پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مطالعات زیادی در خصوص سرطان زا بودن امواج موبایل انجام شده و بسیاری از آنها به این نتیجه رسیده اند که امواج تلفن همراه موجب ابتلا به سرطان نمی شود.
محققان پیش تر طی مطالعه ای ارتباط بین استفاده از موبایل و ابتلا به سرطان را رد کردند (امواج تلفن همراه سرطانزا نیست؛ خطرات جدیتر در کمین کاربران افراطی). مسئله امنیت امواج موبایل و سرطان زا بودن آن همچنان ادامه دارد و دانشمندان در این باره همچنان در حال تحقیق و پژوهش هستند.
با توجه به تحقیقات انجام شده از سوی مرکز ملی سم شناسی آمریکا، سطوح معمولی امواج یک تلفن همراه برای انسان نمی تواند خطری داشته باشد. در این تحقیق، محققان موش هایی را در معرض تابش اشعه ماوراء بنفش در فرکانس های سلولی 2 گیگ تا 3گیگ قرار دادند و نتایج بدست آمده نشان داد که هیچ گونه الگوی صحیحی از آسیب حتی در سطوح بسیار بالای امواج وجود ندارد.
در یکی از تحقیقات، برخی موش های نری که تحت تابش امواج قرار گرفتند، تومورهای سرطانی در اطراف قلبشان مشاهده شد، اما برای موش های ماده چنین اتفاقی رخ نداد. این در حالی است که در مطالعه دیگری هیچ گونه علائمی در موش های نر و ماده به وجود نیامد. نتایج جالبی که از بررسی این دو گروه از موش ها بدست آمد، این بود که هر دو گروه فرزندان سالمی به دنیا آوردند و حتی موش هایی که در معرض امواج قرار گرفته بودند، عمر طولانی تری داشتند.
بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، به تحقیقات بیشتری در این باره نیاز است تا معلوم شود آیا میزان مشخصی از بکارگیری تلفن همراه واقعا منجر به سرطان می شود یا خیر.
علی رغم قرار گرفتن موش ها در معرض تشعشعات موبایل هنوز شواهدی که نشان دهنده ابتلا به سرطان در آنها باشد بسیار مبهم بوده و نمی توان به جدیت گفت به دلیل آنکه تومورهای سرطانی در برخی موش های نر ایجاد شده است، متقابلا برای انسان ها هم چنین اتفاقی می افتد.
منبع: کلیک