معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خوشبختانه طی چند سال اخیر شاهد کاهش پروندههای انضباطی در دانشگاه بوده ایم و چیزی تحت عنوان دانشجوی ستاره دار نداریم.
دکتر حمیدرضا طاهری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه خوشبختانه طی چند سال اخیر شاهد کاهش پروندههای انضباطی در دانشگاه بودهایم و چیزی تحت عنوان دانشجوی ستاره دار نداریم، تصریح کرد: به مساله اجرای صحیح قوانین و مقررات اجتماعی دانشگاه ابتدا با تذکر و سپس با کمیته انضباطی و سپس در صورت حاد بودن موارد، براساس آیین نامه انضباطی رسیدگی خواهد شد. به عنوان نمونه مساله تقلب آیین نامهای داشته که این روندهای مختلفی برای رسیدگی دارد.
وی اضافه کرد: کمیته انضباطی دانشگاه نیز با رویکرد تربیتی مدیریت انضباطی دانشجویان فعالیت دارد. همچنین گروه مطالعات و برنامهریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه نیز فعالیتهای خاص خود را داشته که تصمیمگیریهای ما معمولا خروجی این گروه است.
طاهری با اشاره به فعالیتهای فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: معاونت فاد(معاونت فرهنگی اجتماعی دانشجویی) شامل بخشهای مدیریت تربیت بدنی با هدف تامین نشاط و سلامت دانشجویان، مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان و فعالیتهای خوابگاهها و سلامت آنان، مدیریت فرهنگی دانشگاه و فعالیتهای داوطلبانه و اقدامات کانونها و تشکلهای دانشجویی است.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: همچنین مرکز مشاوره دانشگاه با رویکرد توانمندسازی دانشجویان در حوزه سلامت روان دانشجویان فعالیت دارد. مددکاری، پیشگیری و آموزش شهروندی از دیگر اهداف این مرکز است. حدود 10 سال است که مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مقام اول کشور را در این حوزه دارد.
طاهری با بیان اینکه همیشه پایشی تحت عنوان سیمای زندگی دانشجویی در دانشگاه برگزار میشود که خوشبختانه براساس نتایج آن وضعیت روانی دانشجویان بد نیست، گفت: این پایش حتی دانشگاههای استان را با یکدیگر مقایسه می کند. زیر ساختهای موجود در دانشگاه در حوزه فرهنگی بسیار در این زمینه تاثیرگذار بوده است. با این حال مساله روان مسالهای چند بعدی است که متغیرهای زیادی روی آن اثرگذار است. برخی از این موارد خیلی در اختیار دانشگاه به صورت مستقیم نیست و به همین جهت یکی از اولویتهای ما در فاد توانمندسازی دانشجویان است.
وی تاکید کرد: در واقع در نظر داریم دانشجویی که از این دانشگاه خارج میشود، با آموزشی که میبیند، فردی کارآمد برای جامعه باشد. در این راستا از آموزشهای فوق برنامه که از آن تحت عنوان آموزش پنهان یاد میشود، استفاده میگردد.
طاهری افزود: علاوه بر این در حال طراحی تشکیلاتی در خصوص فعالیتهای داوطلبانه دانشجویان هستیم تا به صورت نظاممند این فعالیتها دنبال شود و دانشجویان در قالب آن بتوانند به ساختارهای دانشگاه کمک کنند و از این مسیر دانشجو بتواند فرد مجربی برای جامعه باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی با اشاره به نقش پژوهش در تصمیم گیریهای مدیریتی و فرهنگی دانشگاه عنوان کرد: باید در حوزه دانشجویی تصمیمگیریها به صورت دقیق به موقع صورت گیرد. به همین جهت تاکید ما این است که هیچ تصمیمی در دانشگاه بدون پژوهش اتخاذ نشود.
وی در خصوص میزان اثرگذاری فعالیتهای دانشگاه گفت: فرهنگ، به تعبیری همان آموزش تعریف میشود. در این زمینه دانشگاه میتواند نقش بسزایی داشته باشد. اندازه گیری شاخصهای فرهنگی کار سختی است ولی از باب ارزیابی های وزارت علوم و میزان تاثیرگذاری اقدامات و عملیاتی شدن برنامهها، مدیریت فرهنگی دانشگاه فردوسی جزو سرآمدان دانشگاهها بوده است. اما اینکه چه بگوییم تا میزان اثرگذاری فرهنگی اجتماعی داشتهایم؛ اعتقاد من این است که ما به نوعی تسهیلگر در این بخش هستیم و تنها با یک معاونت نمیتوان این مسایل را پیش برد.
طاهری با اشاره به اینکه بیش از 400 موضوع در سال در مدیریت فرهنگی دانشگاه اجرای برنامه میشود، خاطرنشان کرد: از لحاظ فعالیتهای دانشجویی، فرهنگی، دینی و مذهبی چیزی در دانشگاه کم نیست و تقریبا تمام سلایق دانشجویی در این دانشگاه تامین می شود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه فردوسی عنوان کرد: بیش از 80 مورد مجوز فعالیت به تشکلهای دانشجویی پس از عید نوروز امسال اعم از سخنرانی، کرسی آزاداندیشی، مناظره و... داده شده است. رویکرد ما تضارب آرا بوده و نگاه جناحی نداریم. در واقع تقویت فضای پویایی و نشاط سیاسی اجتماعی در دانشگاه مد نظر ماست.
طاهری با اشاره به اینکه فعالیتهای در دانشگاه یکی از کانونهای فعال کانون قرآن و عترت است. همه وظیفه داریم در حوزه شعائر اسلامی و ترویج آن فعالیتهایی انجام دهیم. این نیز یکی از رویکردهای ماست که خصوصا دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این مورد ورود ویژهای داشته است. به عنوان نمونه در شبهای قدر بزرگترین تجمع در دانشگاه فردوسی بعد از حرم مطهر برگزار شد.
طاهری با تاکید بر لزوم اثرگذاری اعضای هیات علمی بر جامعه ورزشی اظهار کرد: به نظر میرسد ایسنا میتواند با حضور در یکی از شوراهای آموزش و پژوهش دانشگاه، بتواند از این ظرفیت بهره برداری نماید.