کد خبر: ۴۴۱۰۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۰ - ۲۱ آبان ۱۳۹۰
پس از سخنان رئیس جمهور امریکا و سارکوزی در مورد نتانیاهو؛

مشاور اوباما در امور ایران استعفا کرد

دنيس راس، مشاور ارشد باراک اوباما در تيم رييس جمهوری آمريکا در امور خاورميانه و ايران، از مقام خود کناره گيری کرده و دليل آن را مسايل شخصی و قولی که به همسرخود داده بود، عنوان کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دنيس راس، مشاور ارشد باراک اوباما در تيم رييس جمهوری آمريکا در امور خاورميانه و ايران، از مقام خود کناره گيری کرده و دليل آن را مسايل شخصی و قولی که به همسرخود داده بود، عنوان کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، خارج شدن راس از گردونه مشاوران اوباما در حالی است که چند ماه پيش نيز جرج ميچل، فرستاده ويژه آمريکا در امور اسرائيلی – فلسطينی کناره گيری کرد و اندکی پس از آن نيز دان شاپيرو، مسئول بخش خاورميانه در شورای امنيت ملی کاخ سفيد از اين مأموريت کنار رفت.

هاآرتص نوشت: کناره گيری راس می تواند به مفهوم فروپاشی تيم خاورميانه ای اوباما باشد.
راس در زمان کمپين باراک اوباما برای رياست جمهوری سال ۲۰۰۸ به او پيوست و بويژه در برابر يهوديان آمريکا به سود اوباما به سخنرانی پرداخت و خود که يهودی است، تلاش کرد تا ديدگاههای اوباما را به عنوان نامزد رياست جمهوری برای يهوديان پرنفوذ و صاحب سرمايه آمريکا توضيح دهد.

با روی کارآمدن اوباما، دنيس راس به تيم وزارت خارجه آمريکا بويژه برای دادن مشورت در باره امور ايران پيوست اما بسيار زود به کاخ سفيد فرا خوانده شد تا هرروز در کنار اوباما باشد.

هاآرتص در ادامه نوشت: يکی از مأموريت های مهم راس در کاخ سفيد دادن مشورت به اوباما درامر نظارت بر برنامه هسته ای ايران بود؛ مسئله ای که نخست وزير اسرائيل آن را «خطر حياتی» ناميده و دولت آمريکا را برای تشديد تحريم ها در قبال ايران زير فشار سنگينی گذاشته است.اما انتقال راس از وزارت خارجه به کاخ سفيد به اين دليل ضروری شده بود که مناسبات اوباما با بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل را که بدلايل متعدد متشنج شده بودد، سر و سامان دهد.

دنيس راس تنها دو روز پس از آن تيم سياسی اوباما را ترک می کند که آمريکا گزارش های مربوط به تنش دوباره در روابط اوباما- نتانياهو را رد کرده و تأکيد کرده است که مناسبات رييس جمهوری و نتانياهو خوب است.

رسانه های فرانسه در روزهای اخير سخنان اوباما و نيکلا سرکوزی، رييس جمهوری فرانسه را در لحظاتی که آنها در همایش سران در کن فرانسه از بازبودن ميکروفون ها آگاهی نداشته اند، منتشرکردند؛ اظهاراتی که به گفته برخی، جنبه مزاح نداشته و بيانگر نظرات واقعی آنها درمورد نتانياهو بوده است.

سارکوزی درحالی که نتانياهو را دروغگو ناميده، گفته بود که ديگر تمايلی به ديدن نتانياهو ندارد و اوباما نيز در پاسخ سارکوزی گفته بود، اگر تو شکايت می کنی، من چه بگويم که هر روز بايد با او سرو کار داشته باشم؟

بنوشته روزنامه اسرائيلی هاآرتص، رفتن راس به اين مفهوم نيز هست که اوباما با وارد شدن به مسير تلاش ها برای انتخاب دوباره به پست رياست جمهوری، بيشترين زمان و سرمايه سياسی خود را به تحقق اين هدف اختصاص می دهد و کوشش ها برای پيشبرد روند صلح دوباره به دست فراموشی سپرده می شود.

دنيس راس کسی بود که بر دولت آمريکا فشار زيادی می آورد تا در برابر گام سياسی فلسطينی ها در زمينه مراجعه به سازمان ملل متحد برای پذيرش عضويت دراين سازمان، شديداً موضع بگيرد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
hy
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۱
6
1
بيچاره دنيس به بن بست خورده حالا بهانه خانمشو ميگيره .
نظرات بینندگان