کد خبر: ۳۹۲۳۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۰۳ مهر ۱۳۹۰

صادرات 800 میلیون دلار پوشاک در 6 سال

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
800 میلیون دلار پوشاک در 6 سال گذشته از کشور صادر شده است.

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست بررسی ایجاد کارخانه نساجی در همدان گفت: این میزان پوشاک با میانگین وزنی سالانه 9 هزار و600 تن و ارزش سالانه 133 میلیون‏‎ ‎دلار است. آقای اسلام پناه با اشاره به اینکه هیچگاه تولید داخل فدای واردات و قاچاق نمی‌شود افزود: اگر300 هزار تن تولید سالانه داخلی پوشاک با 2 هزار تن‏‎ ‎واردات قانونی مقایسه شود مشخص می‌شود این میزان واردات قابل ملاحظه‎ ‎نیست.

هم اکنون هزار و860 ‎واحد صنعتی پوشاک با سرمایه‌گذاری هزار و 850 میلیارد ریال در کشور فعالند.

او گفت: تولید پوشاک به علت نداشتن آلایندگی محیط زیست ، اشتغالزایی بالا‎ ‎و میزان سرانه سرمایه‌گذاری کم در مقایسه با سایر فعالیتهای صنعتی همواره در اولویت‎ ‎سرمایه‌گذاری قرار دارد و در سالهای اخیر به علت وجود محصولات رقیب و‎مسائل اقتصادی نظیرتوان خرید مصرف کننده، امکان افزایش قیمت پوشاک تولید داخل در‎ ‎سطح افزایش قیمت نهاده‌های تولید وجود نداشته است.

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت ، معدن و تجارت گفت : هم اکنون برای جلوگیری از‎ ‎ورود پوشاک نامرغوب از مبادی گمرکی عوارضی با عنوان حقوق ورودی معادل ریالی به‎ ‎میزان 25 هزارتومان برای هرکیلوگرم پوشاک وارداتی اعمال می‌شود که همین مسئله سبب‏‎ ‎شده تا واردات 6 هزار و200 تنی پوشاک در سال 84 به 2 هزار و 400 تن در سال 89 ‎کاهش یابد.

نبود امکان اعطای مجوزصنعتی به واحدهای‎ ‎دوزندگی مستقردر شهرها و حمایت نکردن جدی و همه‌جانبه از سایر دستگاههای اجرایی برای‎ ‎برندسازی از مواردی است که موجب شده توسعه این بخش در قالب صنعتی با سرعت دلخواه همراه نباشد.

آقای اسلام پناه مدیریت تعرفه‎ ‎مواداولیه برای تسهیل دسترسی واحدهای نساجی،اختصاص خط اعتباری انرژی به واحدهای‎ ‎بالا دستی نساجی، ارائه تسهیلات بانکی و پیگیری مسائل واحدهای نساجی و پوشاک در ستاد تسهیل امور و پشتیبانی واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی، توجه ویژه به‎ ‎بحث مد براساس ارزشهای اسلامی وکیفیت تکمیل کالاهای نهایی با توجه به سلیقه مصرف‎کنندگان در قالب همکاری و حمایت از تشکلها و خوشه‌های نساجی را از برنامه‌های‎ ‎حمایتی وزارت صنعت ، معدن و تجارت اعلام کرد 
نظرات بینندگان