پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروهی از پژوهشگران دانشگاه RMIT ملبورن موفق شدند نوعی باتری پروتونی تولید کنند که در مقایسه با باتری های مرسوم لیتیوم یونی از قدرت شارژ بالاتری برخوردار است .
به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از گاردین، محققان دانشگاه RMIT در ملبورن استرالیا برای اولین بار "باتری پروتون" قابل شارژ تولید کرده اند که می تواند زندگی افراد را به شدت متحول کرده و ارتقا بخشد.
این باتری هی قابل شارژ با محیط زیست سازگار است و دارای قابلیت توسعه بالقوه ای بیشتر از باتری های لیتیوم یونی برای ذخیره انرژی است.
برنامه های کاربردی بالقوه برای باتری پروتون شامل ذخیره سازی برق از پانل های فتوولتائیک خورشیدی است، درست همانطور که شرکت تسلا اکنون با استفاده از باتری های لیتیوم یونی برق محصولات خود را تامین می کند .
با استفاده از برخی اصلاحات و در مقیاس بالا، فناوری باتری پروتون نیز میتواند برای ذخیره سازی برق متوسط در شبکه های برق شهری استفاده شود.
پروفسور جان آندروس، دکتر شاهین حیدری و دکتر سعید سیف محمدی از اعضای این پروژه هستند . اندروز در خصوص این طرح می گوید :
"آخرین پیشرفت ما، یک گام بسیار اساسی در راستای تولید باتری های ارزان قیمت و باتری های پروتونی است که می توانند به نیازهای انرژی آینده ما پاسخ دهند،آن هم بدون اینکه آسیب بیشتری به محیط زیست شکننده ما برسانند."
وی ادامه می دهد : " همانطور که جهان به سمت انرژی های تجدید پذیر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و مقابله با تغییرات آب و هوایی حرکت می کند، الزامات ذخیره سازی انرژی الکتریسیته نیز به وجود می آید."
باتری پروتون دارای انرژی بالقوه برای پاسخگویی به تقاضای فراوان برای ذخیره انرژی است. کربن، که منبع اصلی استفاده شده در باتری پروتون است، در مقایسه با هر دو فلز هیدروژنی و لیتیوم مورد نیاز برای باتری های لیتیوم یونی هم ارزان تر است هم فراوانی بیشتری دارد .
آزمایش های محققان نشان داد که باتری کوچک پروتون با ابعاد تنها 5. 5 سانتیمتر مربع، قادر به ذخیره انرژی به اندازه یک واحد باتری کامل در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی است.
بودجه تحقیق RMIT در مورد باتری پروتون تا حد زیادی توسط گروه علوم و فناوری دفاع استرالیا و دفتر تحقیقات دریایی جهانی آمریکا تأمین مالی شده است.