پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سفیر و معاون نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل در نشست مجمع عمومی بررسی گزارش سالانه آژانس بین المللی انرژی اتمی ، دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران را درباره فعالیت های این آژانس تشریح کرد. اسحاق آل حبیب با اشاره به این که استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای از اصول مسلم ان پی تی است و دولت ها در چارچوب این معاهده متعهد شده اند اطلاعات مربوط به تجهیزات، مواد، دانش و فناوری هسته ای را مبادله کنند، تصریح کرد این حق لاینفک، نباید تحت هیچ شرایطی به ویژه با انگیزه های سیاسی محدود شود و معتقدیم اجرای اصول ان پی تی و مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی نیازمند رویکردی واقع بینانه و متوازن است.
وی افزود اگر رویکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی در جهت تشویق اعضا و رعایت اصول ان پی تی باشد، دوام و قوام این توافقنامه تضمین خواهد شد، اما متاسفانه رویکرد تبعیض آمیز و توام با انگیزه های سیاسی کشورهای توسعه یافته به عنوان دارندگان فناوری برتر هسته ای دو پیامد خطرناک را القا می کند. آل حبیب در تشریح این دو پیامد گفت نخست آن که عضویت در ان پی تی و موافقتنامه های پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی نه تنها همکاری های هسته ای را تسهیل نمی کند، بلکه از آن جلوگیری هم می کند، بنابراین، این امر امتیازی محسوب نمی شود، دوم آن که طرف هایی که عضو ان پی تی نیستند، از طریق همکاری های هسته ای، سخاوتمندانه به امتیازات و پاداش های بیشتری دست می یابند. معاون نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل تصریح کرد عدم پذیرش ان پی تی توسط رژیم صهیونیستی و نحوه برخورد کشورهای غربی با این امر که به جای فشار برای پذیرش این معاهده با انواع و اقسام پاداش ها این رژیم را تشویق می کنند، نگرانی زیادی در جامعه بین المللی ایجاد کرده است.
وی همچنین این قبیل برخوردهای دوگانه و تبعیض آمیز با معاهده ان پی تی را باعث تضعیف این توافقنامه دانست. اسحاق آل حبیب با ابراز تاسف از رویکرد توام با انگیزه های سیاسی برخی از کشورهای غربی نسبت به آژانس بین المللی انرژی اتمی در دهه گذشته، تصریح کرد آن ها آژانس را سازمانی نظارتی معرفی می کنند که صرفا ابزاری برای تایید نظرات آن هاست و گویا هیچ وظیفه دیگری ندارد. وی با یادآوری مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود از وظایف فراموش شده آژانس، اقدام در خصوص روند خلع سلاح هسته ای است و این نهاد باید وظایف خود را در خصوص خلع سلاح جهانی اعمال کند. آل حبیب خطاب به نمایندگان کشورهای جهان که در این نشست حضور داشتند گفت از نقطه نظر حقوقی، آژانس باید تنها «مواد هسته ای اعلام شده » را مورد بررسی قرار دهد و در گزارش اخیر دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص اجرای موافقتنامه های پادمان در ایران نیز عدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در تاسیسات هسته ای، مورد تاکید قرار گرفته است. معاون نمایندگی کشورمان نزد سازمان ملل همچنین گفت جمهوری اسلامی ایران مفتخر است که با فعالیت دانشمندان جوان و با انگیزه خود، برغم توطئه های خارجی، قادر بوده است تا حق مسلم خود در استفاده صلح امیز از انرژی هسته ای را اعمال کند. آل حبیب در پایان تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات حقوقی در فعالیت های هسته ای صلح آمیز خود کاملاً پایبند بوده و برغم فشارهای خارجی بر روی آژانس، این نهاد همواره عدم انحراف از ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تایید کرده است.