پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آيتالله مكارم شيرازي گفت: مطرحکردن عاشوراي شمسي اصلاً به مصلحت حکومت اسلامي نيست و بايد از آن خودداري کرد؛ چرا كه ممكن است فردا بخواهند عيد غدير، تولد امام حسين (ع)، ميلاد امام زمان (عج) و ماه رمضان را هم به تاريخ شمسي بگيرند.
به گزارش انتخاب، اين مرجع تقليد صبح چهارشنبه در ابتداي درس خارج در مسجد اعظم با اشاره به طرح مباحثي پيرامون عاشورا تصريح كرد: اخيرا برخيها نغمهاي ساز کردهاند و گفتهاند که ما ميخواهيم عاشوراي شمسي بگيريم. بر اساس حسابهايي که خود از طريق کامپيوتر و ... کردهاند، استفتائات زيادي از ما شده که ما هم پاسخ آنها را دادهايم.
وي با بيان اين که برپايي مراسم عزاداري و حفظ شعائر حسيني در هر شرايطي کار باارزشي است، ادامه داد: اين افراد از روي عشق به سالار شهيدان به اين فکر افتادهاند که در ماههاي شمسي عاشورا بگيرند اما يقينا اين به مصلحت نيست زيرا تمامي امامان معصوم (ع)، عاشورا را در ماه قمري بيان کردهاند و اين روز را عزاداري ميکردند و ثانيا اين مسائل از ابهت و شور عاشورا ميکاهد.
مكارم شيرازي افزود: مطرحکردن عاشوراي شمسي اصلاً به مصلحت حکومت اسلامي نيست و بايد از آن خودداري کرد؛ چرا كه ممكن است فردا بخواهند عيد غدير، تولد امام حسين (ع)، ميلاد امام زمان (عج) و ماه رمضان را هم به تاريخ شمسي بگيرند. اين کارها صحيح و به صلاح نيست. ما ميگوييم که اينها عاشق امام حسين (ع) هستند اما بايد راه صحيح را طي کنند.
اين مرجع تقليد در ادامه با اشاره به وقوع زلزله در ترکيه اظهار كرد: از وقوع زلزله در ترکيه بسيار ناراحتيم زيرا يک کشور اسلامي و همسايه ماست. دعا ميکنيم چنين اتفاقي براي هيچ مسلماني رخ ندهد.
وي خاطرنشان كرد: بايد در اين مواقع همه به کمک يکديگر بشتابند اما متاسفانه دولتمردان ترکيه حق همسايگي را ادا نميکنند؛ به طوري که با دوستان ما دشمن و با دشمنان ما دوست هستند.
مکارم شيرازي در ادامه با بيان حديثي از امام رضا (ع) به نشانههاي مومن اشاره کرد و يادآور شد: صبر در بلا و شکر و راضي بودن به قضاي الهي از نشانههاي مومن است؛ چرا که مومن در صبر و بلا مانند حوادث ناگواري که در زندگي رخ ميدهد و يا مسائل دردناک طبيعي، صابر است.
اين مرجع تقليد، امتحان و آزمايش خداوند را از ديگر معاني صبر در بلا بيان کرد و گفت: بعضي از بلاها امتحان و آزمايش است که خداوند همه را آزمايش ميکند و مومن در اين حال لب به ناشکري باز نميکند.
وي اضافه كرد: عکسالعمل مردم در برابر نعمتها متفاوت است. گروهي هستند که فورا خدا و پدر و مادر و دوستان را فراموش ميکنند و در آن غرق ميشوند و خيال ميکنند که همه اين نعمتها از آن خودشان است.
مكارم شيرازي به قضاي الهي اشاره کرد و گفت: حوادثي در زندگي رخ ميدهد که لطف خدا و قضاي الهي است اما ما نميدانيم چون علم انسان خيلي کم است.
اين مرجع تقليد اظهار كرد: بايد راضي به قضاي الهي بود چون خدا هم رحيم و هم حکيم است و براي بندگان خود بد نميخواهد. آنهايي که راضي به رضاي الهي نيستند، خداوند را حکيم و رحيم نميدانند.
وي گفت: بايد به زندگي قانع بود و به اندازه نياز، مصرف کرد و بقيه را براي ديگران گذاشت. کساني که سوءاستفاده از بيتالمال کردهاند، اگر فکر اين مسائل را ميکردند هرگز دست به چنين کاري نميزدند.
مكارم شيرازي تصريح کرد: آيات و روايات مجموعهاي از سير و سلوک است اما بعضيها به دنبال استاد براي پيدا کردن راه سير و سلوک ميروند. ممکن است اين راه به چاه ختم شود؛ بنابراين بايد به آيات و روايات تمسک جست.