arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۱۱۵۶
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۵ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۷

330 هزار تن دانه کلزا از کشاورزان خریداری شد/ صرفه جویی ارزی با تولید داخلی روغن و کنجاله

اگر ابزار لازم برای پرداخت به موقع بهای این محصول در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد، با تولید روغن با کیفیت و کاهش واردات، حدود ۳ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت ضمن آن که در افزایش ضریب سلامت جامعه نیز کمک زیادی خواهد داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی از خرید ۳۳۰ هزار تن دانه کلزای تولید کشور خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۷۰ درصد پول کشاورزان که محصول خود را تحویل داده اند، پرداخت شده است.

به گزارش انتخاب، علیرضا مهاجرافزود: شرکت بازرگانی دولتی ایران در خرید کلزا عملکرد خوبی داشته و تاکنون بیش از ۶۷۴ میلیارد تومان پول کلزاکاران را پرداخت کرده است.

وی ابراز امیدواری کرد که مابقی طلب کلزاکاران کشور در اولین فرصت پرداخت شود تا آنان با انگیزه بیشتری در سال زراعی آینده، دانه کلزا کشت کنند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که پیش بینی تولید دانه کلزا در سال زراعی جاری ۳۵۰ هزار تن بود، اظهار داشت: به رغم خشکسالی اخیر و سرمازدگی امسال، تاکنون ۹۰ درصد اهداف تولید این محصول تحقق یافته است.

وی پیش بینی کرد از ۳۰۰ هزار تن تولید دانه کلزا بیش از ۱۳۰ هزارتن روغن معادل ۸ تا ۹ درصد روغن مورد نیاز کشور و ۲۱۰ هزار تن کنجاله تامین شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تولید این میزان روغن و کنجاله، حدود ۴۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت.

وی با اشاره به این که یک سوم دانه کلزا در سال زراعی جاری در استان گلستان تولید شده است، اظهار داشت: تاکنون ۱۱۰ هزار تن دانه کلزا از مزارع این استان برداشت شده است.

مهاجر در مورد قیمت خرید تضمینی دانه کلزا خاطر نشان کرد: طبق قانون، قیمت تضمینی هر سال باید نسبت به تورم افزایش یابد در حالی که در چند سال اخیر قیمت این محصول را بر مبنای این قانون افزایش نداده ایم.

وی افزود: پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی برای قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا در سال زراعی جاری ۳۱۰۰ تومان بود در حالی که قیمت مصوب ۲۸ هزار و ۶۶۵ ریال می باشد.

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه ۱۰ ساله تولید دانه های روغنی، تامین ۷۰ درصد روغن و بیش از ۵۰ درصد کنجاله مورد نیاز کشور پیش بینی شده است که برای تحقق آن استفاده از بذرهای مناسب و با کیفیت، افزایش کارنده ها و خرید به موقع را دنبال می کنیم.

وی ادامه داد: اگر ابزار لازم برای پرداخت به موقع بهای این محصول در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد، با تولید روغن با کیفیت و کاهش واردات، حدود ۳ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت ضمن آن که در افزایش ضریب سلامت جامعه نیز کمک زیادی خواهد داشت.

وی اظهار داشت: خوشبختانه ظرفیت کارخانجات روغن کشی روغن نباتی بیش از نیاز کشور است و نیازی به افزایش ظرفیت این کارخانجات نیست.

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وجود این ظرفیت ها متاسفانه در سال ۹۴ کمتر از ۳۰۰ هزار تن دانه وارد کشور شد اما با اعمال سیاست های وزارت جهاد کشاورزی این واردات از روغن خام به سمت دانه های روغنی که از کنجاله آن نیز در تهیه خوراک دام استفاده می شود،تغییر پیدا کرده است.

وی با بیان این که در حال حاضر دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن دانه روغنی وارد کشور می شود، تصریح کرد: از این میزان دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن دانه سویا است که دارای تنها ۱۶ تا ۱۸ درصد روغن می باشد، در صورتی که دانه کلزا بالای ۴۰ درصد و آفتابگردان ۴۵ درصد روغن دهی دارند.

مهاجر با اشاره به این که ۶.۵ میلیون تن ذرت دانه ای، ۳.۵ میلیون تن کنجاله سویا و ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن روغن سویا از کشورهایی که تولیدکننده محصولات تراریخته هستند، وارد می شود،گفت:به نظر می رسد واردکنندگان در مباحث جنجالی خوب یا بد بودن محصولات تراریخته نیز دخیل هستند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی نسبت به بالا بودن مصرف روغن نباتی در کشور و تاثیر آن بر سلامت جامعه هشدار داد و اظهار داشت: متاسفانه انجام برخی تبلیغات در صدا و سیما مانند افزودن ویتامین D به روغن های نباتی موجب افزایش مصرف می شود در حالی که جهت گیری تبلیغات و آموزش ها باید به سمت کاهش مصرف باشد.

وی متوسط مصرف جهانی روغن را سالانه برای هر فرد ۱۲ کیلوگرم و در ایران ۲۰ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: اغلب روغن های وارداتی نسبت به روغن های داخلی که از دانه های تولید داخلی تهیه می شوند از کیفیت کمتری برخوردارند که خود موجب افزایش گرفتگی عروق و سکته های قلبی می شود.

نظرات بینندگان