arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۴۵۴۳
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۰۱ دی ۱۳۹۶
انتقاد نماینده ولی‌فقیه در امور حج از نقل برخی روایات غیرمعتبر:

برخی در لباس روحانیت مطالبی می گویند که لطمه بزرگی به شیعه می زند / مسئله «معدن تشیع در منابع طبیعی»، آسیب بسیار زیادی وارد می‌کند / سخنانی را مطرح نکنید که با موازین عقلی سازگار نیست

روایات و احادیث بی‌شماری وجود داشته که از محتوای زیبا برخوردار است که اگر این روایات به‌خوبی مطرح شوند سبب پیروی مردم از اهل‌بیت(ع) می‌شود، بنابراین باوجوداین منبع عظیم، نباید ما به روایاتی میل پیدا کنیم که سندیت متقن ندارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر آفات گروه ملقب به شیعه انگلیسی گفت: در شبکه‌های ماهواره‌ای که این گروه در اختیاردارند، افرادی بالباس روحانیت مطالبی را بیان کرده که لطمه بزرگی به مذهب شیعه وارد و سبب خدشه‌دار دیدگاه مردم شده است.

به گزارش «انتخاب»؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علی قاضی عسکر ظهر امروز در جلسه توجیهی مبلغه های تبلیغی که در حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در قم برگزار شد، اظهار داشت: امروزه وضعیت جهان اسلام طوری بوده که باید فعالیت‌های زیادی در عرصه تبلیغ انجام شود، که اگر به نحو احسن کار نکنیم مشکلات بی‌شماری را در آینده خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط کنونی و با پیروزی جبهه مقاومت بر داعش، با پیدایش برخی گروه‌ها مثل یمانی روبرو شدیم که اندیشه‌های خرافی را منتشر می‌کنند، که ضرورت داشته به طرز صحیحی با آن‌ها مقابله کنیم.

به نوشته تسنیم، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر آفات گروه ملقب به شیعه انگلیسی عنوان کرد: در شبکه‌های ماهواره‌ای که این گروه در اختیاردارند، افرادی بالباس روحانیت مطالبی را بیان می‌کنند که انحراف آشکار به شمار می‌رود، به‌طوری‌که بسیاری از مطالب خرافی را مطرح می‌کنند و لطمه بزرگی به مذهب شیعه وارد می‌کنند که سبب شده دیدگاه مردم نسبت به تشیع خدشه‌دار شود.

وی با اشاره به لزوم تأثیرگذاری معنوی در زائران ادامه داد: یک مبلغ قبل از اینکه به کار تبلیغ بپردازد، باید به خودسازی و مجاهدت در نفس خویش بپردازد، و باخدای خود ارتباط خوبی برقرار کند، چراکه لازمه تأثیرگذاری بر مخاطب داشتن نفس پاک است.

قاضی عسکر گفت: برای انجام امور تبلیغی نیازمند مهارت‌هایی هستیم که گاهی مشاهده‌شده که افرادی کار تبلیغی می‌کنند که قبلاً هیچ سابقه تبلیغی نداشته‌اند، همچنین دیده‌شده یک عده در ابتدای کار خود موفق بوده‌اند ولی بعد از گذشت مقطعی به انحراف کشیده شده‌اند.

وی ضمن تأکید بر مفهوم اخلاص در عمل افزود: باید هدف از تبلیغ، خدمت به مکتب اسلام باشد و در این راه امور دنیوی و مادی برای مبلغ باید ارزش کمتری از خدمت به خداوند داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: در حوزه تبلیغ الزامی است که قول و عمل ما مطابقت کامل داشته باشد و تناقضی بین آن‌ها نباشد، چراکه اگر تناسبی بین گفتار و کردار ما وجود نداشته باشد، بدون شک تبلیغی که ما انجام داده‌ایم هیچ تأثیری بر مخاطب نخواهد داشت و در این زمینه تبلیغ عملی، بسیار مؤثرتر از تبلیغ کلامی است و در برخی موارد مبلغ باید وارد امور اجرایی، ازجمله کمک به برپایی چادر و اموری از این حیث شود و کارهای اجرایی و خدمت به مردم را برای خود افتخار بداند.

وی با تأکید بر اینکه نباید مسائلی را مطرح کرد که با موازین عقلی سازگار نیست، گفت: چرا مسائلی گفته می‌شود که روی آن‌ها حساسیت وجود دارد، مسائلی مانند معدن تشیع در منابع طبیعی آسیب بسیار زیادی به دین و تشیع وارد می‌کند که همین مطلب سبب استفاده شبکه‌های معاند با اسلام برای دشمنی با دین می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ابراز کرد: روایات و احادیث بی‌شماری وجود داشته که از محتوای زیبا برخوردار است که اگر این روایات به‌خوبی مطرح شوند سبب پیروی مردم از اهل‌بیت(ع) می‌شود، بنابراین باوجوداین منبع عظیم، نباید ما به روایاتی میل پیدا کنیم که سندیت متقن ندارند.

قاضی عسکر ادامه داد: امروزه بستر مناسبی فراهم‌شده که در علوم مختلف به تحقیق بپردازیم، اما چنانچه در یک حوزه خاص تسلط نداشته نباید وارد آن شویم، چراکه اگر این کار را انجام دهیم آسیب جدی بر باورهای مردم وارد می‌کنیم، همچنین برای تسلط بر مباحث مختلف، باید در حوزه‌های مربوطه تسلط و تخصص کسب کنیم.

وی با اشاره به اهمیت مخاطب شناسی در عرصه تبلیغ ادامه داد: باید بر اساس مخاطب‌های جامعه عرصه‌های تبلیغی را در حوزه‌های علمی، فقهی و اخلاقی را تنظیم و اجرا کرد، چراکه هرکدام از جامعه هدف مبلغین مذهبی گروه‌های خاصی را در برمی‌گیرد که نیازمند رعایت الزامات خاص خود است.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ابراز کرد: در کشور عراق که شاهد شرایط خاص مذهبی هستیم، باید توجه زیادی به بحث وحدت داشته باشیم و بتوانیم از ظرفیت‌های موجود در این کشور، ازجمله علاقه اهل سنت به اهل‌بیت(ع) استفاده کنیم، همچنین قرآن کریم پیروان خود را نسبت به توهین به مذاهب دیگر بازداشته و آن را موجب فسق انسان می‌داند.

وی با انتقاد از بالا بودن میزان آسیب‌های اجتماعی در جامعه ابراز کرد: تبلیغ چهره به چهره ازجمله مهم‌ترین راهکارهای کاستن از این آسیب‌هاست، همچنین در جریان بودن بیش از 15 میلیون پرونده قضایی در قوه قضاییه نیز نشان از میزان بالای آسیب‌های اجتماعی در جامعه است و سالانه بیش از 4 میلیون نفر به عتبات مشرف می‌شوند که اگر از این فرصت تبلیغی به نحو احسن استفاده نکنیم، باید در روز قیامت در برابر خداوند متعال پاسخگو باشیم.

نظرات بینندگان