پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کارشناس مسائل اقتصادی افغانستان با تاکید بر همکاری کشورش با ایران گفت: ایران از سد تحریمهای غرب بخوبی گذشته و عدم همکاری چند شرکت غربی چالش مهمی برای این کشور نیست.
به گزارش انتخاب «سیف الدین سیحون» کارشناس مسائل اقتصادی افغانستان و منطقه درباره تحریمهای اقتصادی غرب علیه ایران به خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم گفت که جمهوری اسلامی تحریمهای اقتصادی غرب را سالیانی است که تجربه میکند و بخوبی آن را پشت سر گذاشته بنابراین عدم همکاری چند شرکت غربی چالش مهمی برای جلوگیری از گسترش اقتصاد ایران و متعاقب آن روابط اقتصادی این کشور در منطقه نیست.
وی افزود: تعامل اقتصادی کشورهای منطقه میتواند جایگزین مناسبی برای دور زدن تحریمهای اقتصادی غرب باشد و روسیه، چین و همچنین هند درصورت افزایش همکاری با کشورهای منطقه در این راستا تاثیرگذار خواهند شد.
به گفته سیحون، ایران میتواند با گسترش روابط دیپلماتیک و مذاکرات منطقهای راه دیگری را برای جایگزین تعاملات اقتصادی خود با غرب پیدا کند.
استاد اقتصاد دانشگاه کابل تاکید کرد که گسترش روابط منطقهای تضمینی برای جلوگیری از فشار، تحریمها و مداخلات کشورهای خارجی است و اگر کشورهایی مانند ایران، روسیه، چین، هندوستان، افغانستان و پاکستان روابط خود را در چارچوب قراردادهایی مانند چابهار، شانگهای، اکو و نظیر آن گسترش دهند، فشار و تحریمهای خارجی کاهش مییابند.
وی ادامه داد که البته نباید تأثیر کشورهایی مانند آمریکا را در اقتصاد منطقه نادیده گرفت اما این امیدواری وجود دارد که با گسترش همکاریهای اقتصادی در این منطقه این تاثیرات به حداقل برسد.
کارشناس مسائل اقتصادی افغانستان با اشاره به اینکه ایران کشور غنی است نیز اظهارداشت: جمهوری اسلامی بهترین شریک برای اقتصاد افغانستان محسوب میشود.
سیحون خاطرنشان کرد که افغانستان میتواند کالاهای با کیفیت بالا را از بازار ایران وارد کند.
وی اذعان داشت: افغانستان از طریق همکاریهای اقتصادی با ایران همچنین میتواند برای تأمین زیر ساختهای خود همکاریهای متقابل و مفیدی را داشته باشد.
استاد دانشگاه کابل با اشاره به بحرانهای سیاسی در منطقه نیز تاکید کرد: این بحرانهای سیاسی یکی از راههایی است که کشورهای سود جو با استفاده از آن به فروش سلاح در کشورهای اسلامی اقدام میکنند.
سیف الدین سیحون خواستار روابط نیک و حسنه کشورهای منطقه و بستن پیمان اخوت، برادری و وحدت بیشتر برای جلوگیری از نفوذ کشورهای سودجو شد.