طبق نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق، ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی و لیست الفتح به ریاست هادی العامری در سطح لیستهای مختلف انتخاباتی پیشتاز هستند.
به گزارش «انتخاب»، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الحیاة، نتایج اولیه انتخابات عراق نشان داد، طبق شمارش آرای انتخابات پارلمانی روز شنبه عراق تاکنون ائتلاف النصر به ریاست حیدر العبادی، نخست وزیر عراق پیشتاز است. این ائتلاف نتایج چشمگیری در استانهای نینوا، صلاحالدین و الانبار داشته است.
پس از آن لیست "الفتح" در راس است. این لیست در شهرهای جنوبی که شیعه نشین هستند در رقابت با دیگر ائتلافها پیشتاز بوده است.
طبق نتایج اولیه، لیست الفتح در الکرخ بغداد اول است و بعد از آن ائتلاف دولة قانون، النصر، السائرون و الحکمة هستند.
در بصره، نتایج اولیه نشان داد، ائتلاف الفتح به ریاست هادی العامری، رئیس سازمان بدر و مورد حمایت حشد شعبی در راس است، بعد از آن حیدر العبادی قرار دارد و در ردیف سوم دولة قانون به ریاست نوری مالکی و بعد از آن "سائرون" و "الحکمة" وابسته به عمار حکیم.
در استان واسط، لیست سائرون در راس است، سپس الفتح، النصر، دولة قانون و الحکمة قرار دارند.
در بابل نیز لیست الفتح در راس بعد از آن سائرون، النصر، الحکمة و دولة قانون قرار دارند.
در دیالی نتایج اولیه نشان داد، ائتلاف النصر در راس است و بعد از آن لیست سائرون، الفتح، دولة قانون، الحکمة هستند.
در صلاحالدین، لیست الفتح اول، النصر دوم، حزب الجماهیر الوطنیه سوم، جریان الحکمة چهارم، لیست سائرون پنجم و دولة قانون ششم هستند.
در استان ذیقار طبق نتایج اولیه، ائتلاف الفتح اول، جریان الحکمة دوم، ائتلاف دولة قانون سوم، ائتلاف سائرون و النصر لیستهای بعدی هستند.
در کردستان عراق نیز لیست "الجیل الجدید" بر فراکسیونهای سیاسی دیگر نظیر تغییر، جنبش دموکراسی و عدالت به رهبری برهم صالح در اربیل و کرکوک پیشی گرفته است. در حالی که دو حزب اصلی یعنی حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق و حزب دموکرات کردستان عراق همچنان جایگاه خود را در صدر حفظ کردهاند.
گزارشهای محلی حکایت از این دارند که میزان رای گیری در اقلیم کردستان عراق در شمال کشور بین ۴۰ تا ۸۰ درصد بود، زیرا کردها تلاش دارند تا میتوانند کرسیهای خود در پارلمان فدرال در بغداد حفظ کنند.
طبق گزارشهای غیررسمی، استانهای اقلیم کردستان عراق بالاترین میزان مشارکت را در بین استانهای عراق ثبت کردند، به طوریکه در استان اربیل میزان مشارکت ۵۵ درصد و در سلیمانیه ۵۲ درصد بود در حالی در دهوک میزان مشارکت ۶۹ درصد اعلام شد.
این انتخابات شاهد کمترین میزان مشارکت از زمان اولین انتخابات در سال ۲۰۰۵ بوده است. کمیسیون انتخابات عراق میزان مشارکت را ۴۴.۵۲ درصد اعلام کرد.
نتایج اولیه همچنین نشان میدهند، بیشترین میزان مشارکت در مناطقی نظیر موصل، الانبار و کرکوک بوده که قبلا تحت کنترل داعش بودهاند در حالی که بغداد شاهد کمترین میزان مشارکت در مقایسه با شهرهای دیگر بوده است.
فرماندهان امنیتی عراق در تمامی استانها موفقیت طرحهای امنیتی در نظر گرفته شده را اعلام کردند. به رغم تهدیدی که داعش کرده بود اما هیچ حملهای به رای دهندگان و مراکز اخذ رای رخ نداد.
در پی بالا گرفتن اختلافات بین احزاب، استاندار کرکوک قانون منع آمد و شد را برقرار و دستور شمارش دستی مجدد آرا را در این استان صادر کرد.
وی اظهار داشت، شمارش الکترونیکی آرا نتایجی غیرمنطقی را رقم زده است.
راکان الجبوری، استاندار این منطقه شمالی غنی از نفت قانون منع آمد و شد را از نیمه شب گذشته تا شش صبح امروز اعلام کرد تا از هرگونه تنش نژادی و طایفهای بین کردها، عربها و ترکمانها اجتناب شود.
وی اشارهای به جزئیات مشکل سیستم الکترونیکی شمارش آرا نکرد.
در این راستا هزاران ترکمان مقابل ساختمان کمیسیون عالی انتخابات عراق در کرکوک تجمع کردند.
شهرستانهای داقوق و آلتون کوبری از توابع استان کرکوک شاهد تظاهراتی مشابه ترکمانها بودند و آنها روند انتخابات را به نفع احزاب کرد دانستند و گفتند، در این زمینه تقلبهایی به نفع احزاب کرد صورت گرفته است.
مسؤول اطلاعرسانی پلیس کرکوک اظهار داشت، ترکمانها بعد از اعلام نتایج اولیه غیررسمی شروع به تظاهرات کرده و از دولت خواستند مداخله کند.