arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۸۹۴۴
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۱ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶

پاکستان: به پیمان ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای مقید نیستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد این کشور خود را مقید به هیچ یک از الزامات معاهده ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای که ماه گذشته میلادی در مقر سازمان ملل توسط ۱۲۲ کشور تصویب شد، نمی‌داند.

به گزارش انتخاب، به نقل از ایسنا، نفیس ذکریا، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای گفت: این معاهده نه بخشی از قوانین بین‌المللی مرسوم محسوب شده و نه به توسعه این قوانین کمک کرده است.

او افزود: پاکستان بار دیگر بر تعهد خود به خلع سلاح هسته‌ای به نحوی که حامی صلح امنیت و ثبات در سطح منطقه‌ای و جهانی باشد تاکید می‌کند.

ماه گذشته میلادی معاهده ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای از سوی ۱۲۲ کشور در مقر سازمان ملل در نیویورک تصویب شد تا به موجب آن تسلیحات هسته‌ای از بین بروند. هلند هم که یک قدرت هسته‌ای محسوب نمی‌شود اما سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در خاک این کشور قرار دارد علیه این معاهده رای داد.

هیچ یک از قدرت‌های هسته‌ای جهان در مذاکرات مربوط به این معاهده شرکت نکردند.

آمریکا منتقد صریح این معاهده بوده و مساله تشدید برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی به عنوان دلیلی برای حفظ سلاح‌های هسته‌ای اشاره کرد.

این معاهده ۱۰ صفحه‌ای قرار است در ۲۰ سپتامبر و در جریان مجمع عمومی سالانه سازمان ملل دار معرض امضای کشورها قرار بگیرند.

امضاکننده این معاهده باید قبول کند که سلاح‌های هسته‌ای را آزمایش، تولید یا تملک نکرده، تهدید به استفاده از آنها نکند و اجازه به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در خاک خود ندهد.

ذکریا گفت: پاکستان متعهد به هدف جهان عاری از سلاح هسته‌ای از طریق به نتیجه رساندن یک کنوانسیون جهانی بدون تبعیض فراگیر و قابل بررسی درباره تسلیحات هسته‌ای است.

وی افزود: کنفرانس خلع سلاح ژنو به عنوان تنها نهاد مذاکره‌ای مربوط به خلع سلاح چندجانبه ایده‌آل‌ترین مجمع برای به نتیجه رساندن یک چنین کنوانسیونی است.

ذکریا در عین حال خاطر نشان کرد: پاکستان معتقد است این هدف تنها از طریق یک اقدام مبتنی بر همکاری پذیرفته شده در سطح جهانی و در طی یک فرایند مبتنی بر اتفاق نظر با شرکت همه بازیگران مربوطه به دست خواهد آمد و این باید منجر به امنیت برابر و تضعیف نشده برای همه کشورها شود. هرگونه ابتکارعمل خلع سلاح هسته‌ای باید ملاحظات امنیتی هر دولت و کشوری را در نظر بگیرد.

وی اظهار کرد: معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای که هفت ژوئیه ۲۰۱۷ در نیویورک با رای‌گیری تصویب شد این شرایط ضروری را چه به لحاظ فرایندی و چه به لحاظ اساسی اجرا نمی‌کند.

ذکریا همچنین اتهامات مربوط به اینکه عملیات ارتش پاکستان موسوم به خیبر ۴ هدفش کشاندن فعالیت‌های شبه‌نظامیان به افغانستان است را رد کرد.

او اظهار داشت: عملیات خیبر ۴ در راستای عملیات‌های ضد تروریستی کلی‌تر ما انجام می‌شود. نیروهای امنیتی ما در مبارزه با تروریست‌ها موفق عمل کرده‌اند. رهبران سیاسی دو کشورتوافق کرده‌اند که دو طرف برای ریشه کن کردن تهدید تروریسم با یکدیگر همکاری و هماهنگی داشته باشند.

او تصریح کرد: مقام‌های دفاعی افغانستان به طور مناسبی در جریان عملیات خیبر ۴ قرار گرفته‌اند. تروریست‌هایی که از اقدام نظامی فرار می‌کنند باید با برخورد نیروهای امنیتی افغانستان روبرو شوند اما ما تاکنون هیچ حمایتی از افغانستان در عملیات خیبر ۴ دریافت نکردیم.

وی تاکید کرد: مدیریت موثر مرزها برای مهار تحرکات فرامرزی تروریست‌ها ضروری است.
نظرات بینندگان