به گزارش ایسنا، اکوسوک یکی از ارکان ششگانه سازمان ملل متحد است که در حوزه مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی بینالمللی نقش دارد. این شورا در حوزههای یادشده به هماهنگی، بازبینی و ارزیابی سیاستهای بینالمللی، ایجاد تعامل و گفتگو میان اعضاء و ارائه توصیه به مجمع عمومی و آژانسهای تخصصی مرتبط میپردازد. اکوسوک در نظام توسعهای سازمان ملل متحد جایگاه مهمی دارد. تشکیل کنفرانسهای بینالمللی در موارد ضرورت، تدوین پیشنویس کنوانسیونها برای ارائه به مجمع عمومی، ارائه توصیه با هدف تقویت همکاریها در موضوعات اقتصادی و اجتماعی بینالمللی و ایجاد ترتیبات مشورتی با سازمانهای مردمنهاد از جمله وظایف این رکن ملل متحد است.
اکوسوک 54 عضو دارد که به مدت سه سال و از طریق آرای کلیه اعضاء در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای عضویت در این نهاد انتخاب میشوند. هر ساله دوره عضویت یک سوم اعضای این نهاد، یعنی 18 کشور، به پایان میرسد و اعضای جدید جایگزین آنها میشوند.
در جریان انتخابات روز چهارشنبه در نیویورک، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، 17 کشور دیگر نیز برای عضویت در اکوسوک انتخاب شدند. آخرین باری که کشورمان در این نهاد سازمان ملل متحد عضویت داشت به سالهای 2001 تا 2003 میلادی بر میگردد.