arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۴۴۴۸
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۷ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۷

تصویب لایجه به رسمیت شناختن «جنسیت سوم» در دولت آلمان

دولت آلمان روز چهارشنبه با تصویب لایحه ای با به رسمیت شناختن «جنسیت سوم» در راستای قانونی کردن هویت افرادی که از بدو تولد با جنسیتی دوگانه متولد می شوند، قدم برداشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

دولت آلمان روز چهارشنبه با تصویب لایحه ای با به رسمیت شناختن «جنسیت سوم» در راستای قانونی کردن هویت افرادی که از بدو تولد با جنسیتی دوگانه متولد می شوند، قدم برداشت.

به گزارش یورونیوز، این لایحه که قرار است پاییز امسال در پارلمان آلمان به رای گذاشته شود پیش از این از سوی دستگاه قضایی این کشور مطرح و به شورای وزیران ارائه شده بود.

پروژه قانونی سازی و به رسمیت شناختن «جنسیت سوم» در واقع از منظر سیاسی محصول مصالحه و سازشی سخت میان جناح راست و طیف چپ در ائتلاف بزرگ دولت در این کشور است.

کاتارینا بارلی، وزیر دادگستری آلمان از حزب "سوسیال دمکرات" معتقد است دولت تنها مجری تصمیمی است که از سوی دادگاه قانون اساسی اتخاذ شده است.

عالی ترین مرجع قانونی در آلمان نوامبر گذشته با بررسی وضعیت افراد «بینا جنسی» مدعی شد که این افراد از تبعیض جنسیتی رنج می برند. دادگاه قانون اساسی آلمان سپس از دستگاه های قانونگذار خواست تا پایان سال ۲۰۱۸ قانونی را به تصویب برسانند که بر اساس آن «جنسیت سوم» در این کشور ماهیت قانونی پیدا کند.

با توجه به منشا ارائه این طرح و حمایت دستگاه قضایی به نظر می رسد که لایحه مصوب دولت در این زمینه برای تایید در پارلمان آلمان با مشکلی مواجه نخواهد شد.

بدین ترتیب با قانونی شدن این پروژه، در برگه هویتی افراد و در قسمت مربوط به دسته بندی جنسیت، جدا از گزینه های «مرد» و «زن» گزینه سومی به نام «دیگر» نیز وجود خواهد داشت. انتخاب گزینه سوم مستلزم ارائه تاییدیه و گواهی از سوی مراجع پزشکی خواهد بود.

آلمان تاکنون این اختیار را برای شهروندان قائل بود که از بدو تولد گزینه مربوط به جنسیت را علامت گذاری نکنند. افراد این حق را داشتند که این گزینه را یا به طور کلی خالی بگذارند و یا در طول زندگی پس از انتخاب یکی از دو جنسیت «مرد» و یا «زن» آنرا به برگه هویت خود اضافه کنند.

بیناجنس به افرادی که گفته می شود که با ویژگیهای بیولوژیکی و یا اندام تناسلی هر دو جنس متولد می شوند. در این افراد برخی اندام ها و ویژگی های یک جنس غلبه دارد اما ممکن است بقیه اندام ها و ویژگی های جسمی متعلق به جنس دیگر را نیز داشته باشد.

آلمان اولین کشور اروپایی است که گزینه بیناجنسی یا جنسیت نامشخص را به مدارک شناسایی و تولد نوزادان اضافه می کند. پیش از این آمریکا، استرالیا، نیوزیلند، هند و نپال جنسیت سوم را در مدارک شناسایی و تولد لحاظ کرده اند.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی کارشناسان بیش از هشتاد هزار فرد بینا جنس در آلمان زندگی می کنند.

نظرات بینندگان