» و به عنوان تنها نماینده رسمی حجتبنالحسن(ع) معرفی کرده و این در حالیست که حساب کاربری او هزاران دنبالکننده دارد.
«سید یمانی» کیست؟
به عقیده برخی شیعیان، سید یمانی نام شخصیتی در آخرالزمان است. گفته میشود، او در نزدیکی ظهور برای یاری امام زمان (عج) قیام میکند و اطاعت از او بر هر مومنی واجب است. حالا شخصی ادعا کرده که نامش «سید یمانی» است و نماینده آن حضرت است. او با فعالیت در فضای مجازی فتاوی شخصی هم صادر میکند؛ از جمله اینکه خوردن نارنگی و هرگونه فستفود حرام است یا اینکه فوتبال یک بازی شیطانی است و نباید در جامعه اسلامی رواج داشته باشد!
او همچنین از دنبالکنندگان صفحهاش میخواهد با توسل به این صفحه مجازی حاجات خود را درخواست کنند تا حاجتروا شوند.
این فرد همچنین داستانهایی از دیدار با امام زمان (عج) نقل میکند و اینکه اغلب وعدههای غذاییاش توسط فرشته وحی از بهشت نازل میشوند.
همه اینها در حالیست که روزانه بسیاری از دنبالکنندگان این صفحه نامههایی خطاب به امام زمان (عج) مینویسند به امید اینکه این شخص نامهها را به دست آن حضرت برساند. حجم بسیاری از این نامهها عاشقانه هستند و جوانان بسیاری با نامه نوشتن و ارسال آن به این صفحه اینستاگرامی از ایشان میخواهند که آنها راه به فرد مورد علاقهشان برساند.
حجت در دوران غیبت کبری
«غیبت کبری دومین غیبت امام عصر (عج) پس از غیبت صغری است که در این مدت هیچ شخص معینی برای نیابت از ایشان گماشته نشده است. در این غیبت امام از نظرها پنهانند، اما موجودات از فیض وجودش بهرهمندند و دعای ایشان شامل حال آنهاست. در زمان غیبت دوم ایشان، نایب خاص و نمایندهای مشخص وجود ندارد تا مردم از طریق او با امام خود در ارتباط باشند. در این دوران صرفا دانشمندان پرهیزگار شیعه به عنوان نایب عام ایشان به هدایت و ارشاد میپردازند.»
مدعیان شیاد رابطه با امام زمان (عج)
در مقوله مهدویت بسیاری از افراد با سطحینگری گرفتار شیادانی شدهاند که مدعی رابطه با امام عصر (عج) بودهاند؛ سطحینگریای که موجبات انحراف و لغزش را فراهم میآورد. امام علی (ع) در این باره میفرمایند: « ای مردم! در دینی که تفقّه در آن نباشد، خیری نیست.»
اما این افراد شیاد در طول تاریخ همیشه وجود داشتهاند و از اعتقادات مذهبی مردم سوءاستفاده کردهاند. برای نمونه میتوان به مردی اشاره کرد که با ادعای برقراری رابطه با امام زمان(عج)، متهم به کلاهبرداری میلیونها تومان وجه نقد از مردم تهران شده بود. یا مثلا چند وقت پیش یک روحانی در استان هرمزگان برای ثبت نام 313 نفر به عنوان یاران امام زمان(عج) اقدام کرده بود که باعث نارضایتی نیروهای مذهبی و سایر روحانیان شد. این فرد اعلام کرده بود که ماهانه پنج هزار ریال از افراد ثبتنام کرده برای مخارج جمعآوری و ارسال نامههای مردم به امام زمان(عج) دریافت خواهد کرد. او مدعی شده بود این مبلغ برای ایاب و ذهاب ماهانه فردی هزینه کرده است تا نامهها را به جمکران ببرد و در چاه منسوب به امام زمان(عج) بیندازد.
در طول این سالها حتی افراد هم بودهاند که به طور مشخص ادعای امامت کردهاند. مثلا فردی که مدعی شده بود مدتی است احساس میکند امام زمان (عج) است و به جمعکردن مرید برای خودش میپرداخت.
چنین ادعاهای دروغینی نه تنها هنوز که هنوزه رنگ نباختهاند، بلکه سر و شکلی متفاوت به خود گرفتهاند؛ یعنی همان یاران اینترنتی امام زمان (عج) که با درست کردن حسابهای کاربری اعای ارتباط با ایشان را دارند و همیشه هم افرادی سطحینگر در جامعه وجود دارند که این مدعیان دروغین را باور میکنند.
مدعیان دروغین چه کسانی هستند؟
حجتالاسلام والمسلمین «محمدصابر جعفری» که هماکنون قائممقامی بنیاد مهدی موعود (عج) را برعهده دارد، در گفتوگویی با خبرنگار ایسنا این پرسش را اینگونه پاسخ میدهد: «یکی از آسیبهایی که در دوران غیبت با آن مواجه هستیم، این است که افرادی به دروغ ادعای وکالت از امام زمان (عج) را دارند. حتی در غیبت صغری هم با اینکه حضرت، نوابی را به نیابت از خود معرفی کرده بودند، باز هم افرادی ادعای ارتباط و وکالت ایشان را داشتند. حالا آن زمان فضای مجازی وجود نداشت و افراد در فضای حقیقی اینچنین ادعا میکردند.»
او ادامه میدهد: «ما در طول تاریخ ادعاهای اینچنینی کم نداشتهایم؛ حتی افرادی هم بودهاند که ادعای خدا بودن کردهاند. ما روایتهای زیادی داریم که در آنها نقل شده است، در غیبت کبری هیچکس نمیتواند ادعای ارتباط با مهدی موعود را داشته باشد و بر همین اساس این ادعا در عصر حاضر از هیچکس پذیرفته نیست. البته بزرگوارانی وجود دارند که از آنها به عنوان جانشینان دوران غیبت یاد میشود و یک نفر نیز عهدهدار ولایت فقیه است.»
حجتالاسلام جعفری معتقد است: «ممکن است شخصی در حالت بیداری و یا خواب ملاقاتی با حضرت داشته باشد اما این اصلا دلیل نمیشود که فردی بر اساس یک خواب، واسطه بین مردم و آن حضرت شود که مثلا نامهای ببرد و بیاورد و چنین کارهایی انجام دهد. افرادی هم همیشه بودهاند که از این طریق مردم را سرکیسه کردهاند. حالا هم فضای مجازی ابزار دیگری برای ادامه کارشان شده است.»
او همچنین توضیح میدهد: «یکی از اهداف این مدعیان دروغین تضعیف دین مردم و یا رفع عطش معنویت آنهاست. امام زمان (عج) فرمودهاند که مردم در دوره غیبت به فقهای دین مراجعه کنند. آیا این سخن نمیتواند یک معیار باشد؟ متاسفانه برخی ارباب فرهنگی ما خواب هستند و درگیر مسائل حاشیهای شدهاند. این موضوع با اعتقاد مردم ارتباط دارد و رها کردنش به معنای آزادی اندیشه نیست. مگر زمانی که یک بیماری وارد کشور میشود، وزارت بهداشت به سرعت وارد عمل نمیشود تا توصیههای ایمنی و آموزشهای لازم را به مردم بدهد؟ چنین موضوعی هم باید مستقیما پیگیری و به مردم اطلاعرسانی شود.»
قائممقام بنیاد مهدی موعود (عج) همچنین تاکید میکند: شاید برخی با خود فکر کنند که صرفا یک آدم احمق آمده و چنین ادعایی کرده است؛ اما به زعم بنده همه اینها حسابشده است که مردم را بیاعتماد کنند.