arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۷۸۸۰
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۱ - ۱۷ تير ۱۳۹۷

یک سرباز آمریکایی در حادثه تیراندازی در افغانستان کشته شد

مقر فرماندهی ناتو کشته شدن یک سرباز آمریکایی و زخمی شدن دو نیروی نظامی دیگر این کشور را تایید کرده اما از جزئیات چگونگی این تیراندازی خبر نداده هر چند تایید کرده که این "تیراندازی از سوی خودی" بوده است. هنوز هویت مهاجم اصلی مشخص نشده و معلوم نیست که او بازداشت شده است یا خیر.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مقر فرماندهی ناتو کشته شدن یک سرباز آمریکایی و زخمی شدن دو نیروی نظامی دیگر این کشور را تایید کرده اما از جزئیات چگونگی این تیراندازی خبر نداده هر چند تایید کرده که این "تیراندازی از سوی خودی" بوده است.

به گزارش ایسنا، این تیراندازی روز شنبه در جنوب افغانستان روی داد. هنوز هویت مهاجم اصلی مشخص نشده و معلوم نیست که او بازداشت شده است یا خیر.

با وجود این، اطلاعیه ناتو تصریح کرده که این یک تیراندازی از سوی نیروهای خودی بوده است.

موضوعی که در اطلاعیه طالبان از آن تحت عنوان شلیک یک سرباز افغان به سوی نیروهای آمریکایی یاد شده است.

ناتو می‌گوید، دو سرباز مجروح شده در این تیراندازی تحت مداوا قرار گرفته‌اند و وضعیت جسمی آنها ثبیت شده است.

همزمان یک افسر پلیس افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفته، تیراندازی در فرودگاه شهر ترین‌کوت مرکز ولایت اورزگان در جنوب افغانستان روی داده است اما ناتو جزئیات محل واقعه را اعلام نکرده و گفته این جزئیات را پس از اطلاع دادن به خانواده قربانیان علنی خواهد کرد.

با وجود این، طالبان با صدور اطلاعیه‌ای مدعی شده که مهاجم یک سرباز افغان بوده که بروی سربازان آمریکایی در اورزگان آتش گشوده است.

این حمله یک سال پس از آن صورت می‌گیرد که سه سرباز آمریکایی از سوی یک سرباز افغان هدف قرار گرفتند؛ واقعه‌ای که طالبان ادعا کرد آن سرباز افغان در حقیقت یک عضو طالبان بوده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، این در حالی است که بسیاری از موارد "تیراندازی به خودی" می‌تواند در پی بروز اختلاف میان نیروهای محلی و نیروهای بین‌المللی روی دهد که اصطلاحا در افغانستان آن را "سبز علیه آبی" خطاب می‌کنند و مهاجمان محلی درگیر در این تیراندازی‌ها لزوما دست نشانده یا مزدور نفوذ کرده در میان نیروهای محلی یا امنیتی نیستند.

برداشت غلط از فرهنگ محلی و استرس ناشی از عملیات جنگی می‌تواند زمینه‌ساز چنین درگیری‌هایی باشد.

با وجود به پایان رسیدن حضور عملیاتی ناتو در افغانستان در سال ۲۰۱۴، آمریکا هنوز حدود ۱۴ هزار سرباز در خاک افغانستان دارد که گفته می‌شود اکثرا به حمایت و آموزش ارتش و نیروهای امنیتی و انتظامی این کشور مشغولند.

نظرات بینندگان