با مطالعه لیست منتشر شده از سوی بانک مرکزی که نشان دهنده مبلغ دریافتی 1500 شرکتی است که با ارز دولتی کالا وارد می کنند با موارد قابل تاملی برخورد می کنیم.
برای مثال دوشرکتی که یک ماه قبل از تعیین نرخ ارز دولتی اساسنامه خود را تغییر دادند و واردات دام و خوراک را اضافه کردند، پس از تغییر اساسنامه خود به میزان 120 هزار یورو لوبیا چیتی!!! وارد کرده اند. جالب اینجاست که یکی از این دو شرکت وارد کننده پارچه بوده است و دیگری نیز در عرصه سنجش بتن در حال فعالیت بوده است. این شرکت هم چنین در ردیف دیگری 140 هزار یورو بابت واردات چای و بالغ بر 6 هزار یورو نیز بابت واردات کاغذ ارز دولتی دریافت کرده است.
واردان آیفون توسط وارد کننده دام و طیور!
یکی از شرکت های دانه درشت واردکننده موبایل نودیس پرداز است که 27 روز قبل از انتشار لیست واردکنندگان موبایل توسط وزیر ارتباطات واردات این کالاها را به اساسنامه خود اضافه کرد.
از عجایب لیست وارد کنندگان موبایل می توان به تخصیص ارز دولتی به نماینده شرکت هومکس که وارد کننده سیستم های تهویه است اشاره کرد!
همچنین در این فهرست شرکتی هست که وارد کننده دام و طیور بوده است!
سوال اینجاست که نهاد نظارت کننده بر نحوه تایید صلاحیت این شرکت ها، چگونه از کنار غیرکاربری بودن این شرکت ها عبور کرده است.
اینکه برخی شرکت های فوق درست یک ماه قبل از تعیین نرخ دولتی برای ارز اقدام به تغییر اساسنامه خود کرده اند نیز سوال برانگیز است و باید نهاد های مربوطه در قبال این مسائل نیز روشن گری کنند.
سایر رسانه ها نیز به واکاوی بخشهایی از این فهرست پرداخته اند که جالب توجه است.
یک خودروساز برای واردات چایساز و قهوهساز ارز دولتی گرفت
لیست منتشر شده از سوی بانک مرکزی درباره شرکتهای دریافت کننده ارز دولتی حاکی از آن است که یک شرکت خودروساز با تعرفه چای ساز و قهوه ساز، ارز دولتی دریافت کرده است.
شرکت خودروسازی «ماموت خودرو» با تعرفه چای ساز و قهوه ساز از بانک مرکزی ۳۶۴۱ یورو ، ارز دولتی دریافت کرده است(مهر)
رد پای یک باشگاه ورزشی در دریافت دلار ۴۲۰۰ تومانی
بانک مرکزی سرانجام فهرست آن دسته از دریافت کنندگان دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهایی که توسط وزارت صنعت مشخص شده است، را منتشر کرد.
نکته جالب توجه و ورزشی این لیست، حضور موسسه ورزشی البدر بندرکنگ است که این موسسه هم دلار ۴۲۰۰ تومانی برای وارد کردن تایر خودرو سواری و تایر کامیون و اتوبوس دریافت کرده است.
این موسسه برای تایر خودرو سواری معادل ۱ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۶۸۹ یورو از بانک مرکزی گرفته است. موسسه البدر همچنین مبلغ ۵۱۰ هزار و ۳۳۶ یورو از بانک مرکزی و ۲۰۶ هزار و ۷۰۴ یورو از سامانه الکترونکی نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) برای تایر اتوبوس و کامیون دریافتی داشته است (مهر)
رئیسجمهور به وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داد تا ظرف ۱۵ روز موضوع تخلف در واردات خودروی خارجی و نیز توزیع خودرو توسط خودروسازان داخلی را بررسی و هر گونه تخلف را صریحا به مردم و دستگاه قضایی اعلام نماید.