کد خبر: ۳۷۲۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۳ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶

محمدبن سلمان: به اسلام میانه‌رو بازخواهیم گشت و جلوی افکار افراطی را خواهیم گرفت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ولی‌عهد عربستان سعودی در نشست معرفی ابر پروژه اقتصادی «نئوم» گفت که عربستان قصد دارد با نابودی افکار افراطی به سمت «اسلام میانه‌رو و معتدل» برگردد.

ولی‌عهد عربستان سعودی می‌گوید کشورش قصد دارد به سمت اسلام میانه‌رو برگردد.

به نوشته وبگاه شبکه العربیه، محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان امروز سه‌شنبه در نشست معرفی پروژه بزرگ اقتصادی «نئوم» اعلام کرد: «ما به آن اسلام میانه‌رو و معتدل باز خواهیم گشت و جلوی افکار افراطی و تندرو را خواهیم گرفت تا زندگی طبیعی داشته باشیم».

ولیعهد عربستان گفت «ما هرگز 30 سال آینده را در تعامل با افکار افراطی صرف نخواهیم».

وی گفت که این پروژه بسیار بزرگ است و در آن نقش ربات‌ها بیشتر از انسان‌ها خواهد بود و هواپیماهای بدون خلبان کار حمل و نقل در این پروژه را بر عهده خواهند گرفت.

در این نشست که «ماسایوشی سون»، رئیس اجرایی شرکت ژاپنی «سوئیفت بانک» حضور داشت گفت محمد بن سلمان وی را برای سرمایه گذاری در در این ابرپروه قانع کرده و بزرگترین نسل ربات‌های پیشرفته در جهان به این پروژه ملحق خواهند شد.

ابر پروژه نئوم در چارچوب چشم‌ انداز 2030 عربستان بوده و قرار است در شمال غرب این کشور در امتداد ساح خلیج عقبه و دریای سرخ ایجاد شود.

گفته می‌شود در این طرح اقتصادی مصر و اردن نیز مشارکت خواهند کرد و صندوق سرمایه‌گذاری دولتی عربستان 500 میلیارد دلار برای آن اختصاص داده است و تا سال 2025 میلادی اولین مرحله آن به اتمام خواهد رسید.

استفاده از اینترنت و آموزش رایگان، ایجاد مراکز تفریحی و آموزشی بزرگ از جمله این بخش‌های این پروژه است.

ولیعهد عربستان سعودی سال گذشته از تدوین چشم‌انداز 2030 خبر داد؛ بر اساس این طرح، عربستان باید وابستگی خود به نفت را کاهش داده و موانع توسعه را از سر خود بردارد.

بر اساس این چشم‌انداز، عربستان بخشی از سهام بزرگترین شرکت نفتی خود موسوم به «آرامکو» را واگذار کرده است.

سلمان بن عبدالعزیز ماه میلادی جاری طی فرمان پادشاهی، ممنوعیت رانندگی برای زنان را بعد از چندین دهه لغو کرد و زنان عربستان برای اولین بار بعد از 89 سال از تأسیس این کشور به استادیوم ورزشی رفتند.

عربستان به دلیل حمایت از افکار رادیکال و دست داشتن شهروندان این کشور در عملیات‌های تروریستی از جمله 11 سپتامبر، همواره از سوی سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفته است.

با این حال با برکناری محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان و با روی کار آمدن پسر پادشاه این کشور فضا عربستان شاهد تغییرات زیادی شده است.

گفته می‌شود عربستان با ایجاد فضای باز فرهنگی و اقتصادی، زمینه را برای توسعه بهتر خود فراهم کرده و قصد دارد از فرار نخبگان به خارج، به دلیل تعصبات و سخت‌گیری‌های عقیدتی و دینی جلوگیری کند.

منبع: فارس
نظرات بینندگان
captcha